Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

alkohol a karmienie piersią

Polecane posty

Gość gość

czy ktoś z tu obecnych wie może po jakim czasie alkohol przenika do pokarmu i po jakim czasie będzie można bezpiecznie nakarmić dziecko?

Gość gość
Karmisz piersią=nie pijesz!!! Ja karmiłam przez rok i nawet kropli nie skosztowałam.Aż tak ci to do szczęścia potrzebne? Nie będziesz karmiła dziecka tylko dlatego że chcesz się napić?

Gość gość
ja raz w tyg pilam w ciazy :p nie zamierzam odmawiac sobie i po ciazy :p dziecko karmilam miesiac teraz jest na mm a ja szaleje :D

Gość gość
ja właśnie od jakiegoś czasu dokarmiam dziecko MM, jedno, dwa karmienia w ciągu dnia jak idę na fitness żeby tatuś mógł się zająć :) i właśnie tak się zastanawiam czy mogłabym sobie tak wypić jedno piwko po południu i czy w nocy będę mogła nakarmić małego ?

Gość gość
A ja teraz karmię od dwóch tygodni i jak synek idzie spać tj. po wieczornym karmieniu ok. 20-21 piję sobie pół kieliszka winka albo dwa łyki piwka. Następne karmienie mam około 1.30-2.30 I jak nie piłam w ciąży tak teraz nie mam wyrzutów sumienia, że się napiję. Poza tym słyszałam, że to nieszkodliwe(w takiej formie). Alkohol utrzymuje się w mleku tyle ile we krwi więc nie sądze, żeby pół lampki wina albo dwa łyki piwa aż tak szkodziły. Tym bardziej, że jest taka przerwa w karmieniu.

Gość gość
właśnie ja też w ciąży nie piłam i do teraz też nie, ale mam taką ochotę na zimne piwko z soczkiem malinowym... hmmm,

Gość fujarka1234
1 unit alkoholu znika po 2 godz od wypicia. Piwo ma bodajze 2 unity a wiec dopiero po 4 h od skonczenia picia piwa mozna karmic. Lampka wina 1, 5 unitu. Poszukaj na necie.

Gość gość
do wypowiedzi z 10:30- ale temat nie brzmi "matki polki dajcie mi op*****l bo chce wypic" tylko kiedy alkohol przenika i ile tam zostaje, jestes jakas pomylona czy co? jak chcesz sie podzielic swoja ujmujaca historia to zaloz osobny temat i tam pisz co ty jak gdzie i kiedy robilas ok? bo tu nikogo to nie obchodzi. do autorki- mi sie tez czasem zdarzylo wypic piwo wieczorem i karmic w nocy po kilku godzinach i jakos nic sie nie stalo a moj syn sie wlasnie habilituje :)

Gość gość
Skoro masz ochotę pić i musisz no to przestaw dziecko na mleko modyfikowane!!!będzie to lepsze rozwiazanie niż mleczko z procentami dla bobasa:)

Gość gość
a nie lepiej poprostu przed wypiciem odciagnac troche pokarmu dla malego i napic sie lampki wina z czystym sumieniem :)

Gość gość
do 11:15 ogólnie to mieć ochotę na piwo z sokiem po długim czasie, a musieć pić to chyba jeszcze jest różnica... i z powodu jednego piwa chyba nie trzeba od razu przestawiać dzidzi na MM