Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Drogie Mamy co byście napisały w uzasadnieniu pomóżcie proszę

Polecane posty

Gość gość

Drogie Mamy, We wniosku o przyjęcie mojego 3-latka do przedszkola wpisałam 8 godzin pobytu, w uzgodnieniu z panią dyrektor. Bardzo zależało mi, żeby moje dziecko było codziennie tylko 5 godzin, w ramach podstawy programowej, bo istnieje taka możliwość, żeby o 13 odbierała córcię babcia. Uzgodniłam to z panią dyrektor w kwietniu i powiedziała, że nie będzie problemu, zaznaczymy to tylko we wrześniu w aneksie do umowy. Te 8 godzin argumentowała tym, że jest większa szansa, że dziecko dostanie się do przedszkola, a później zmienimy wedle życzenia. W piątek przy odbiorze przez moją mamę córki, pani dyrektor zażyczyła sobie żebym napisała uzasadnienie, dlaczego zmieniłam ilość godzin. Jak wybrnąć z sytuacji, żeby dziecko zostało w przedszkolu? Podpowiedzcie Drogie Mamy. Wiem, że gdyby dziecko było te 8 godzin, musiałabym dopłacić, ale nie o to chodzi (nie o kwestię finansową), tylko co napisać? Pomóżcie

Gość gość
Drogie Mamy, Podpowiedzcie, proszę!

Gość gość
napisz że po 8 godzinach nie będzie miał kto dziecka odebrac

Gość gość
Moja mama nie pracuje, jest na emeryturze a my jako rodzicie jak byśmy mieli nie odebrać dziecka z przedszkola?

Gość gość
Haha.po 8h nie bedzie mial kto odebrac a po 5bedzie?to gdzie bedzie dziecko przebywalo/z kim skoro po 8h w przedszkolu nie ma kto go odebrac? Taka bieda z nedza z ciebie ze nie jestes w stanie doplacic tych 3zl dziennie?najlepiej zabierz dziecko z przedszkola to nie bedziesz miala problemu.

Gość gość
do gość z 15:16 Wiem, że gdyby dziecko było te 8 godzin, musiałabym dopłacić, ale nie o to chodzi (nie o kwestię finansową), tylko co napisać? Pomóżcie Przecież napisała, że nie chodzi o finanse. Czytaj ze zrozumieniem.

Gość gość
W żadnym razie nie chodzi mi o pieniądze, które miałabym dopłacić. Wolę żeby dziecko przez ten pierwszy rok zaklimatyzowało się w przedszkolu a skoro babcia wyraża chęć pomocy i możliwość odebrania wcześniej, myślę, że dziecku wyjdzie na zdrowie. Mały jak wraca z przedszkola, śpi jeszcze ( w przedszkolu nie ma możliwości leżakowania). Jemu jest jeszcze sen potrzebny w ciągu dnia, bo wstaje wcześnie rano, przed 6 zanim ja jeszcze wstanę do pracy więc po tylu boźcach w przedszkolu i całym dniu, nie wytrzyma bez spania cały dzień a jak jest zmęczony to wariuje jak nie wiem.

Gość gość
Miało być Mały dzieciak a zrobiłam skrót myślowy i wyszło na to, ze mam chłopczyka a mam córcię, Agatkę.

Gość gość
ktoś napisał "nie stać cię dopłacić tych 3 zł dziennie?" hm a po co ma wyrzucać w błoto pieniądze? 3 zł to może nie majątek, ale jak to przemnożyć przez wszystkie dni w miesiącu, w których dziecko przebywa w przedszkolu to już wychodzi większa suma... Ja bym miała gdzieś takie uzasadnienie. Poszłabym do dyrektorki i powiedziała, że ma to odkręcać skoro tak się z Tobą umawiała. Zwykłe naciągactwo. A jeśli musisz pisać uzasadnienie to napisz w nim "zaznaczyłam 8 godzin, a nie 5 bo dyrektorka tak zasugerowała i powiedziała, że później nie będzie problemu ze zmniejszeniem liczby godzin". Jeśli jednak wolisz odpuścić to napisz, że Po 5 godzinach dziecko ma opiekę w domu i nie ma takiej potrzeby, aby przebywało w przedszkolu 3 godz. dłużej. Sama jestem przedszkolanką i codziennie widzę, jak dzieci płaczą za rodzicami... a po 8 godzinach niektóre naprawdę mają dość. I wcale się nie dziwie.

Gość gość
jak nie są problemem pieniądze to po co zmieniasz oficjalnie te godziny? :o prostu odbierzesz codziennie dziecko po 5 godzinach, a zapłacisz za 8, nic takiego. Przecież nie zabronią ci odebrać dziecka kiedy chcesz.

Gość gość
ja tez musze zmienic g. zapisalam corke od 6-16 ale bede zaprowadzac na 8. 60zł bedzie w kieszeni.

Gość gość
Może jeszcze coś ktoś podpowie?

Gość gość
napisz to co tutaj i juz

Gość gość
Kobieto to napisz,ze dziecko przez wakacyjny czas nie odzwyczailo sie od drzemki.ze jej bardzo potrzebuje itp.