Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Cavaliero

Jak zagasić instynkt ojcowski

Polecane posty

Gość Cavaliero

Czy zna ktoś jakąś terapię, po której wygaśnie u mnie instynkt ojcowski i potrzeby partnerskie? Pytam poważnie. Mając już 40 lat na karku i same porażki w podrywie jestem świadom tego, że już nie będę w stanie stworzyć normalnej rodziny. Od paru lat leczę zaburzenia afektywne. W moim przypadku posiadanie dziecka i partnerki byłoby czystym egoizmem. Od wielu lat pragnę mieć dziecko i partnerkę. W tej chwili rozsądek podpowiada mi, że czas o tym zapomnieć, jednakże serce nie daje się tak łatwo przekonać. Stąd decyzja o jakiejś terapii, która unieszkodliwi u mnie te natręctwa.

Gość gość
Zdecyduj sie na uslugi surogatek, na Zachodzie staje sie to mega popularne. Zaplacisz i bedziesz mial dziecko lub adoptuj.

Gość 0 Terenia 0
Utnij kutasa 🖐️

Gość Cavaliero
Surogatka odpada. Chciałem, żeby dziecko miało i matkę i ojca. Na adopcję nikt nie wyrazi zgody, bo jestem kawalerem, do tego z zaburzeniami psychicznymi. @ 0 Terenia 0 "Utnij kutasa" - lepiej sobie piczkę zaszyj ;) Nie zamierzam się okaleczać :)

Gość gość
jakie to są zaburzenia dokładnie ?

Gość Cavaliero
Zaburzenia afektywne dwubiegunowe. Dawniej nazywało się to psychoza depresyjno maniakalna.

Gość gość
pomysl ile dzieci rodzi sie chorych. czytalam ksiazke nieumywakina z ktorej jasno wynika ze w takim wieku splodzenie dziecka bardzo czesto obarcza go downem bo narzady nie sa juz tak dotlenione jak za mlodu.

Gość gość
dodaj jeszcze do tego lata leczenia psychotopami to nic innego jak chorego nieszczescia sobie nie spodzisz w tym wieku

Gość Cavaliero
Przeczytaj uważnie jeszcze raz mój pierwszy post. Wyraźnie w nim piszę, iż nie zamierzam mieć już dzieci. Chcę tylko zagłuszyć i zlikwidować instynkt nakazujący mi posiadanie dziecka i partnerki.

Gość gość
nie musisz. jedz do bidula i zaoferuj troske materialna dla wybranego dziecka. albo zajmuj sie dziecmi siostry, brata. tylko nie molestuj i nie gwlac. jeszcze rok dwa i przejdzie

Gość Cavaliero
Troska materialna nie zagłuszy instynktów, tylko jeszcze bardziej je pogłębi. Zajmując się czyimiś dziećmi jeszcze bardziej tęsknię za normalną rodziną. Czy rok, czy dwa - na pewno nie przejdzie. Dziesięć lat temu to samo sobie powtarzałem i z roku na rok coraz bardziej pragnąłem partnerki i dziecka. W tej chwili tak często o tym myślę, że dezorganizuje mi to życie, stąd decyzja o terapii.

Gość gość
Ale po co masz zagłuszać naturalne instynkty? To tylko zaostrzy Twoją chorobę [ CHAD- tak to się nazywa]. Czy nie lepiej kupic sobie psa i na nim skupić swoje ojcowskie zapotrzebowania. Pies da Ci tyle miłości ile nie da Ci dziecko ani żona.:) Będzie Ci wierne do śmierci i kochać bezwarunkowo.

Gość gość
PS. Tylko kup szczeniaka i zajmuj się nim sam.

Gość gość
nie zgadzam się. jesli chcesz dawac milosc dzieciom, nie musza byc twoje, a pragnienie zaspokoisz. wiem po sobie choc jestem kobieta. no chyba ze mam parcie na pozostawienie genow to insza inszosc. pomagaj wolontariacko w hospicjach dla dzieci w stanie terminalnym, za to bedziesz mial przynajmniej szczery usmiech. bo od swojego to czesto moze dostac kopa w dpe na stare lata.

Gość gość
prawie kazdy chce miec wlasne potomstwo. to normalne.

Gość Cavaliero
Jeśli Ty swoje ojcowskie zapotrzebowania zaspokajasz poprzez psa, to Ci współczuję. Celem partnerstwa jest wspólne pokonywanie życiowych zakrętów. W mojej okolicy nie ma żadnego hospicjum dla dzieci. Działam społecznie w paru organizacjach. Nie podaję jakich, bo nie chcę, żeby ktoś ze znajomych mnie zidentyfikował.

Gość gość
Dzieci mieć nie możesz, psa nie chcesz. To czego oczekujesz od kafe? Chcesz aby Ci tutaj współczuli, czy co?

Gość gość
Musisz się z tym pogodzić, że Twój instynkt ojcowski nie zostanie zaspokojony z przyczyn, które wymieniałeś i tyle. Nie można, jak widać mieć wszystkiego w życiu. Umrzesz bezpotomnie.

Gość Cavaliero
Przeczytaj jeszcze raz mój pierwszy post. Piszę w nim wyraźnie, że szukam jakiejś skutecznej terapii, która pozwoli uwolnić mi się z potrzeby posiadania partnerki i dziecka.

Gość gość
Masz 40 lat jeszcze ze 20 i instynkt tak się przytłumi, że nie będziesz potrzebował terapii. A tak a propo nie słyszałam nigdy o takiej terapii. Ale o obsesji, owszem. Może powinieneś leczyć obsesję na temat swojego instynku ojcowskiego a nie szukać terapii.

Gość gość
Czy Ty aby nie jesteś teraz w fazie maniakalnej?

Gość Cavaliero
Nie potrzebuję współczucia, tylko konkretnych wskazówek. Wiem, że umrę bezpotomnie i nie przeraża mnie to. W życiu dobrze sobie radzę, mam dobrze płatną pracę, własne mieszkanie, samochód. Tylko ta jedna sfera życia u mnie szwankuje, więc chciałbym ją "wyłączyć" ;)

Gość gość
Poszukaj kobiety, która ma już swoje dzieci i pokochaj je jak własne.

Gość gość
Przecież, jakieś 10 cm wyżej, napisałam Tobie, że nie można mieć w życiu wszystkiego.

Gość Cavaliero
ChAD to choroba, która niszczy zarówno dotkniętego nim człowieka, jak i jego rodzinę, stąd decyzja o życiu w samotności. "Czy Ty aby nie jesteś teraz w fazie maniakalnej? " Tak, jestem teraz w fazie maniakalnej. Jednakże moja prośba ma racjonalne podstawy. "Poszukaj kobiety, która ma już swoje dzieci i pokochaj je jak własne. " Jeśli potrafiłbym zdobyć serce kobiety z własnymi dziećmi, to potrafiłbym też dokonać tego z panną. Kobieta z dziećmi to osoba po przejściach. Jest już znacznie bardziej ostrożna w doborze partnerów. Dodatkowo musi też myśleć o przyszłości swoich obecnych dzieci. Nie potrafiłbym oszukiwać kobiety i ukrywać przed nią swojej choroby.

Gość Cavaliero
"Przecież, jakieś 10 cm wyżej, napisałam Tobie, że nie można mieć w życiu wszystkiego." Wiem, że nie można mieć wszystkiego. Pogodziłem się z tym. Chciałbym tylko ostatecznie pozbyć się tych instynktów.

Gość gość
Może trochę odpowiem nie na temat, ale w sumie dla mnie dziwne jest trochę to, że ponad posiadanie partnerki przedkładasz posiadanie potomstwa. Problemem nie jest dla Ciebie brak partnerki tylko brak dziecka. Abstrahując od wszystkiego, ja osobiście wystrzegam się takich facetów.

Gość gość
Prawdopodobnie tego instynktu się nie pozbędziesz bo jest wpisany w naszą ludzką naturę, możesz go jedynie przytłumić. Ale jest takie powiedzenie cyt. z pamięci " ... to czego najbardziej chcesz się pozbyć to to tym bardziej przywiera do ciebie" . Zastanów się nad tym.

Gość Cavaliero
Przeczytaj wszystkie moje odpowiedzi. Piszę w nich wyraźnie, że chciałem partnerki, z którą mógłbym mieć dziecko. Pisałem o instynkcie ojcowskim, ale także o tym, że instynkt partnerski też bym chciał "zagłuszyć"