Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pogorszenie wzroku w ciazy czy to wstakaznie do cc

Polecane posty

Gość gość

Nosze okulary od 16 lat. Zawsze wada byla opanowana. Tzn w ciagu tych 16 lat wzrok pogorszyl mi sie 0,5 na jedno oko a na drugie o 0,25. I tak mialam jedne ok -1.5 a drugie -1,25 . A od poczatku ciazy mam problemy z oczami z -1,5 poszlo mi na - 3,5 a z -1,25 na - 2, 75. Do tego mam problemy z nachodzaca mgla, suchym okiem, pieczeniem, wytrzeszczami oczu na kilka godzin a to dopiero poczatek 5 mca wiec do konca jeszcze troche zostalo. Czy myslicie ze to wskazanie do cc? Jeden okulista powoedzial ze jak najbardziej ze w czasie porodu nie wiadomo co sie moze wydarzyc bo to wysilek duzy. A drugi ze to ze nie jest wskazanie do cc i ze poprostu wzrok sie psuje. Co o tym myslicie?

Gość gość
Up up

Gość gość
kiedyś gdzies ogladalm wykład jakiejś lekarki na ten temat.i wiem,ze żadna wada nie była przeciwskazaniem do normalnego porodu

Gość gość
ja też tak słyszałam, że teraz nie patrzy się na wadę wzroku jeśli chodzi o wskazanie do CC

Gość gość
jestem dalekowidzem z dużą wadą - okulista z NFZ nie widział potrzeby cc, ale juz okulista u którego byłam prywatnie - tak i niezbędny świstek wystawił :P