Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy bylibyscie w stanie

Polecane posty

Gość gość

Pytanie do osob z Wielkiej Brytanii. Czy gdybyscie mieli dzis tu przyjechac i zaczynac od zera to byscie sie na to zdecydowali czy nie??? Mam na mysli prace, zdobywanie tutaj kwalifikacji, doskonalenie jezyka itd.

Gość gość
Nie teraz juz nie, zeby doskonalic jezyk I pracowac to na UK juz za pozno. Mozesz doskonalic jezyk, jak masz wlasna kase, czy bedziesz mial/a sie z czego utrzymac, ale jak chcesz szukac pracy, zeby dopiero podszkolic jezyk, to lepiej sie tu nie pchaj. Tutaj sa miliony takich jak ty, a juz maja NIN, referencje, lepsze osluchanie z jezykiem. Ty bedziesz na przegranej drodze. Teraz szanse moga miec (nie musza) tylko osoby co znaja jezyk, a nie go doskonala, o tych co znaja 3 slowa na krzyz juz nie wspominam...

Gość kobietttttta
nie. Nie mam argumentów na to, ale po prostu czuję się dobrowolnie zabetonowana w Polsce i nie zamierzam stąd wyjeżdżać :P

Gość gość
nie do kazdej pracy wymagany jest dobry jezyk, ale jak ktos chce popraktykowac i do tego troche zarobic to UK jest ok.

Gość gość
Nie mam na mysli tego, ze jezyk zna sie na poziomie zerowym albo kiepskim. Chodzilo mi o to, ze zna sie go, ale jeszcze nie biegle

Gość gość
wielu zanim przyjechalo do UK mowilo, ze ich angielski jest ok, w praktyce okazalo sie, ze jest dno...

Gość gość
Ale moze przyjechali dosc dawno temu, kiedy nawet ze slabym angielskim mozna bylo znalezc prace??? Nie to, co teraz

Gość gość
Nie bo w UK juz nie ma nic na dzien dzisiejszy.

Gość gość
Trudno powiedziec. Zaluje, ze nie mieszkam w Polsce, z drugiej strony gdybym nigdy nie wyjechala za granice (wyjechalam zaraz po studiach i byla to dla mnie przygoda), to bym czula, ze cos mnie ominelo.

Gość kafeciarqa
Na nauke nigdy nie jest za puzno!!!!!!!!!!!!!! Polecam zapoznanie sie z kursami jakie sa dostepne w Anglii .

Gość kafeciarqa
....................

Gość gość
@kafeciarka - a jakie kursy polecasz dla kobiet?

Gość gość
Ja czasami zaluje, ze nie urodzilem sie w anglojezycznym kraju (niekoniecznie UK). Nie to zebym narzekal na swoj angielski, bo nie mam zadnych problemow ale wiem, ze to nigdy nie bedzie to samo co w przypadku rdzennych mieszkancow.

Gość gość
''Na nauke nigdy nie jest za puzno'' No wlasnie ;) Nigdy nie jest za ''pozno'' zeby popracowac nad ortografia i nie walic takich bykow.

Gość kafeciarqa
:D to bylo akurat zamierzone :P ;)................. ale widze ze nie zlapales :P i taka jest prawda! jak ktos tylko ma checi to sie moze uczyc. W pierwszym lepszym collegu zapytaj ,dadza ci liste dostepnych kursow.

Gość gość
Kursow jest sporo, ale ktory/ktore wybrac...