Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy warto isc na studia

Polecane posty

Gość gość

Witam, studiuje i mam chlopaka, ktory jest w ostatniej klasie technikum i nie chce isc na studia. Dodam, ze jest bardziej humanista wiec i tak zadne techniczne studia nie wchodzilyby w gre. jest obrotny, w wakacje zarobil sobie na wlasne auto. Jednak moja mama uwaza, ze nie bd miala z nim przyszlosci, bo cale zycie bd robil za 1500 zl i po co mi taki niewyksztalcony chlopak. od kiedy dowiedziala sie ze nie idzie na studia, ciagle go krytykuje. jak mam jej wytlumaczyc, ze nie kazdy musi miec dyplom?

Gość gość
trudno to wytłumaczyć niektórym mamuśką. :). myślę że mozesz powiedziec swojej mamie i chłopakowi, że ważne że ma mature. Znajdzie prace i jeśli będą mu potrzebne studia to w każdej chwili może na nie pójśc. Mój wójek poszedł dopiero w wieku 28 lat, ale na kierunek który na pewno mu się przyda i dzięki temu będzie mógł zarobić te 1000 zl więcej. ;)

Gość gość
Co humanista robił w technikum? :D Nie no ogólnie nie ma sensu zdobywać dyplomu, dla dyplomu. Ja to popieram, nie każdy musi być magistrem :) Jeśli jest obrotny i myśli o przyszłości (a nie, że pracuje na budowach bo młody jest i silny) to powinien sobie poradzić.

Gość gość
no właśnie on chce zdac dobrze mature i mowi, ze moze kiedys pojdzie sobie na zaoczne jak juz bedzie zarabial i spodoba mu sie jakis kierunek.. dodam, ze zmarl jego tata a ma jeszcze siostre wiec to nie jest dla jego mamy tak łatwo dawac mu pieniadze na utrzymanie i wynajem mieszkania przez 5 lat. Szkoda, ze moja mama tego nie rozumie..

Gość gość
no nie jakis wybitny humanista, ale znacznie woli polski i jezyki od matmy, ktorej nie cierpi ;p a byl na profilu zwiazanym z turystyka itd;p

Gość gość
Ja mam podobnie, ale trudno nie możesz sie przejmować mama, poza tym jesteś młoda i nie wiadomo czy będzie razem czy nie. Możesz jej tak nagadać ;).