Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam zamiar na prawko

Jaka jest roznica w swiatlach ulicznych

Polecane posty

Hej. Mam zamiar zapisac sie na prawko, ale przedtem chcialam sie zapytac o roznice w swiatlach na drodze. Jaka jest roznica między światłem kółkiem (cale okragle) lub sama np.zielona strzalka lub zielona strzalka w kolku?

Gość gość
światło w kółku seks bez gumki a strzałka- uwaga sperma atakuje:-)

Czekam na normalne odpowiedzi

Gość gość
strzałka to warunkowy wjazd na skrzyżowanie, musisz się zatrzymać i sprawdzić czy nic nie jedzid

Aha. Czyli jak jest np.zielona strzalka w lewo to oznacza, ze moge skrecic po wpiszczeniu najpierw tych z naprzeciwka ktorzy jada prosto? A co oznacza strzalka w kolku bo też cos takiego widzialam.

A co to znaczy że na skrzyżowaniu caly czas mruga żółte światło? Wtedy wszyscy musza stać i czekać?

Gość gość
Jak mruga żółte to znaczy że sygnalizaxja nie działa i jedziesz tak jakby jej nie było, oo znakach

Gość gość
Jest róznica między zieloną strzałką na czarnym tle, a czarną strzałką na zielonym tle. Zielona strzałka, to możesz warunkowo skręcić w prawo, wcześniej obowiązkowo się zatrzymać przed sygnalizarorem i przepuścić tych którzy mają zielone. Czarna strzałka w kolorowym tle to skrzyżowanie bezkolizyjne, więc jak masz zielone to jedziesz i nikt nie ma prawa ci wyjechać bo wszyscy inni których kierunek by się z twoim przecinał mają czerwone.

a dlaczego samochody mają włączone swiatła nawet w dzien gdy swieci slońce? Czy kierowcy wtedy lepiej widza drogę?

Gość szeregowy czereśniak
jeśli masz strzałkę w lewo to na tym skrzyżowaniu nie możesz zawracać. Chyba że jest dwie strzałki,jedna w dół. A na światłach jeździmy w dzień to dla tego że jak cię oślepia słońce to światła pierwsze widzisz. Powodzenia.

Gość gość
Nie wierzę, BOŻE nie zdawaj na prawko, proszę cię.. :(

Czemu ma nie zapisywać się na kurs? Po to się chyba na niego chodzi, żeby Ci wytłumaczyli czym różni się zielona strzałka na czarnym tle od czarnej strzałki na zielonym tle, nie?

Gość gość
Jak pójdziesz na kurs, to sie wszystkiego dowiesz. Będziesz miała 30 godzin teorii, dostaniesz podręcznik do nauki i potem jeśli dalej nie będziesz czegoś wiedziała możesz się zawsze zapytać instruktora od jazd.