Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brak apetytu w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Obecnie jestem w czwartym miesiacu ciazy. Naprawde nie wiem jak mozna sie obrzerac bedac w ciazy. Po wszytkim mam zgage i nudnosci a lekarz mi powiedzial ze to ze trwac do konca ciazy. Nie moge patrzec na slodycze czy KFC ktore uwielbialam. Ogolnie nie mam apetytu na nic nawet zmuszam sie do jedzienia owocow. Kiedys uwielbialam arbuzy sliwki teraz nie moge patrzec. Nie mam zadnych zachcianek. Moze ktoras z was tak ma. Macie na to jakas rady??

Gość gość
Ja tak miałam.Do tego potworne całodniowe mdłości.Wszystko mi śmierdziało jedyne co mogłam przełknąć to sałatkę grecką bez oliwek.Nic nie poradzisz :) Z tego wyszło że zamiast przytyć ja do do około 17 tc schudłam 6 kg.

Gość gość
A ja jedyne co moge jesc to slodycze i owoce. Na sam widok wedliny /miesa mam wymioty, po nabiale rzygam jak kot. Mdlosci i wymioty najgorsze mam z rana. U mnie idzie czekolada,wafle grzeski niebieskie, brzoskwinie, nektarynki, sok pomaranczowy litrami, kisiel truskawkowy. Poczatek 4 miesiaca na minusie 4 kg.

Gość gość
to Bogu dziękuj, że chociaż w ciąży rozum Ci wrócił, a raczej Twojemu organizmowi i sam nie chce przyjmować świństw jakie serwują w KFC czy słodyczy:P

Gość gość
Tu autokra postu Ja nie wymiotuje. Ale wiekszosci czasu czuje sie tak jakby wymioty przyniosly mi ulge, ale odruchow jako takich nie mam. Nie schudlam ale ten brak apetytu mnie troche martwi. Lekarz powiedzial ze tak moge miec do konca ciazy.

Gość gość
autorko tego wątku: widzę, że to pierwsza Twoja ciażą dlatego oświecę Cię - takie samopoczucie ma jakieś 90% kobiet w ciąży, nie jesteś jedyna;)

Gość gość
Tak to moja pierwsza ciaza. Tyle ze w okolo kolezanki mi mowia ze np mogly jesc kilogramai kapsute kiszona czy sledzie, czekolade itd. A ja na widok czegokolwiek mam wstret. Zreszta duzo jest tez kobiet ktore tyle tyja w ciazy no napewno nie z powietrza sie to bierz tylko sie obrzeraja.

Gość gość
nie zrozumiałaś:D chodziło mi o to, że CAŁODOBOWE MDŁOŚCI bez wymiotów towarzyszą prawie każdej kobiecie ciężarnej;)

Gość gość
też tak miałam do ok 16 tyg, a potem apetyt z każdym tygodniem wracał, więc się nie ciesz, i nie oceniaj jak się nie znasz... Poczekaj 9 mcy apotem się wypowiadaj, że inni jedzą, tyją a ty nie...

Gość gość
dokładnie nie ma to jak wypowiadać się o tyciu w ciąży będąc dopiero w 4 miesiącu.....