Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

peknieta torbiel operacja bol podczas stosunku

Polecane posty

Gość gość

Zakladam nowy temat, ponieważ mój przypadek jest, wydaje mi sie, dosc specyficzny. A wiec zaczne od poczatku... Moja miesiaczka nie byla regularna i podczas ardzo bolal mnie brzuch, co laczylo sie z placzem, lezeniem w wannie i polewaniu brzucha ciepla woda, co lekko pomagalo ( na leki nie mialam co liczyc,poniewaz nawet te najsilniejsze nie pomagaly). Udalam sie do ginekologa, ale powiedzial po badaniu ze nie dzieje sie nic zlego. Bol podczas stosunku odczuwalam duzy dyskonfort, nie wysztskie pozycje niestety moglismy stosowac, poniewaz, dziwnie to zabrzmi, czulam jakbym miala cos w sobie, jakis pecherzyk napelniony powietrzem. Bylo tak na poczatku cylku ( podczas okresu), w srodku i pod koniec. Pewnego razu podczas stosunku troszke sie zapomnialam i poczylam ze ten wlasnie pecherzyk mi pekl. Poczulam bol i automatycznie przestalismy. Co gorsza, bol nie pzechodzil, a wrecz przeciwnie, nasilal sie. Historia jest dluga, ale skonczylo sie nie zaciekawie - krwotok wewnetrzny, zagrozenie zycia, poniewaz dochodzilo do zalapenia otrzewne, szybka operacja. Okazalo sie, ze torbiel pekla i zalala krwia brzuch... Teraz mam podobne ojawy, tzn podczas stosunku czuje ze cos tam jest i dyskonfort i bol zostaje do poludnia nasteonego dnia jezeli wspolzyje wieczorem.... bylam na usg i lekarz powiedzial ze pecherzyk Graafa jest niepekniety i ze peknie, ale cos mi sie wydaje ze nie historia moze sie powtorzyc . Jezeli mialyscie podobne doswiadczenia to piszcie

Gość gość
jeżeli pęcherzyk nie pękł, to zrobiła się torbiel- może być prosta lub tzw LUF czyli krwotoczna, taka torbiel z niepeknietego pęcherzyka wchłania się sama- trwa to od 1 do 3 cykli, lekarz może zalecić d*phaston/luteine lub tabletki antykoncepcyjne na 3 miesiące, moszesz odczuwac ból jajników, brzucha, mdłości, wymioty, bóle głowy- to wszystko mieści się w normie

Gość gość
Poprzednio skonczylo sie to dla mnie chyba najgorzej z wszystkich mozliwosci, cale szczescie lekarz ktory mnie operowal uratowal jajnik, ale gdybym zdala sie tylko na dyzurnym na SORze to bym zmarla, dlatego teraz jestem przewrazliwiona. A druga sprawa to to ze nie moge wspozyc, odczuwam bol i dyskonfort

Gość gość
Idź do ginekologa-endokrynologa (na NFZ potrzebne jest skierowanie). Przydałoby się zrobić badania hormonalne hormonalne i jeśli nie chcesz mieć teraz dzieci to zacząć stosować tabletki antykoncepcyjne. Zapobiegną powstawaniu torbieli.

Gość gość
dostalam recepte ale nie mam zalecanych tabletek anty poniewaz juz ma zylaki i mam do nich sklonnosc

Gość gość
Idź do ginekologa-endokrynologa!!!

Gość gość
ok, wybiore sie go niego w najblizszym tyg :) dzieki:)