Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mój sposób na OSZCZĘDZANIE

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, pewnie zaraz odezwą się krzykaczki i posypią sie wyzwiska typu "biedaki z Biedronki", ale prawda jest taka, że większość żyje skromnie na średnim poziomie i wydatki trzeba kontrolować. Jaki macie sposób na oszczędzanie? Ja np. stwierdziłam, że nie lubię wydawać pieniędzy i kupuje tylko potrzebne rzeczy. Mi ta metoda pasuje bo mniej wydaję i mniej wyrzucam:) Jak u was?

Gość gość
Mnie trudno wygenerowac co jest potrzebne a co nie

Gość gość
no np. jak mam w domu np. żółty ser to nie kupuję np. cabernet bo kupie jak zjem zółty, a tak to bym żółty wyrzuciła bo by sie zsechł:) takie proste codzienne....

Gość gość
Dla Ciebie to sposób na oszczędzanie, dla mnie styl życia :D

Gość gość
styl życie czy oszczedzanie - wazne, że kasa zostaje u mnie a nie u właściciela sklepu:)

Gość gość
ja od tego miesiaca spisuje wszystkie wydatki. i przez 4 dni polecialo mi az 200zł. a na co poszlo 1..09. sklep osiedlowy 25zl. 2.09- 25zł - kapcie 40zł- mieso 5zł -maliny 17zł rossman 20zł nett0 3.09- teczka na rysunki-3zł 4zł piekarnia 40zł kalosze dla corki 4.09.-5zł artykule papiernicze 7zł piekarnia 7zł- ziemnaiki i cos jeszcze 14,90 fajki i bulka na sniadanie

Gość cabernet to wino jest
a sero to camembert na ksiazki to ty na bank nie wydajesz.

Gość gość
no tak ale ja mówię "cabernet" dzieki za poprawkę:) głupio mi bo tak cały czas mówię i nie wiem, że sie wygłupiam:)

Gość moj sposob
zalatwiam sie w pracy kradne z roboty papier toaletowy i mydlo zamiast prac ubrania to wywieszam na balkon na silny wiatr najpierw myje wlosy potem cialo w tej wodzie myje podloge zbieram na targu warzywa dla kroliczka ktorego nie mam i za darmo mam warzywa zbieram niedopali pod marketami i za darmoche sie napale

Gość gość
To moja tesciowa mowi keczak i makaran :P

Gość moj sposob
-zamiast prać ubrania, proponuje wywieszać je na balkon na cały dzień niech się dobrze wywietrzą, zaoszczędona woda i prąd -załatwiać sie w pracy -chodzić jeśc po rodzinie i znajomych -chodzić po bazarku za warzywami i mówić ,że listek sałaty, kapusty dla króliczka,albo chomika -wodą po myciu np. głowy umyć się potem umyć podłoge i na końcu spłukiwać kupe w wc -wykręcać,żarówki na klatce schodowej , piwnicy i instalować w domu jeśli się nasze zużyją -w wodzie po gotowaniu ziemniaków myć naczynia -zimą jedzenie trzymać na balkonie ,albo parapecie ,a lodówke wyłaczyć -chodzić na orgódki działkowe po nocach i kraśc owoce i warzywa a za zaoszczędzone pieniadze wyjechać do Disneyladu

Gość gość
:D dobre, a oszczędzać można poprostu będąc przytomnym i uważnym, na to gdzie i kiedy marnujemy pieniądze.

Gość moj sposob
można kraśc np prad od sąsiadów krasc w pracy pracownikom kanapki z szafek, torb, torebek

Gość moj sposob
wyciagac odziez z kubłów dla pck zbierac puchy i makulature

Gość moj sposob
majtki wywracać na drugą strone wytrzepać porzadnie i można na drugi dzień zakładać!

Gość gość
ja tez od dluzszego czasu kupuje jedzenie w malych ilosciach, zeby niczego nie wyrzucac, do chleba kupuje np bialy ser i jak go zjemy to dopiero wtedy kupie wedline-to tak przykladowo. Jesli zupy nie zjemy, to mroze, to samo z np kotletami itp. No i nauczylam sie czytac etykiety- nie zawsze drozsze jest lepsze.

Gość gość
kupowanie potrzebnych rzeczy, to nie oszczędzanie, autorko. jak ktoś kupuje niepotrzebne rzeczy, to ma problem z głową, a kupowanie tylko tego co się potrzebuje, to normalne zachowanie.

Gość gość
i nie zawsze tańsze jest tansze

Gość gość
kupuję mięsa w promocji w tesco i zamrażam sobie, nigdy u rzeźnika gdy jest potrzeba

Gość gość
no to ja miałam problemy z głową:)