Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natalii123445678

facet chce sie oswiadczyc dopiero jak bede w ciazy

Polecane posty

Gość natalii123445678

tj w temacie:) Moj chlopak chce sie tylko oswiadczyc jak bede w ciazy, a jak nie ma potrzeby to nie za bardzo mu sie pali, chociaz zapewnia ze i tak kiedys by musial to zrobic. Wiem ze i tak wtedy tez by tego nie zobil. Wymawia sie ze brak mu odwagi. Problem tkwi w tym ze nie chce brac slubu tylko z powodu dziecka i nie chce isc do slubu jak beczka. Czuje sie tak jakby tylko z powodu dziecka chcial sie zenic a nie z powodu ze mnie kocha. A mi za bardzo nie spieszy sie do rodzenia dzieci. Chce sie narpierw nacieszyc zyciem malzenskim a pozniej myslec o dzieciach. Jestesmy ze soba juz prawie pięć lat. Co mam myslec na temat takiego zwiazku? Czy ktos byl w podobnej sytuacji?

Gość gość
Myslę, ze podejrzewa ciebie ze jestes bezpłodna. Pewnie bardzo zależy mu na dzieciach, jestescie ze sobą długo a wpadki żadnej nie było. Dlatego woli nie oświadczac sie kobiecie, z która nie bedzie mógł miec dzieci.

a jaka tobie będize róznica w tym cieszeniu sie życiem małżeńskim skoro i tak żyjecie jak małzeństwo ? Myślisz ,ze ślub sprawi ,że znajdziecie sie w innej rzeczywistości ?

Gość gość
ale palant. Jeśli tak myśli, to przynajmniej nie przyznawałby się do tego publicznie. No i jak piszesz "kiedys by musial to zrobic". Musiał? On się czuje zmuszany do tego?

Wydaję mi się że z twoim facetem coś jest nie tak. Zaręczać się dopiero jak będziesz w Bogosławionym stanie dla mnie to trochę lekceważące podejście do sprawy.

Gość gość
pytałaś wprost, czy jeśli w ciąży będziesz za np. 5 lat to on się dopiero wtedy oświadczy?

Gość kafeterianka od roku
Ja nie rozumiem tego parcia na te oswiadczyny. To ze sie nie chce teraz oswiadczac wcale nie oznacza ze ciebie nie kocha, w koncu jest z toba 5 lat. Jezeli tobie juz tak zalezy na tych oswiadczynach to zapytaj sie dlaczego dopiero jak dziecko bedzie. Przedstawilas mu swoja opinie na ten temat? Po ile macie lat ? Moze sie boi ze juz wam zegarek tyka i pragnie dziecka. * Jest jeszcze jeden sposob, mozesz tez go zaszantazowac. Dasz mu dziecko dopiero po Slubie lub zareczynach ;) napewno pojdziecie na jakis kompromis. * Rowniez uwazam ze faceta nie powinno sie namawiac do malzenstwa lub ojcostwa bo jezeli on nie jest na to gotowy to pozniej moze ci w niczym nie pomagac. Kobiety dojzewaja szybciej niz mezczyzni. Powodzenia.

Gość gość
Wiem, że to może być nieco głupie pytanie, ale czy w sytuacji gdy dwoje ludzi żyje ze sobą, bardzo się kocha i do szczęścia nie potrzebuje ślubu czy kobieta mimo to oczekuje zaręczyn jako formy potwierdzenia uczuć mężczyzny?, przecież same zaręczyny nie oznaczają że trzeba brać ślub jutro czy za rok, jak to wygląda?

Gość gość
mój tata z mamą tez nie chciał się żenić, bo on po prostu nie chciał się zenić, ale się ożenił i za 2 tygodnie będzie 28 rocznica ślubu, a jak pytam, czemu nie chciał, to on nie wie podobno.... kłócą się i godzą, ale jedno wspiera drugie, razem wyjeżdżają, chodzą na imprezy dla "ryczących czterdziestek" :), remontują dom na wsi.... ja mam niedawno rozpoczęłam 27 rok życia, więc nie jestem z wpadki... ludzie czasami czegoś nie chcą, bo może boją się, że im się odmieni, moim się nie odmieniło, chociaż ojciec bał się małżenstwa

Gość natalii123445678
wcale mi sie jeszcze nie pali do tego slubu itd. mamy po 23 lata, ale to mnie zabolalo ze dopiero wtedy jak bedzie powod bo jak nie to nie. to mam myslec o takiem zachowaniu? to jest lekcewazace wobec mojej osoby. juz wole wogole nie brac slubu z powodu dziecka bo to zaden powod. widac u mnie jest inaczej.

Gość gość
Widac nie zalezy mu na tobie tylko na tym zeby miec dziecko

Gość gość
to takie wiejskie myślenie "jak już się zdarzy ciąża, to wtedy będę musiał się z tobą ożenić, bo tak wypada"

Gość gość
może się boi, że nie wytrwa, jak mój ojciec

Gość gość
A bycie konkubentem to wypadana wsi???

Gość gość
strzelam, że nie mieszkają razem, więc nie jest konkubentem

Gość gość
Faktycznie masz rację, Ty powinnaś być powodem ślubu ;)