Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

STAŻ Z PUP

Polecane posty

Gość gość

Jest tu ktoś kto obecnie jest lub odbywał staż z urzędu pracy. Mam takie pytanie... odnosnie dni wolnych za kazdy przepracowany miesiąc... powiedzmy, ze chce te 2 dni wolnego co wtedy wpisuje na liscie obecnosci? i czy musze wypisywac jakis wniosek i zanosic do PUP czy jak to wygląda, wystarczy ze dogadam sie z pracodawca ze akurat dnia tego i tego biore te dni wolne czy trzeba powiadomic urzad. I jeszcze jedno jak wyglada sprawa zwolnienia w przypadku choroby np. dziecka....kogi informuje o tym ,ze mnie nie bedzie ? urzad czy pracodawce i komu zwolnienie sie zanosi.

Gość gość
za moich czasow zeby dostac wolne trzeba bylo dogadac sie z pracodawca, wpisujesz na liscie obecnosci UW (urlop wypoczynkowy) i jak zanosilam liste to razem z wnioskiem o urlop (dostalam z UP taki wniosek na poczatku i kserowalam sobie)

Gość gość
jesli chodzi o chorobe to idziesz do lekarza i wypisuje ci zwolnienie (wypisuje je na UP). Powiadamiasz pracodawce (moze chciec sobie skserowac takie zwolnienie) a oryginalne zanosisz do UP

Gość gość
wszystkiego mozesz sie dowiedziec w swoim UP w dziale stazy. Mi to wszystko powiedzieli przy podpisywaniu umow