Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca mama83

pytanie do mam czy to wirus bostonski wymioty i wysypka

Polecane posty

Gość pytająca mama83

pytająca mama83 witam, od razu zaznacze ,ze jestesmy z synkiem po wizycie u lekarza,ktory,ze tak powiem sam nie jest pewnien diagnozy zaczelo sie w sobote w nocy, synek ma 5 lat, w nocy zaczal wymiotowac, wymioty byly spore az 7 razy do poludnia w niedziele, oczywiscie nie 1 raz przerabialismy tego typu chorobe, myslalam ze to zwykly wirus bo taki wlasnie panuje u nas, pilnowalam,zeby sie nie odwodnil itp, lezal cala niedziele temp najw 37.3 czyli wcale, no ale jak ustapily wymioty pojawila sie wysypka na brzuchu i udzie i ona sie utzrymywala, w pon u lekarza bylismy, brzuszek byl jeszcze wzdety, wykluczono objawy oponowe i wybroczyny lekarz stwierdzil,ze to moze byc wirus bostonski, no ale nie jest to tez typowe, bo nie ma tych krost ani na rekach anis topach i nie sa to krosty wodniste, nie swedza, bardziej do sopy podobne, w pon jeszcze go wysypywalo, ale od tej pory nie krosty ciut przybledly, ale maly jest osowialy i oslabiony, malo je i pic tez nie chce zbytnio lekarz stwierdzil ,ze to tez nie alergia czy takie wymioty i wysypka to normalne, czy skumulowaly si ejakies dwa wirusy na raz ?? czy mialyscie doczynienia z czyms podobnym ? 04.09.13 [13:01] [zgłoś do usunięcia] pytająca mama83 * do ospy bardziej podobne ale tez nie to, wyst jeszcze pojedyncze krostki na rekach od ramienia w gore, i na pupce, jedna w oklicy ust 04.09.13 [13:08] [zgłoś do usunięcia] pytająca mama83 dodam jeszcze,ze pobolewa go glowa ale to chyba normalne jest oslabiony, daje mu w razie bolu paracetamol, denerwuje mnie ta wysypka niewiadomego pochodzenia, do dermatologa za wczesnie, nie puszczam go na dwór, do przedszkola nie chodzi, jeszcze obserwuje, nie chce,zeby sie przeziebil itp juz nie raz byly wymioty i jakas wyspyka (alergia w 1 przypadku) ale osobno a teraz wszystko razem

Gość gość
szkoda,ze zadna mama nie moze michoc troche pomoc

Gość aagula8
z tego co mi wiadomo to wirus bostoński daje wysypkę głównie na dłoniach, stopach, w buzi. Moja 1,5 roczna córka przed wakacjami przechodziła infekcję z wysoką gorączką i wysypką,nie była to 3dniówka i peditara mówiła że są wirusy które mogą powodować takie dziwne wysypki.Przeszło samo.Podawałam tylko zyrtec i przeciwgorączkowe. Wymioty były sporadycznie-2-3 razy dziennie-dawałam orsalit i probiotyki. Na myśl przychodzi mi jeszcze półpasiec o ile mały przechodził już ospę?