Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wojownik92

POMOCY POKI MLODY I POCZATEK CHOROBY

Polecane posty

Gość Wojownik92

Witam okolo 2 miesiace temu virus EBV (mononukleoza) uszkodzil mi watrobe, od tamtego czasu czuje dyskofort w tej watrobie, dodam ze w czasie choroby pilem alkochol 5 dni z rzedu :( pozniej oczywiscie przestalem jak juz mnie powalilo do lozka, czytalem ze jak ten virus zaatakuje watrobe to picie alkocholu moze przebudowac ta watrobe, i co juz jets nieodwracalne, czy to znaczy ze to prowadzi do marskosci?? prosze o danie mi jakis rad poki jestem mlody mam dopiero 21 lat, nie wiem co to jest, caly czas czuje ta zasrana watrobe, usg i badanie krwi mialem ok, lekarz mowi ze to na tle nerwowym (Nasi polscy lekarze) a przeciez wyraznie czuje ze cos jest nie tak... co to znaczy? czy to wyrok?? czy przejdzie mi za jakis czas jak bede stosowal diete, zero alk, jadl ostropest plamisty i pil karczoch?? prosze o odp... bardzo mi na tym zalezy

już któryś dzień z rzędu zadajesz to samo pytanie czy nie lepiej udać się do hepatologa on zapewne ci odpowie

Gość gość
po pierwsze do rodzinnego i zrobić badania na próby wątrobowe ( z krwi) ocenią funkcję wątroby po drugie możesz się wspomagać dietą: unikać smażonego, ostrych przypraw, leków, alkoholu właściwości lecznicze ma ostropest oraz karczoch dostaniesz w każdej aptece bez recepty (te zioła stosuje się w marskości wątroby, w zatruciach polekowych, uszkodzeniach itp., więc chyba są skuteczne) do tego jedz często buraczki: regenerują komórki wątroby, odtruwają organizm, możesz kupować barszczyk w kartoniku Hortexu wiadomo, zapomnij o alko

Gość gość
Monoukleoza to ciężka choroba, bardzo osłabia organizm, miała ją moja znajoma, mówiła że bardzo długo dochodziła do siebie. Zajeło jej to chyba z pół roku: dbanie o siebie, zdrowe odżywianie, witaminy itp.

Gość gość
Elastografia