Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sposób na życie po 40

Polecane posty

Gość no blending
Przepraszam, teraz zobaczyłam, że masz plan, tylko finanse są problemem. Masz dostęp do internetu, może mogłabys złożyć bloga z propozycjami szycia? Zacząć coś tylko dla pań po 40 z figurą mniej niż perfect. Sama chętnie skorzystałabym :-p Mieszkasz w małej wsi? Czytałam coś na temat " Wieś pachnąca ziołami"...dla mnie byłoby to super, taki "bed and breakfast". Lubię spotykać obcych ludzi, słuchać ich historii, moja praca jest z tym związana, ale tutaj również dochodzi stres, a w takim układzie byłoby to bardziej relaksujace. Ale to ja... Tak przy okazji, to zazdroszczę Ci, że umiesz szyć, jakoś nigdy tego się nie nauczyłam.

Gość gość
zasadż se ogóra onanizm leczy

Gość no blending
O, proszę, znachorstwo można też uprawiać :-D A odnośnie odwiedzania ciekawych miejsc: może w Twojej okolicy mieszkają osoby, które mają samochód, tylko brak Im towarzystwa na wycieczki? Może w lokalnej szkole daloby się zorganizować takie kółko ludzi zainteresowanych jednodniowymi wypadami?

Gość no blending
Pamiętasz pewnie z czasów dzieciństwa kółka gospodyń domowych (ja pamiętam). Chyba teraz taka inicjatywa nie byłaby złym pomysłem na spedzenie czasu (bez komunistycznego prania mozgu w podtekście).

Gość no blending
Przepraszm za pisanie z doskoku, jestem w pracy :-)

Gość no blending
Jeszcze jedno ( mam jeszcze 5 minut) takich spotkań lepiej nie organizować w czyims domu, bo kończy się to obgadywaniem co kto ma ;-) znam środowisko malutkich miejscowości, niestety.

Gość gośccccc
jest tutaj takie koło, ale zajmują się wyłącznie gotowaniem. Mnie to nie pociąga, bo zazwyczaj po tych spotkaniach następuje wielkie żarcie :( a ja mam skłonności do tycia ... atak na poważnie, to ciężko stworzyć koło poświęcone robótkom, bo nikt się tym nie interesuje, ja znam tylko jedną. Krawcowe na ogół maja pracę. Ja nie mam bo nie mam wykształcenia w tym kierunku i w życiu nie dotykałam maszyny przemysłowej. Nie twierdzę też że wszystko umiem w tym temacie. Czasem muszę patrzeć na obrazki w dostępnych wydawnictwach tematycznych.

No zależy jakie są Twoje możliwości, także finansowe i w jakim mieście mieszkasz :) ja sama nie mieszkam w Poznaniu, ale zapisałam się na warsztaty inspeerio, które prowadzą fajne panie, psycholog oraz coach. Na tych warsztatach chcę rozwinąć swoje "JA" , to wewnętrzne ;) na co dzień mam świetną pracę, nowe mieszkanie z narzeczonym ale czegoś mi brakuje i chcę to odkryć ;) właśnie dzięki inspeerio.

Gość gość
ja też jestem znudzona życiem ani dom, ani ogród, ani...nie cieszy brakuje mi zrozumienia i czasu..tej drugiej osoby, wspólnego spaceru, teatru... i tak to życie leci założyłam bloga, ale nic to w moim życiu nie zmieniło w okolicy nic ciekawego inne kobiety pemnie mi zazdroszczą ogrodu a ja go przeklinam, bo cały wolny czas pracuję w nim fizycznie i kłóce się

Gość gość
" Mieszkając w małej miejscowości gdzie wszyscy są zaszufladkowani gdzie kobiety siedzą same bo mężowie zarabiają kasę za granicą. Dlaczego tyle z nas nie zdaje sobie sprawy z tego, ze owszem oni pracują ale są wolni a my ?" To całkiem jak ja;)tylko,że ja sobie zdaję z tego sprawę:(

Gość gość
z biegiem lat...żałuję,że założyłam rodzinę, która mnie tylko ogranicza!!! wszystkie moje zainteresowania i pasje...upadły...

Gość gość
gość z biegiem lat...żałuję,że założyłam rodzinę, która mnie tylko ogranicza!!! wszystkie moje zainteresowania i pasje...upadły... x dzieci pójdą na swoje to przywrócisz do życia swoje pasje, będziesz mieć więcej czasu dla siebie, zajmiesz się tym co robiłaś zanim założyłaś rodzinę nie cieszy Cię rodzina, nie jesteś dumna z dzieci [wnuków, jeśli są] ?

Gość gość
a wyobraż sobie,że nie ciągłe pretensje, wymagania... a ja tez jestem zmęczona pracą i chciałabym odpocząć, gdzieś wyjść, spotkac znajomych zazdroszczę wszystkim starym pannom! mają czas tylko dla siebie

Gość gość
O bzdura kompletna,ze stare panny mają czas dla siebie,ja tam na nic nie mam czasu,a ostatnio jestem taka zmęczona,ze już zaczynam sie martwić czy mi coś nie dolega,nie mam czasu na zycie prywatne,a najczesciej siły na to,ciągły kierat i 100 tys zajęć

Gość gość
"żałuję,że założyłam rodzinę, która mnie tylko ogranicza!!" Ogranicza Cie,bo na to pozwalasz:(słyszałaś o "zdrowym egoizmie""Proponuję,na początek pomyśleć o tym zagadnieniu;)poszukać,poczytać,popraktykować...:):):)

Gość stara panna 38 lat
nie ma czego zazdroscic starym pannom a wy nie doceniacie co macie i tyle

Gość gośccccc
no , jest coś w tym. Ja na przykład jestem już cholernie zmęczona tym ciągłym usługiwaniem. Bo oni się uczą... to już nic nie będą robić. Bo pan mąż pracuje to tak samo. Tylko ja jedna jestem wypoczęta hehe. Chciał bym się gdzies wyprowdzic i robic to , co bym chciała, sama . Skończyć z tym sprzątaniem po wszystkich, gotowaniem. ECH

Gość gość
nie mam czasu praca w biegu wstępuje do przedszkola szkolenia, kursy obiad, budowa, ogród komunie, pierdoły...szkolne... mnie doby brakuje

Gość gość
gdybym sie rozwiodła, byłoby mi wygodniej wszyscy mi to odradzają a ja wiem,że bym odżyła!!!

Gość gość
"Bo oni się uczą... to już nic nie będą robić. Bo pan mąż pracuje to tak samo." A przypomnij sobie "nasze czasy",czy jak się uczyłaś,to miałaś prawo nic poza tym nie robić?!A mąż...."na to se brał Panią,żeby teraz tyrać na Nią":classic_cool:

Gość leze na plazy na seszelach
:Ö=

Gość gość
a nie pomyślałaś, żeby dać sobie czasami taki mały "urlop" od tych domowych obowiązków i zorganizować sobie choćby weekend tylko dla siebie najlepiej wyjechać samej lub z ulubioną koleżanka zostawić książkę kucharską na str. obiad, życzenia smacznego i w droge domownikom ręce do pupy nie przyrosły i postawieni pod ścianą poradzą sobie z tak prostymi obowiązkami a gdy wrócisz może docenią to co dla nich robisz codziennie jak sobie tego sama nie wywalczysz to nikt nie doceni Twoich starań, bo praca kobiet w domu nigdy się nie kończy, zawsze jest coś do zrobienia, a rodzinka chętnie korzysta z Twoich usług lecz nie pamięta o tym, że Tobie też należy się odpoczynek-urlop od tych prac

Gość gość
autorce o cos innego chodzi ja polecam jej założyc bloga, są takie np z decupagem, robótkami ręcznymi, etc

Gość gość
Gość z 22.33.14-trafione w sedno!!!!

Gość po co miliony na kontach
a co tam