Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Asia brylująca w towarzystwie

Dziewczyna w grubych okularach może być atrakcyjna znak zapytania

Polecane posty

Hej, noszę grubaśne okulary, takie plus dwieście. Ludzie czasem śmieją się ze mnie na ulicy i pokazują palcami, więc specjalnie poza domem niemal zawsze chodzę w soczewkach. Jak jeszcze ich nie nosiłam to w gimnazjum dzięki okularom wszyscy mnie znali z widzenia i większość się śmiała (obcych ludzi, w klasie w porządku). Najfajniejsze jest to, że mój chłopak który się w tym gimnazjum uczył też na pewno się ze mnie śmiał, a teraz się wypiera, że on to na pewno nie, że on to już wtedy na mnie zerkał, a dla mnie jest jasne że kłamie. I tak się zastanawiam skoro w tych swoich okularach jestem takim obiektem do śmiania się to czy dla facetów to jakiś wstyd przed kumplami mieć taką "ślepą" dziewczynę? Załóżmy że poznajecie ją jaką normalną i ładną, a potem się okazuję że nosi takie wielkie i nieatrakcyjne bryle?

Gość gość
czemu nie nosisz soczewek?

Gość gość
a czemu takie nosisz? teraz nowoczesne okulary nie muszą być grube i wyglądać a'la Stępień.

Napisałam, że noszę soczewki, ale wiecznie w nich śmigać nie można. A nowoczesne okulary kończą się na pewnych parametrach, jakbym mogła zamienić na normalne to i na polu bawełny bym dorobiła jakby trzeba było :)

Gość gość z wczoraj
Jaką masz wadę?

Sama mówisz, że to bylo w gimnazjum. Najgorszy wiek. Później postrzeganie wizerunku drugiej osoby się zmienia, nie to jakie okulary ktoś nosi się liczy, a jakim jest człowiekiem :)

Mam wadę ponad minus 20, a jakbym miała powiedzmy minus 6, którą już ludzie uważają za dużą to kwestia grubości szkieł byłaby żadna, wybrałabym najlepsze. Tak wiem, że w gimnazjum to inny wiek, ale i teraz jak zdarzy mi się wyjść w okularach kolesie w wieku 20+ śmieją mi się w twarz, a niby nie są już dziećmi.

Gość gość
Moja Siostra prawie wcale nie widzi i dała by wszystko żeby takie bryle nosić gdyby tylko jej pomogły widzieć choć troszkę lepiej :) więc powinnaś się cieszyć że są okulary dla Ciebie... Głowa do góry gimnazjum to strasznie głupi wiek pewnie twojemu chłopakowi jest zwyczajnie wstyd za swoje zachowanie wobec Ciebie z tamtego okresu i nie chce się przyznać bo zwyczajnie mu głupio że tak cię potraktował... a inni faceci i ich opinia na ten temat nie powinni się liczyć skoro masz tego jedynego:)

Gość gość z wczoraj
Nie wiem czy nie kłamiesz, bo nawet takich dużych soczewek nie robią i chyba przy takiej wadzie to już jest ślepota.

Cieszę się, że na razie widzę, bo jest coraz gorzej i nie porównując do twojej siostry pytam o opinię :) Gościu z wczoraj, nie znasz się, na przykład w salonie vision express (profesjonaliści, taa) też myśleli, że nie ma takich soczewek, a są do minus 30, zobacz: http://www.kontaktowe.pl/index.php?products=product&prod_id=209

Szkoda, że nie umiem ładnie malować, zrobiłabym obraz jak widzę :)

Gość gość
Ha, a ja myślałem, że moje -9 jest cool:) Ja tam lubię laski w okularach, sam nie wiem czemu, wydaje mi się, że dlatego, że kojarzą się z inteligencją.

Gość gość
Odpowiadając na Twoje pytanie, jeśli dziewczyna by mi się spodobała to nie ma znaczenia czy później założyłaby okulary. To nic nie zmienia. Swoją drogą uważam, że okulary mogą być nawet ozdobą i mnie osobiście kręcą :-) Dałbym wiele, żeby zobaczyć jak w nich wyglądasz! Pzdr, P.

Gość gość
Oczywiście że może być atrakcyjna. To tylko mały element Twojego wyglądu. A śmiejących się nie wiadomo z czego nie brakuje w tym kraju. xo xo