Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko a czas wolny

Polecane posty

Gość gość

moja mama stale mi powtarza, ze majac dziecko trzeba soe dostosowac do niego. kiedy biore corke do galerii, na basen czy do znajomych, patrzy na mnie jak na wariatke. twierdzi, ze sie zachpwuje, jakbym nie miala dziecka... a jak jest u was?

Czyli mama wychodzi z założenia, że mając dziecko nie masz swojego życia. Smutne to strasznie. Syna zabierałam wszędzie gdzie szłam. Teraz jak on w przedszkolu to z miesięczną córką też latam. I tak każdy dzień wygląda tak samo, to jakbym miała w domu siedzieć ciągle to moje zdrowie psychiczne uległoby zniszczeniu.

Gość gość
dziecko nie moze ci manipulowac czasem ja zabieram wszedzie latem lezalam na lace z kolezankami caly dzien a mala spala w cieniu basen, wyprawy itp wiadomo ze na noc nie laze to inna bajka alew dzien normalnie zyje i funkcjonuje

Gość gość
no moja matka uwaza, ze nie mam prawa i jestem wyrodna, bo dziecko nie ma spokoju przeze mnie :(.

Gość gość
Moj ojciec tez tak uwaza, wczesniej mu tlumaczylam, dzis zlewam to co komentuje. Tesciowa czasem tez

Gość gość
Dodam ze moja mama taka byla pelna poswiecen matka polka i nigdy jej nie szanowal. Mnie mąż bardzo szanuje i sam chetnie z wlasnej inicjatywy zostaje z dzieckiem zebym szla na plotki czy kawe, do miasta czy do fryzjera. Poki my oboje nie widzimy w tym problemu to nie ma co sie przejmowac innymi

Gość vinniethecat
Przejmowanie się cudzą opinią w tej kwestii jest zupełnie zbędne. To w końcu życie Twoje i Twojego dziecka i tylko Ty wiesz co dla Was będzie najlepsze - smutna, wiecznie siedząca w domu mama, która nie ma własnego życia, z pewnością nie będzie dla dziecka powodem do radości.

Gość gość
ja mam 8mio miesięczne dziecko, uważam, że kobieta potrzebuje przynajmniej godziny dziennie dla siebie, owszem Mały jest ze mną prawie wszędzie, ale mam też czas dla siebie.