Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zatrudnienie po stazu a ciaza

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pytanie. Aktualnie szukam stażu, i gdy w końcu znajdę, a pracodawca po stazu mnie zatrudni na ileś tam ( niektórzy mówia, że po stazu pacodawca musi zatrudnic na 6mcy, a niektorzy ze nie, wiec juz sama nie wiem), a w tym czasie ja zajdę w ciąże, to bede tak jakby "chroniona" tak jak normalnie kobiety w ciazy ? Czy pracodawca nie bedzie mial prawa mnie 'zwolnic', bede normalnie dostawac pieniadze? Bo za rok mam slub, a razem z narzeczonym planujemy niedługo po slubie miec dzidziusia, zaczac starania zaraz po, więc chcialam sie troche zorientowac jak to bedzie wygladac.

Gość gość
jak cie zatrudnia PO stażu to bedziesz chroniona ale wcale nie mają takiego obowiązku.

Gość gość
czyli pracodawca jesli bierze na staz, to nie MUSI zatrudnic potem? Bo mi znajomy wmawiał, że po stazu =trzeba odpracowac 6 miesiecy u tego pracodawcy jeszcze, czyli tak jakby pacodawca musi zatrudnic ;| takze juz sama nie wiem. a jesli pracodawca zatrudni mnie np. na 6 miesiecy, i zajde w tym czasie w ciaze, to bedzie zobowiazany do przedluzenia umowy tj wypłacania pieniedzy do porodu i macierzynskiego? czy nie, bo minie te 6 mcy?

Gość gość
i przez takie jak TY porządne kobiety nie mogą znaleźć pracy

Gość gość
zycie

Gość gość
To jest tak, że umowa na czas okreslony wydłuża się do dnia porodu tylko jeśli będzie się kończyć po 12 tygodniu ciąży i wtedy jest podstawa do macierzyńskiego płatnego z zusu. A pracodawca po stazu nie ma obowiązku cię zatrudniać.