Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zalany telefon pomocy

Polecane posty

Gość gość

Podczas kapieli w wannie sluchalam muzyki i niestety nagle czesc telefonu zanurzyla sie w wodzie :( Telefon z poczatku tylko na brzegach byl zalany, tzn.ekran na brzegach byl po prostu ciemniejszy, dostala sie tam woda. Teraz jest juz ciemna praktycznie cala powierzchnia ekranu. Slyszalam cos o ryzu, jak go uzyc? A moze macie inne sprawdzone metody? Telefon ma zaledwie kilka miesiecy i jest w pelni sprawny, nie chcialabym zeby wyladowal w koszu na smieci przez ta sytuache. :o Mam telefon lg swift l5...

Gość gość
sytuacje* :o

Gość Karol informatyk z pdls
Jeśli przyznasz się, że prowadziłaś transmisje z kąpieli na SU to pomogę ci uratować telefon :classic_cool:

Gość Karol informatyk z pdls
Jeśli przyznasz się, że prowadziłaś transmisje z kąpieli na SU to pomogę ci uratować telefon :classic_cool:

Gość gość
Wyjmij baterie i go susz.Mialam zalany,ale nie az tak i pomoglo.

Gość gość
wyłącz, wyjmij baterię i zostaw tak w spokoju przynajmniej do rana ale polecam na 24 godziny w CIEPŁYM miejscu np na słońcu. potem włóż baterię i spróbuj go uruchomić. suszyć się powinien OTWARTY!

Gość gość
do Karol informatyk z pdls: niestety nie, tylko słuchałam odprężającej muzyki po paru piwkach i część telefonu zanurzyłam na parę sekund :o do gość: a nie lepiej pokombinować z tym ryżem? ostatnio głośno o nim, może zostawić na noc telefon w torebce z ryżem?

Gość gość
a na przyszłość panie i panowie. w wypadku zalania najwazniejsze jest wyjęcie baterii i nie wk ładanie jej do czasu kompletnego wyschnięcia telefonu!!!!!!!!!!!!!!

Gość gość
ryż wciąga wilgoć ale telefon będzie leżał w tej wilgoci. a więc to nie jest wskazane.

Gość gość
gościu: słońca coś ostatnio nie ma, przynajmniej u mnie w mieście :o na kaloryferze też raczej nie położe bo są jeszcze zimne :( czy na biurku wyschnie, jeśli odłoże go na noc? koorva, pierwszy raz mi sie taka sytuacja zdarzyła :o szkoda mi telefonu, nowy i w dodatku trochę za niego dałam, a tu takie coś... działa w pełni sprawnie (poki co...) tylko ekran jest w hooj ciemny, jak mokra kartka papieru :o

Gość gość
oczywiście trzeba wyjąć również kartę i pamięc.

Gość gość
obawiam się, że do rana nie wyschnie chyba że będzie dobry przepływ powietrza.. im dłużej będzie się suszył tym większa szansa na to, że ożyje...

Gość gość
możesz na niego puścić jakiś wentylatorek. ale obawiam się, że do rana to za krótko.

Gość gość
jeśli samo suszenie nie da rady to rozkreć go i płytę główną potrzymaj w czystym spirytusie, ale tylko samą płyte, później odłuż ją na 1 dzień do odparowania alkoholu.

Gość gość
sorry ale jeśli spirytus to teraz. on pochłonie wodę i łatwo odparuje. ale do tego trzeba rozebrać telefon. niby już srtacił gwarancje bo zalany ale jak ktoś się nie zna to lepiej nie rozbierać...

Gość gość
smartfony nie są skomplikowane w budowie, nawet laik je rozłoży i zbierze, dzięki za poprawkę powyżej

Gość gość
ekran wygląda mniej więcej tak: http://obrazki.elektroda.pl/5525846900_1309785144.jpg tylko że cały ekran jest taki "ciemny" :o niestety podkusiło mnie i włączyłam go na chwilę, żeby zobaczyć, czy jeszcze działa. czy np, suszenie suszarką, ale zimnym powietrzem pomoże?

Gość gość
zależy mi na czasie...telefon jest mi bardzo potrzebny :(

Gość gość
wkurzyłam się... telefon oblałam wodą już kilka razy, czasem używałam go w czasie deszczu, pisałam wiadomości itp.. i nigdy nie było z nim problemów. ledwo małą część włożyłam do wody i już takie coś :/ Nie wiem czy to przez to, a może dlatego, że przebywał jakąś godzinę w łazience, a kąpałam się w gorącej wodzie, i wiadomo, wszędzie para, wilgoć itp... :o

Gość To ja Shatyn z łóżka
możesz suszyć ciepłym powietrzem ale z odległości, żeby nie przegrzać.. a potem go zostaw do rana. niech leży.. życze powodzenia i ide spać.

Gość gość
dzięki. to wyjmuje suszarke :P wyciągnęłam baterie i widze że to metalowe coś jest bardzo wilgotne:o niestety nie znam sie na telefonach :( i dobranoc To ja Shatyn z łóżka 🖐️

Gość Serwisanttt
Pracuję w serwisie i telefon po zalaniu trzeba koniecznie rozebrać na dużo mniejsze części (płyta, procesor itd.) to później czyści się w specjalnym alkoholu przy pomocy szczoteczki lub specjalnej maszynce wywołującej mikro wstrząsy. Pozdrawiam - http://www.smartserwis.com.pl

Gość gość
Na pewno naprawią Ci telefon w serwisie. Sama raczej nie bawiłabym się w naprawę bo potrzebne są specjalistyczne narzędzia. Ja niedawno miałam naprawianego iphona 6 po zalaniu w serwisie www.imaster.com.pl.

Najlepszy sposob to ten z suszarka...:classic_cool: mi tez wpadl i to dwa raz-"rozebralam" jak najbardziej sie dalo, wlaczylam suszarke, ustawilam zimny nawiew i suszylam przez kilka minut. Dziala bez zarzutu.;)

Gość wisienka99
z zalanym telefonem to od razu do serwisu, np Teletorium :)

Gość liljana78
Wypadki chodzą po ludziach i każdemu może się przytrafić zalanie telefonu. Ja na początku sądziłam, że trzeba go wówczas włożyć ryżu, bo ten dobrze pochłania wilgoć ale byłam w absolutnym błędzie. Nie wolno tak robić! Poczytajcie sobie w tym praktycznym artykule: http://www.applesupport.pl/suszarka-ryz-i-kaloryfer-oraz-inne-bajki-i-opowiesci-czyli-jak-ratowac-zalany-telefon/ , jak uratować nasz aparat. I uprzedzam: domowe metody raczej na nic się zdadzą....

Gość Issy85
Nie jest to przyjemne uczucie gdy Twoje urządzenie przestaje działać, ponieważ zostało przypadkowo zalane, coś o tym wiem, stało mi się to dwa razy i za każdym razem z opresji ratował mnie ten artykuł http://www.mrugala.com.pl/naprawa-zalanego-tabletu/ Sprawdź koniecznie ;)

Gość gość
Jeżeli to ipad to tylko nadzieje może dać serwis www.imaster.com.pl z Warszawy.