Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość melaska123

Czy mogę być w ciąży

Polecane posty

Gość melaska123

Cześć, mam pytanie. Mam cykle 30-35 dniowe i najprawdopodobniej zespół policystycznych jajników (jestem przed badania w szpitalu pod tym kątem) Lekarz mówił mi, że raczej mam cykle bezowulacyjne, a na pewno ciężko jest stwierdzić kiedy dokładnie mogę mieć owulację. W trakcie urlopu kochałam się z mężem bez zabezpieczenia, skończył we mnie. To było dzień przed okresem, na drugi dzień rano miałam okres. Trwał 3-4 dni, pierwszy dzień był taki jak norma;lny okres (bardziej obfity), a kolejne 3 bardziej przypominały plamienia. W 15 dniu cyklu zaczęły boleć mnie piersi. Myślałam, że na owulację. Przez dwa dni bolały niemiłosiernie, nie mogłam ich w ogóle tknąć. Teraz jest 22 dzień cyklu i piersi nadal mnie bolą. Przeważnie zaczynają bolęc ok. 5 dni przed okresem. Są mniej drażliwe niż 15-16 dnia cyklu, ale jak schodzę po schodach to bolą, ostatnio w sklepiej jakieś dziecko na mnie wpadło i ramieniem uderzyło w pierś to myślałam że się rozpłacze. Są trochę nabrzmiałe i twardsze, mam wrażenie jakbym miała silikon w środku :/ Wyszły na nich niebieskie żyłki, ogólnie mam widoczne żyły, ale teraz są widocznie tak promieniście do sutków. Dodatkowo od 7 dni nie palę, paliłam do 10 papierosów dziennie i nagle nie wiedząc czemu odechciało mi się. W ogóle mnie nie ciągnie, nie mam ochoty. Zrobiłam dzisiaj test z rannego moczu - negatywny. Nie wiem czy iść na test z krwi? Czy jest szansa ze mogę być w ciąży?

Gość gość
to czy masz owulację czy nie, nie jest ciężko stwierdzić- wystarczy monitoring cyklu

Gość gość
poza tym jaki test ma ci wyjsc 7 dni po rzekomej owulacji? domowy robi się najwcześniej po 14, a betę po 10

Gość gość
nie monitoruje cyklu, bo nie staramy się specjalnie o dziecko. jakby było byłoby fajnie, jeśli nie nie byłoby tragedii. zastanawiam się po prostu czy uprawiając seks dzien przed miesiączką można być w ciąży? i czy taki ból piersi trwający od 15 dnia po stosunku, przez kolejnych 7 dni to normalne czy może świadczyć o zapłodnieniu.

Gość gość
nie nakręcaj się dziewczyno, trzeba czekać na okres albo nie, a jak nie będzie miesiączki do 2 tygodni to test powinien być pozytywny, nie ma bata. u mnie już w 3 tygodniu test był pozytywny.

Gość gość
dzień przed okresem nie zajdziesz w ciążę!!!!!!! musisz mieć dni płodne, organizm kobiety jest tak stworzony, ze od dni płodnych musi upłynąć 14 dni do okresu

Gość gość
Organizm kobiety jest tak stworzony, że od OWULACJI musi być 14 dni do okresu, a nie od dni płodnych. Wygląda na to, że jestem lepiej wyedukowana niż ty. No nic pozostaje mi czekać na okres, tylko przy tych moich cyklach nigdy nie wiadomo kiedy nastąpi :/

Gość gość
od dni płodnych - od owulacji. nie jesteś wyedukowana dziecino, skoro czekasz na ciążę kochając się dzień przed okresem. zastanów się może porządnie. jak tak chcesz zajść w ciążę to powodzenia, na pewno zajdziesz szybko.