Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

d3 na recepte

Polecane posty

Gość gość

hej, ostatnio kolezanka powiedziala mi, ze pediatra moze wystawic recepte na wit. d3 i kosztuje wtedy ok. 4 zl.! bylam u kilku pediatrow i zaden nic nie wspomnial na ten temat, nie zaproponowal recepty, tylko mowil, zeby podawac dziecku ta witamine. zapytam natepnym razem o recepte. myslicie, ze bez problemu wypisuja?? czy trzeba sie prosic albo miec jakies specjalne wskazania?

Gość gość
można kupic bez recepty w mniejszym stężeniu

Gość gość
tez mnei ciekawi, bo tez slyszalam, ale wizyte mamy za miesiąc; ok - lekarz powie - pani se kupi, ale czy to problem dac recepte? czy sa wskazania? od czego to zalezy, jak zagadac??

Gość gość
no tak, mozna bez recepty, ale przeplaca sie i to sporo :/ zrobilam wielkie oczy jak kolezanka powiedziala mi o recepcie. moje dziecko ma prawie rok, a nic o tym wczesniej nie slyszalam...

Gość gość
Na receptę jest witamina w kropelkach, dostaniesz bez problemu jeśli lekarz dalej zaleca podawanie- a raczej w okresie jesienno zimowym tak. Dla mnie kupowanie tych w kapsułkach było wygodne, a to raptem kilka zł. na miesiąc wychodziło, tyle ze zawsze pytałam o taką która wychodzi najtaniej, ostatnio kupiłam za 17 zł 2x60 kapsułek...

Gość BeKo
Jak urodziłam córkę to pediatra na pierwszej wizycie sama zapisała mi wit D3 w buteleczce na receptę .Sama mowila ze jest tania i po co mam przepłacać. (ok 4 zł) wiec to chyba zależy od pediatry. Jak powiesz lekarzowi ze prosisz o receptę na D3 to powinien wypisać bez problemów .

Gość gość
Już nie macie na czym szukać oszczędności :o Chciałaś mieć dziecko to powinnaś się liczyć z wydatkami. To raptek kilka zł rżnicy, mleko za to kupisz dziecku czy co?

Gość gość
kilka złotych różnicy razy 12 miesięcy w roku to się już robi ok. 100 zł, a za to już można coś sensownego kupić. Autorko - lekarz nie powienien robić najmniejszych problemów z wypisaniem recepty. Preparaty z witamina D3 to Vigantol, Devikap lub Juvit D3. Kosztują ok. 4 zł w aptece. A taka buteleczka starcza na co najmniej kilka miesięcy, jeśli nie na rok.