Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sensitiv

34 tc

Polecane posty

Gość sensitiv

czesc . Jestem w 34 tygodniu ciazy . Od kilkunastu dni odczuwwam dosc silne bole w podbrzuszu jakby na okres , dodatkowo od kilku dni pojawily sie u mnie mocne skurze oraz bol w pachwinach . Nie jest to jakos czesto ale kilka -kilkanascie razy w iagu dnia sie zdarza . Jest to normalne czy jest to powodem do zmartwien i koniecznie musze jechac do mojego lekarza ? Miala tak ktoras ? Co to moze oznaczac?

Gość gość
to mogas byc skurcze przepowiadajace. ja z tego powodu bylam 5 dni na patologi ciazy,

Gość gość
przepowiadacze kochana, z takimi to się jeszcze bujać możesz i 4 tyg :(

Gość gość
ja tylko dalam rade do 38 tyg.

Gość gość
Mnie ciężko się wypowiedzieć bo ja właściwie... W ogóle skurczy nie miałam. Mały siedział spokojnie do 41 tc i lekarz zadecydował cc. To zapewne właśnie skurcze przepowiadające, ale gdybym była na Twoim miejscu to pewno bym dla pewności lekarza odwiedziła ;)

Gość gość
Skurcze przepowiadające powinny być bezbolesne. Skonsultuj się z lekarzem. Przez skurcze może skracać się szyjka macicy. Do czasu wizyty nie przemęczaj się, dużo odpoczywaj, leż i się relaksuj.

Gość gość
tez mialam w 34 tyg i urodzilam w 35 tyg. duzo lez na lewym boku ale biegnij do szpitala raczej

Gość gość
mysle ze to skurcze przepowiadajace ale jwszcze spoko ;) kiedy masz wizyte u lekarza?

Gość sensitiv
i dodatkowo dzisiaj 2-3 razy mialam jakby takie parcie na odbyt az sie ruszyc nie moglam : ) Przepraszam za wyrazenie ale nie wiem jak to inaczej opisac . Skurcze sie nasilaja , a synek dodtakowo dosc mocno kopie jakby sie rozpycha :

Gość sensitiv
nastepna wizyta dopiero 23 wrzesnia jest :c

Gość gość
mysle ze to skurcze przepowiadajace ale jwszcze spoko ;) kiedy masz wizyte u lekarza? ja tez tak mialam nie pamietam dokladnie w ktorym m-cu ale urodzilam w 42 tyg. przez cesarskie ciecie

Gość gość
moze udaj sie do lekarza jutro, podejrzewam ze dzidzia szykuje sie i odwraca glowka w dol, lekarz sprawdzi czy nie masz rozwarcia

Gość gość
daj znac co i jak, jesli skurcze sie nasilaja to raczej na dyzur bym podjechala, w sumie powinny byc regularne do porodu ale 34 tydz to jeszcze troche wczesnie, lepiej sprawdzic

Gość ona ona ona ona laaaaa
Miałam tak samo w 34tc Lekarz zdiagnozował skrócenie się szyjki macicy (była na samym dnie), jednak kanał rodny był zamknięty i rozwarcia nie miałam. Dodam, że także rwało mnie na dole, ból był jak na silny okres itp. Dostałam od lekarza prowadzącego masę leków min. nospę forte 2 razy dziennie, magnez 3 razy dziennie po 2 tabletki i do tego witaminy, oraz całkowity zakaz chodzenia - tylko leżeć. Pamiętaj, że 34 tc to 8 miesiąc, który jest ogółem nieciekawy dla dzieciaka (mówią, że lepiej urodzić w 7 miesiącu niż w 8), dlatego dbaj o siebie i biegnij do lekarza, aby Cię zbadał i dał leki. Pocieszę Cię, że ja obecnie jestem w 38 tc i wszystko jest w porządku :) Także czasami takie objawy nie zawsze muszą oznaczać, że coś złego się stanie. Ważne aby w porę zareagować. Pozdrawiam i trzymaj się ciepło