Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Płacz niemowlaka podczas próby karmienia

Polecane posty

Gość gość

Witam,mam problem.Mój syn właśnie co skonczyl 4 miesiace i od kilku dni zaczal sie dziwnie zachowywac.Od urodzenia jest karmiony mm i nie bylo z tym problemu jednak teraz gdy podaje mi butelke tzn wkladam do ust zaczyna histerycznie plakac i sie prezyc jednak po dluzszej chwili uspokajania a co czesciej juz ma miejsce po wlaczeniu odkurzacza jednak zasysa i je.Karmie go po ok 4,5 godziny wiec jest juz glodny..Smoczka ani butelki tez nie zmienilam.Zastanawiam sie czy moze on zaczyna zabkowac i to go boli?Jednak smoczka ssie bez problemu i krzykow..Nie wiem co robic..kazde karmienie zaczyna sie wielkim placzem i histeria i wlaczaniem odkurzacza.........

Gość gość
4,5 godziny przerwy to za długo dla 4 miesiecznego dziecka, max 3,5 mysle ze mały jest głodny i boli go brzuszek i sie wscieka

Gość gość
no wlasnie lekarz zalecil mi co 4 godziny minimum,podobno tak sie juz karmi,ze wieksze przerwy,poza tym,gdy probowalam karmic go z mniejszym odstepem czasu to od razu jezykiem wypychal smoczek pokazujac ze nie chce jesc...

Gość gość
Może dziura w smoku jest zapchana i nie leci od razu? Albo za słabo albo za szybko leci?

Gość gość
smoczki specjalnie zmienilam,wszystko gra,chodzi o to,ze nawet nie pociagnie mleka,od razu placze w nieboglosy jak tylko poczuje w ustach smoczek od butelki.Dodam,ze mleka tez nie zmienilam.

Gość gość
Plesniawki? Nic więcej mi na myśl nie przychodzi.

Gość gość
tak sie juz karmi??? jakas nowa moda czy co, dzieci sa inne niz 10 lat temu??? takie dziecko powinno jesc co 3,5 godziny i kropka

Gość gość
sprawdź czy nie ma pleśniawek w buzi

Gość gość
Smoczek uspokajacz jest gumowy czy silikonowy? A przy butli ten sam, czy tu i tu inny?

Gość gość
A może pozycje karmienia mu zmień , mnie sie wydaje że dziecko moze byc przestawione i dlatego płacze a najbardziej doskwiera mu to przy karmieniu pozycja

Gość gość
Może nie jest głodny jeszcze? Albo śpiący, zmęczony? Moja tak zaczęła robić właśnie jak miala ok 4 mies. Teraz ma 5,5 i nadal czasem sie zdarza że płacze przy próbie karmienia jak jest bardzo zmęczona ale jak już ja uspokoje to zjada i zasypia.

Gość wifigdansk
a moze przystaw go do piersi moze masz jeszcze mleko? moja znajoma ma jeszcze mleko a jej synek ma 6 lat (oczywiscie go nie karmi tylko ma mleko jeszcze ). moja cały czas na piersi i nie ma zadnyuch problemow.

Gość gość
Wifigdansk dziecko od urodzenia jest na mm, możesz mu 10 piersi podać i nie zassa. Mam nadzieję, że żartowałaś

Gość wifigdansk
a moze poprostu ząbkuje i dlatego placze? m,oja wlasnie zabkuje i nieraz ryczy no ale trudno trzeba to przezyc;/

Gość ojjjeeess
dziecko >4 m życia dostaje 4 posiłki mm w ciągu doby a nie co 3,5h i nie piszcie pierduł bo na każdym opakowaniu mleka napisane ile powinno dostać porcji i tak właśnie powyżej 4 m liczba posiłków 4 na dobę! moja córka tak miała w 6 miesiącu, nie chciała i już potem jej przeszło i było ok

Gość wifigdansk
03.09.13 [zgłoś do usunięcia] gość z czym zartowałam?

Gość gość
wifigdansk jestes madrzejsza od lekarza,brawo.Karm swoje dziecko i utucz je tak az bedzie wygladac jak ludzik michelin na tirach

Gość wifigdansk
2013-09-03 21:47:27 [zgłoś do usunięcia] gość ale gdzie ja się wymądrzam?

Gość gość
wymadrzasz sie ze dziecko w tym wieku powinno sie "KARMIC CO 3,5 GODZINY I KROPKA"

Gość gość
Ojes wg rozpiski na mleku mojego dziecka 5 razy w ciągu doby mm.

Gość wifigdansk
gość wymadrzasz sie ze dziecko w tym wieku powinno sie "KARMIC CO 3,5 GODZINY I KROPKA" ja??????????????????????? to nie ja!!!!!!!!!!!!!!!!!! to jakis gosc!!!!!!!!!!!!!!!!! czytaj uwazniej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość wifigdansk
.no jeszcze mi przypisują niemoje słowa./

Gość gość
skonczylo sie na pobycie w szpitalu,diagnoza-zapalenie ucha.pisze gdyby inne mamy mialy podobna sytuacje,dziecko nie je i placze bo podczas ssania boli uszko.

Gość gość
A dziecko bylo ogolnie radosne i normalnie sie bawilo?goraczka?jakies inne objawy?moj nie chce jesc ostatnio. Odpisz bo to wazne. Dzieki.

Gość gość
dziecko bylo normalne,bawilo sie,tyle ze czasem dostawalo ataku placzu nie wiadomo skad.Jak sie okazalo,gdy lezal na lewym boku(a to uszku bylo chore) to zaczynalo go bolec i krzyczal.Bez lekarza tak sie "kulalismy" z 3 dni bo myslalam ze zabkuje :/ w 4 dzien dostal 39,5 goraczki i poszlismy do szpitala..

Gość gość
Dzieki. Ja wlasnie planuje,ze jak nic sie nie zmieni to jechac do lekarza. Tez obstawialam zeby. Albo refluks. Ucho nie przyszlo mi do glowy. U mnie czasem wybudza sie ze snu ze strasznym placzem.

Gość gość
podobno jak nacisnie sie na tego "motylka" w uchu i dziecko zaczyna plakac to znaczy ze ucho,jednak u nas przez kilka dni to nie dzialalo,zaczelo dzialac w dzien przyjecia do szpitala,taki juz byl cierpiacy.Nasz ma 4 miesiace dopiero skonczone ale pomimo tego myslalam ze moze zabek...Lepiej idz do lekarza,mi powiedziano ze rzadko kiedy zabkowanie przebiega tak,ze az dziecko z wrzaskiem wybudza ze snu...

Gość gość
albo kolka? kolka wybudza dzieci ze snu z wrzaskiem.

Gość mama Werci
miałam dokładnie to samo... co sie pozniej okazało było spowodowane tym ze mimo ze smoczek zmienia sie z jedynki na dwójke po 6miesiacu mojej Myszce leciało za wolno spróbowałam wiekszy smoczek juz w 4 miesiacu i podziałało... złosciła sie przez to ze za pomału jej mleczko leciało

Gość gość
Nie wiem czy u nas to ucho bo wode z butelki pije. Teraz zjadl troche kaszki lyzeczka,jak chcialam dac butle.to byl wrzask. Potem jak chcialam dac mu popic to tylko sie smial i mleko wypluwal. Nie wiem czy to kolka. Kolek w ogole nie mial i by sie zaczely w 6 miesiacu?