Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zapomniane dwie pierwsze tabletki z blistra

Polecane posty

Gość gość

tabletki biore od 4 lat(cilest 21 tabletek oznaczone dniami) i mam pytanie jesli chodzi o zapomnienie 2 pierwszych tabletk z blistra, powinnam pierwsza wziasc w czwartek wieczorem a druga w ppiatek wieczorem ale dopiero w sobote dostalam tabletki wiec wziielam piatkowa tak szybko jak je dostalam i sobotnia zaraz wieczorem (tak jak powiedzial mi ginekolog)dokonczylam branie pozostalych tabletek o tej samej porze a teraz mam przerwe i pytanie ktore zapomnialam zadac ginekologowi w ktory dzien mam zaczac nastepne opakowanaie czy tratowac ta piatkowa jako przyjeta wiec wziasc dzis czyli w piatek czy wziasc jutro w sobote?prosze o pomoc

Gość gość
Jesli zaczelas tamto opakowanie od sobotniej wez sobotnia takze z nast opakowania..czy mam racje dziewczyny??

Gość gość
Matko!!! :o Nie ma znaczenia kiedy zaczęłaś brać poprzednie i wszystkie wcześniejsze opakowania. Znaczenie ma, kiedy skończyłaś brać tabletki. Jeżeli w czwartek skończyłaś brać tabletki to robisz 7-dniową przerwę i po przerwie zaczynasz kolejne opakowanie.