Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kredyt mieszkaniowy

Polecane posty

Gość gość

Jestem singielką z niedużymi dochodami - na rękę 1650 zł., od wielu lat mam konto w mBanku. Chciałabym kupić mieszkanie i w związku z tym zaciągnąć kredyt - czy po prostu mam chodzić od banku do banku i pytać co i jak? Pewnie musialabym go zaciągnąć razem z rodzicami albo pod zastaw mieszkania czy czegos - jakie dokumenty bedą mi potrzebne? Czy pracownik banku po prostu udzieli mi rożnych wyjaśnień (najlepiej spisze) bez zadnych papierków?

Gość gość
Najpierw szukasz mieszkania: umowa spisujesz z pośrednikiem jak taki jest, wybieraz, księgę wieczysta, zaswiadczenie z gminy o stanie zameldowania, Ew od spółdzielni o nie zaleganiu z czynszem. Idziesz do bankuvakladasz papiery, oni zwołują rzeczoznawce, aby określił wartosc mieszkania. Babka robi zdjecia. Podpisujesz umowę przedwstępna z właścicielami mieszkania, qplacasz zaliczkę, zadatek bądź nie, jak sie dogadasz. Po pozytywnej opinii banku, udajecie sie do notariusza i podpisujecie notarialnie umowę kupna sprzedaży, bank wplaca na konto właściciela kase. To tak upraszczając.

Gość gość
ojej jeszcze nie mam mieszkania upatrzonego, najpierw chce sie dowiedziec jaki bank da mi kredyt i w ogole, interesuje mnie to czy moge sobie isc do nich ot tak i mi wszystko powiedza, czy musze wiedziec dokladnie ile zarabiaja moi rodzice itd.

Gość gość
tyle, że najpierw laska powinna sprawdzić w baku swoją zdolność, bo jak podpisze umowe przedwstepna a kredytu nie dostanie to straci kasę

Gość gość
i w ogole do jakich bankow isc? mam wrazenie ze mBank to raczej nie, zwlaszcza ze raczej nie mają swoich oddziałow.. myślałam o PKO, ING... pewnie jeszcze jakichs innych, ale do tej pory w ogole nie interesowalam sie bankami i nie wiem gdzie i jakie są u mnie w mieście:P

Gość Oliviera
ja mam hipoteke w open finance. oni maja oferte wielu banków, więc możesz udac sie do ich placówki i doradca sam za ciebie porówna oferty bankowe i pomoze ci cos wybrac. najlepiej zebys wyliczyla sobie sredni dochod netto z ostatniego roku, zapisala jakie masz zobowiazania, kredyty itp oraz jakie mieszkanie chcesz kupic. te informacje przydadza sie doradcy i on juz po sprawdzeniu najpierw twojej zdolnosci kredytowej na pewno przedstawi ci oferty i bedziesz mogla sama wybrac. Super bo pomagaja we wszystkich formalnosciach i beda Cie nie biezaco o wszystkim informowac

Gość mozesz isc do expandera
pierwsz spotkanie jest za darmola, pogadasz sobie i doradca sprawdzi, jaka masz zdolnosc (jak duzy kredyt mozesz wziac, jaka wysokosc raty, na ile lat kredyt itp.). Masz jakis wklad wlasny? Jesli nie, to troche marnie przy Twoich zarobkach (sorry, nie chce byc nie mila, ale ja zarabiam wiecej i moge wziac max. 200 tys. na 25 lat, a za to moge kupic co najwyzej kibel i pol przedpokoju :(

Gość gość
polecam kontakt z konsultantem na stronie www.zcdf.info doradzi pomoże , powie jakie masz możliwości, na górze strony jest link rozmowa z doradcą

Gość ap_s3
Postaram się pomóc, proszę o kontakt na maila: ap_s3@interia.pl

Gość gość
mozesz wziac kredyt hipoteczny (zory http://bszory.pl/ ). I pewnie bedziesz potrzebowala kogos kto podzyruje ci kredyt dodatkowo. Najlepiej bedzie jednak jesli przejdziesz sie do konkretnego banku i tam sie dowiesz co i jak