Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy iść do lekarza po teście pozytywnym

Polecane posty

Gość gość

hej zrobiłam 2 testy oba wyszły wydaje mi się że pozytywnie, choć druga kreska jest bledsza od pierwszej. Z moich wyliczeń to będzie 5 tc licząc od ostatniego okresu. czy warto iśc już do lekarza?

Gość gość
ja byłąm właśnie w 5 tygodniu kiedy poszłam i pani dr powiedziała mi że jakbym jej nie powiedziałą że jestem w ciąży to by nie wiedziała i ciąży mi w kartę nie wpisała, radzę poczekać jeszcze ze dwa tygodnie

Gość mamadwóchdziewczynek
ja też Ci radzę poczekać min 2 tygodnie

Gość gość
Jeszcze nie. Zakup sobie kwas foliowy, rzuć nałogi, oszczędzaj się a do lekarza wybierz się za 2 tygodnie. Wówczas już powinno widać pęcherzyk, może serducho :) Oczywiście jakbys miała wątpliwości czy coś by się działo typu plamienie, krwawienie to leć do lekarza. Gratuluję!

Gość gość
dzięki, kupiłam femibion, nałogi rzuciłam przy pierwszym dziecku ;) Jutro zadzwonie do lekarza, więc pewnie za 2 tygodnie będe miała termin wizyty na NFZ. Powiedzcie mi jeszcze bo w 1 ciązy na teście miałam grube krechy a teraz ta druga jakby zawstydzona i jasna. czy mimo to świadczy to o ciąży? Troche minęło od mojej pierwszej ciązy i czyje sie jak świerzak

Gość gość
Ja byłam na pierwszej wizycie właśnie w 5 tc. Na usg lekarka pokazała mi tą ''kropkę'' i założyła kartę.

Gość gość
Do 3 miesiąca ciąży najważniejszy jest kwas foliowy, witaminy dopiero później.

Gość gość
femibion zawiera kwas foliowy, brałam go w pierwszej ciąży. Zresztą jem bardzo dużo szpinaku i kwasu mi nie brakuje ;)