Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie imiona powtarzają się najczęściej

Polecane posty

Gość gość

w żłobkach, przedszkolach, na podwórku ? będę mamą w grudniu a nie chcialabym dać dziecku imię oklepane lub udziwnione. mamy krótkie nazwisko.

Gość gość
u mnie się właściwie nie powtarzają.... a są: nina elena helena ola marysia julka basia gustaw eryk piotr kuba itp

Gość gość
U nas zatrzęsienie: Julek, Majek, Oliwek, Len, trochę mniej Zoś, Zuziek, a wśrod chłopców: Kubusie, Oliwierki, Stasie, Antosie, Franki, Mateuszki i Szymonki

Gość gość
u nas powtarza się imię Zuzia tylko i myślę że nie ma na to reguły. Moja ma na imię Lena niby mówią że takie oklepane - chociaż ja sama wybrałam je wiele lat przed narodzinami córki jak nikt tak nie nazywał i nie sugerowałam się tym i nie wpadłabym na pomysł żeby to zmienić tylko dlatego, że stało się bardzie popularne bo jakie to ma znaczenie. Tak czy inaczej ani w przedszkolu ani na rytmice ani na angielskim na jaki chodzi córka nie ma innej Lenki. Więc myślę że nie ma się co sugerować tym co napiszą inni.

Gość gość
w moim środowisku co trzecia to Julka, Oliwka albo Nikola...a chłopcy to Kubusie, na 10 chłopców aż 7 o tym imieniu

Gość gość
Ostatnio zauważyłam, że imiona Krzyś i Pawełek wracają do łask. Bardzo ładne, ponadczasowe, nie krzywdzace dziecka, ani potem już doroslego

Gość gość
Lena Hania Maja Nadia Kaja Julia mnóstwo u chłopców Karol Filip Kubuś Antoś

Moim zdaniem robisz głupio :) powinnaś nazwać dziecko tak, jak Tobie się podoba, a nie podążać za modą, albo wręcz przeciwnie pokazywać że Ty jesteś "lepsza" i nie dasz takiego imienia jak wszyscy :) w końcu jeśli nazwiesz dziecko np. Gertruda, albo Hieronim a potem nagle przyjdzie moda na te imiona nie będziesz chyba tatuować mu na czole, że był pierwszym Hirkiem w okolicy

Gość gość
czy ja wiem miałam nazwać córkę Hanna po moich i męża chrzestnych a okazało się że jest mega teraz popularne. W bloku są 3 Hanie do roku a moja by była czwarta:D

Ale to przecież oddzielny człowiek, zupełnie inna Hania. Według mnie takie dylematy mają tylko osoby, które nie mają swojego zdania np. są w stanie nie kupić jakiegoś ciucha, albo przestać nosić bo "wszyscy" to noszą...

Gość gość
co z tego skoro wołając Hania na placu zabaw odwracają się wszystkie? Jest mnóstwo pięknych imion naprawdę można coś wybrać a nie upierać się na jedno konkretne.

Gość BeKo
U nas Maja bije rekordy .

Gość gość
Ale jak inni. Póki co to ja decyduję. I decyduję że nie chcę jednak dać imienia bardzo pospolitego i często spotykanego. To argument jak każdy inny.

Gość gość
Głupie to jest upieranie się przy czymś tylko dla zasady.

Gość goszcząca
Ja nie musiałam wybierać imienia dla dziecka bo urodziłam córkę Ustaliliśmy że ja wymyślę imie chłopcu a mąż dziewczynce-ale nie mieliśmy ambicji szukania imienia niepowtarzalnego))) imię takie już jest że się powtarza i po to właśnie jest nazwisko)))

Gość exdebill_po_wakacjach
sprawdzałam jakiś czas temu - w przedszkolu ani w grupie syna, ani w grupie córki nie ma dwóch takich samych imion, biorąc pod uwage te grupy razem też nie:)

Gość gość
ja mam córkę Paulinę i nie ma w okolicy ani jednej o tym imieniu. A wokoło same Wiktorie, Julki i Oliwki.

Gość gość
U nas jest pełno zuz, karolin i wiktorii a z chłopaków pełno dawidow i kubusiow

Gość gość
u mnie powtarzaja sie najczesciej Zuzia i Adas- ja sama nie chcialam dac imienia, ktore sie bardzo czesto powtarza, choc to nie bylo glowne kryterium. Z tego powodu odpadlo np imie Kacper(choc juz nie jest az tak popularne). Wybralismy imie Aleksander, niby tez popularne, ale nie jak chociazby Jakub, ale po narodzinach syna to imie nam do niego nie pasowalo i dalismy mu inne. Teraz widze, ze robi sie ono coraz bardziej popularne-trudno, moj lobuz i tak jest niepowtarzalny

Gość gość
ja mam kajetana a początkowo chcieliśmy kacpra i mowilismy o tym z samego początku. przed narodzeniem synka koleżanka jako pierwsza tak nazwala swoje dziecko i siostra męża równiez. z ich strony to świństwo. nigdy wczesniej nie wspominaly ze takie imie wybraly. teraz jedna z nich twierdzi, że właściwie kajetan jest ładniejszy, ..... a ładniejsz bo dziecko jest grzeczne i też ładne stąd skojarzenie.

Gość gość
na potęge wsrod malych dziewczynek JULIA HANIA ZOSIA

Gość gość
Najpopularniejsze imiona to teraz: Lena, Julia, Maja Poza tym Amelia, Emilia, Zosia, Wiktoria, Zuzanna, Aleksandra, Natalia, Hanna, Oliwia, Alicja, Martyna Gabriela, Nadia, Nikola, Milena Wśród chłopców najpopularniejsze imiona w ubiegłym roku to w kolejności: Jakub(od długiego już czasu),Kacper, Filip, Szymon, Jan, Michał, Antoni, Mateusz, Bartek, Wojtek,Adam, Piotr, Aleksander, Igor, Mikolaj, Wiktor, Dawid, marcel, Franek, Maciej

Gość gość
Wiadomo: Jakub, Dawid, Szymon, Antoni, Kacper, Mateusz, Stasiek, Julia, Oliwia, Zuzia, Wiktoria, Lena, Maja. xxx Ale to tak ogólnie..bo może oczywiście się zdarzyć, że w danej grupie nie będzie żadnej Julii, czy Jakuba, a powtórzą się imiona uznawane za rzadko nadawane. W ubiegłym roku, w jednej z grup zerowych w szkole było dwóch Dorianów, a w drugiej dwóch Alexów.

Gość gość
A jak imię będzie ci się nie podobać to i tak nadasz tak dziecku bo nie jest teraz na topie ,ja szukałam takiego imienia aby z nikim mi się nie kojarzyło a jak już to dobrze ,i przy okazji mi się udało tak trafić że w o tym imieniu w tamtych latach było mało dzieci ,tak że w przedszkolu był jeden chłopczyk o takim samym imieniu ale 2 lat młodszy a teraz w ciągu edukacji czyli 4 lata nie trafił się w klasie ani jeden chłopiec o takim samym imieniu ,natomiast w klasie u mojego syna jest 4 Kubusiów ,4 Julki ,3 Patrycje . W żłobku przed moim domem też królują Julie z tego co widzę i słyszę jak stoję na balkonie .

Gość gość
Najczęściej na ulicy słyszę: Amelia, Maja, Lena, już rzadziej, ale wciąż często: Julia, Oliwia, Wiktoria, Jagoda. Dla chłopca: Oliwier, Jan, Szymon. Te imiona tutaj gdzie mieszkam są bardzo, ale to bardzo popularne, bo w najbliższej rodzinie z mojej i męża strony mamy aż 5 Amelek, żeby było zabawniej jestem matką chrzestną córki siostry- Amelii i mąż jest chrzestnym dziecka brata- również Amelii. Na ulicy często wołają Maję i Oliwiera. Rzadko, a jednak miło słyszeć: Alicja, Hania, Kaja, Daniel, Damian- jednak coś innego.

Gość gość
Chlopcy: Kuba, Natan, Marcel, Aleksander, Jas, Nikodem. Dziewczynki: Oliwia, Nikola, Maja, Zuzia, Julia, Weronika, Lena.

Gość gość
a Grażynka, Bożenka, Terenia, Urszulka, Małgorzatka, Danusia, Beatka, Elżunia itp. ?

Gość gość
U nas najwięcej weronik i wiktorii Do obrzydzenia