Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jestem na prawie i sobie nie radzę

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem czy jestem zbyt tępa , czy mam za słabą pamięć ,ale kiepsko mi idą te studia :( Miałam warunek i nie zdałam go więc spadłam 2 lata niżej , teraz nie wiem co z poprawkami... Ciężko mi ogarnąc tyle materiału ... zastanawiam się czy nie przenieść się na administrację bo wiem ,że tam jest mniej nauki niż u nas ,ale wiele przedmiotów by mi przepisali. I tak nie pójdę na aplikację więc... Jak myślicie?

Gość gość
Spoko, jak będziesz obciągać siusiaki egzaminatorom, to zdasz wszystko na 100 %. Wiele studentek tak robi. A Ty ?

Gość gość
a z administracji moglabym zrobić licencjat już niedługo ,a potem II stopniowe nawet z czegoś innego... Z tym prawem już nie mogę , ja nigdy nie lubiłam się uczyć na pamięć , wkuwać,a na moich studiach jest tego multum. Nawet nie ma logicznego myślenia czy jakiś dyskusji na tematy prawnicze tylko jest wkuwanie Jak obryjesz wszystko na pamięć to zdasz , najlepiej cały kodeks . Jak szłam na te studia inaczej je sobie wyobrażałam

Gość gość
Ciągniesz fiuta profesorowi i zdajesz. Proste? Proste!

po prostu sie nie poddawaj. ja uwielbiam stawac na rozprawach w sadzie. wiem ze adwokaci czesto ograniczaja sie do wyslania pism lub aplikantow. ja ubieram najlepszy garnitur i jade do sadu zeby tam wyglosic mowe. szkoda, ze czesto jest jednak tak, ze trzeba po prostu siedziec i rozprawa trwa 15 minut bo cos sie nie udalo, albo trwa 4 godziny bo strona przeciwna wypytuje bieglego o jakies d*perszmity... ;) bywa roznie... :P:)

Gość gość
zbereznik oo to musisz miec fajne zatargi z rpawem. ile rpzesiedziales?

hehehe... :) reprezentuje pokrzywdzonych w sprawach przeciw skarbowi panstwa. innych tematow sie nie podejmuje... :P:)

Gość gość
doradzi ktoś coś?

Jeśli Ci bardzo zależy to zawsze dasz sobie radę, ja studiowałam dwa kierunki (językowe) praktycznie równolegle, spałam po 4 godziny ale wszystko zawsze zaliczałam, więc jeśli nie jesteś zniechęcona, masz w sobie troche ambicji i determinacji to na pewno sobie poradzisz :) ale jeżeli na prawdę czujesz, że Cie to przerasta to zdecyduj się na tą administrację, ale moim zdaniem do wszystkiego co w życiu robimy musimy mieć chociaż troche zaangażowania :) tak czy inaczej, powodzenia!