Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MaGdUśKa 33

olej arganowy na włosy problem ze zmyciem

Polecane posty

Gość MaGdUśKa 33

zakupialm sobie tak zachwalany olej arganowy stosuje na twarz i wlosy uzylam dopiero 2 razy na włosy ale nie mogę go do końca zmyc dziś to jzu katastrofa 3 razy pod rząd myłam wlosy a po wysuszeniu na czubku tłuste tak ze musiałam spiac do pracy bo już kolejny raz nei miałam czasu umyć uzywalam szapmonu sayos bez silikonow , glis kur a na koniec elseve do zniszczonych nie dość ze mi się strasznie elektryzują to przy skórze są tłute czym się mzywa ten olej?????????????????

Gość gość
uzywasz tylu szamponow NARAZ? ja zmywam headnshoulders, szoruje dwa razy i nie ma sladu po rycynowym nie kazdej sluzy odstawienie sls

Gość MajkaBajka
A ile tego oleju nalozylas? Stolowa lyzka spokojnie starcza na wlosy do lopatek. Ja mam wlosy do ramion i oleju nakladam doslownie pol lyzki. Jak nakladam olej ktory trudniej sie zmywa to robie tak: nakladam olej, trzymam na glowie zaplanowany czas, potem na to odzywka na 20 minut (dzieki odzywce latwiej sie zmywa olej), plucze wlosy masujac, potem juz mycie szamponem i odzywka po myciu. Sprobuj, powinnas w ten sposob spokojnie domyc wlosy. I na przyszlosc pamietaj nie wiecej niz lyzka oleju na dlugie wlosy - wtedy zmyjesz bez problemu.

Gość MaGdUśKa 33
nałożyłam na noc mysle ze nie było więcej niż pol łyzki a miałam te szampony to mysalam ze sporbouje wsyztkimi dizs bo wczoraj uzylam tylko sayos 2 razy i były nadal tłuste i poszlam umyc 3 raz myslalam ze może zly szampon wiec kupiłam inny ale to nic nie dalo

Gość MajkaBajka
Sprobuj sposobu z odzywka, ona emulguje olej wiec powinnas spokojnie domyc wlosy. Ja nigdy nie mialam problemow ze zmyciem oleju ale moje lubia sie z SLS i takich wlasnie szamponow uzywam.

Gość gość
dziwne. U mnie gęsty, rycynowy olej bez problemu zmywał zwykły szampon dla dzieci, musiałaś przedobrzyć.

Gość MaGdUśKa 33
no nie uwierzycie wieczorem umyłam wlosy i poszlam spac z mokrymi, rano umyłam znowy i susze a tu przy skorze nie da się wyszucyc tłuste nadal jak mokre poszlam umyc jeszcze raz dalej to samo dziś naloze odzywke i sprobuje 2 dni temu nakładałam olejek, myłam już chyba 6 razy i dalej tłuste zwłaszcza czuek głowy nie wiem co jest czytam na necie i przeważnie wsyztkie pisza ze dobrze się zmywa

Gość gość
Dziwne. Ja stosowała olej arganowy na całą głowę, myłam 1x i było ok, a włosy mam tłuste u nasady. Na dodatek zmywam włosy szamponem dla dzieci, więc to takie delikatne mycie. Może ten olej jest kiepski, w sensie- stary, podrobiony. Nie możliwe żebys miała tłuste włosy od malej ilości oleju.

Gość MaGdUśKa 33
na twarz działa super, mega gladka cera dłonie to samo jestem bardzo zadowolona no ale te włosy nie wiem a mzoe temu ze mam odrosty spore i na moje niefarbowane wlosy tak działa a reszta bo koncowki nie sa tłuste

Gość gość2
Faktycznie dziwne, wygląda na to,że coś nie tak jest z olejem. Ja używam na twarz i sporadycznie na włosy i nie mam takich problemów. Zmywa się normalnie,a dodam,że nie kupuję typowo kosmetycznego tylko arganowy spożywczy, żeby mieć pewność,że nie ma żadnych dodatków tylko sam olej.

Gość MaGdUśKa 33
kurcze no kosmetyczny z certyfikatem jest wiec sadze ze raczej oryginalny

Gość gość
Odrosty nie mają nic do rzeczy. A używałaś kiedyś innych olei na włosy? Może nie służy on Twoim włosom i trzeba poszukać innego.

Gość kulka98765432
spzywczego sie nie używa!!!!mam kosmertczny z czarnego lasu nakładam na włoski i są mega lekkie ale dociążone i lsniące.

Gość gość
No z arganowym tak jest, ale co zrobić - uroda trochę poświęcenia kosztuje :) Jak tak bardzo CI to przeszkadza, to zobacz sobie ten olejek: http://olejek-awokado.pl/ . Też dobrze natłuszcza włosy, a zdecydowanie łatwiej go zmyć :)

Gość Kryyyje
Zobacz arganowy w produktach Chantal. Nie zawiedziesz się.