Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pozew o alimenty

Polecane posty

Gość gość

mam złą sytuację,bo mieszkam z córką u rodziców ,ona ma 1,5roku a jej ojciec rzaadko do niej przyjeżdza i wogóle na nią niedaję mi pieniędzy..zaznacze że mam 19 lat,niepracuje .On tak za granicą,mało się interesuje,chciałabym iśc do prawnika ale niemam kasy narazie,więc chyba pozew napisze sama z tym że niewiem czy niemając żadnej pracy mogę taki pozew złożyc,bo na necie same wzory pozwów mają zawrte że matki maja dochody i pracują.

Gość gość
I niewiem jak sama napisac taki dobry pozew.

Gość dieta zp
no to tam gdzie jest miejsce na to ty piszesz ze nie pracujesz

Gość gość
Ktoś znajomy mi powiedział że sąd może patrzeĆ nieprzychylnie na to że ja niepracuje i jestem z dzieckiem u rodziców a od niego wymagam,bo on moze teraz mi ją odebrac bo ma dochhody coś takiego.

Gość gość
alimenty sa od zaspakajania nalezytych potrzeb dziecka,z ktorych nie wywiazuja sie rodzice,zaznaczam rodzice,nie rodzic.Ty rowniez masz obowiazek lozenia na swoje dziecko,a nie liczenia tylko na kase od ojca dziecka.Skoro mieszkasz z rodzicami,to dlaczego nie poprosisz o przypilnowanie,zeby pojsc do pracy?

Gość gość
Szukam wszędzie w pobliżu pracy cały czas ,zagranicę też przecież niewyjadę i jej niezostawie jak tatuś,dorywczo robię u znajomego ale bez umowy więc to się nieliczy chyba?

Gość gość
nikt nie mowi,ze masz dziecko zostawic i wyjechac.Skoro szukasz tej pracy,to zbieraj pieczatki,niech pracodawca podbija,ze pracy nie ma,lub nie potrzebuja,przedlozysz to w sadzie,jako dowod,ze szukasz pracy,ale nie z Twojej winy jej nie masz.Naturalnie,ze Sad bedzie nieprzychylnie patrzyl na obopje rodzicow,ktorzy sa malo odpowiedzialni,ale nie mnie to oceniac.

Gość gość
kto powiedział że niejestem odpowiedzialna,ciągle kombinuje pieniądze nigdy mojej córce nic niezabrakło,jest szczęśliwa i to najważniejsze tylko ja chcem żeby on się poczuł poprostu do odpowiedzialności,

Gość gość
odpowiedzialnosc to samodzielnosc,a chyba nie do konca jestes samodzielna,skoro siedzisz u rodzicow, i zapewne nie dokladasz sie do niczego,wiec sie nie bulwersuj,tylko skladaj papiery do Sadu.🖐️