Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to Tarczyca czy bezplodnosc

Polecane posty

Gość gość

Witam! Ostatnio zaniepokoiłam się o swoje zdrowie, gdyż z czasem zaczęłam zauważac nowe to dziwne objawy. Mam 22 lata. Po 1 myślałam, że może jestem w ciązy, ale jednak chyba nie :( Chudnę i tyję na zmianę w bardzo szybkim tempie od około 5 miesięcy. Cierpię na okropne zaparcia (ale to akurat może być z powodu źle rozwiniętego układu pokarmowego, jestem wcześniakiem i urodziłam się ze zbyt krótkim jelitem grubym), mam często nudności, szczególnie po przebudzeniu i okropne migreny. ale jest jedna sprawa która nie nurtuje już od dłuższego czasu. Kiedy byłam nastolatką i miałam pierwszego chłopaka, wiadomo pierwszy raz i te sprawy, byłam z nim ponad 2 lata, no niestety byłam głupia i czesto nie dopilnowałam antykoncepcji, a on często kończył stosunek wytryskiem, we mnie, bez żadnego zabezpieczenia, i to wiele razy! A ja nie zaszłam w ciąże. Z drugim partnerem, nie używałam zadnego zabezpieczenia, lecz jedynie, tabletki przez krotki okres czasu na poczatku, potem 2 lata nici też nic się nie wydarzyło. Teraz używamy prezerwatyw, ale naprawde się zaczełam zastanawiać, czy zajście w ciąże jest aż takie trudne, czy coś jest nie tak, może powinnam się zbadać?

Gość gość
Bardzo proszę o pomoc !!

Gość gość
prawda jest taka, że w ciążę tak naprawdę wcale tak łatwo zajść nie jest zdrowa para ma tylko 40 % szans na ciążę współżyjąc w okresie okołoowulacyjnym poza tym jeśli niepokoi Cię stan Twojego zdrowia - udaj się do internisty by dał Ci skierowanie do endokrynologa bądź też na własna rękę zrób pakiet badań tarczycowych: TSH, ft3,ft4, anty TG i anty TPO