Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktos z Was by zaryzykowal

Polecane posty

Gość gość

Wyjazd do Anglii, do Londynu do kogos z rodziny majac skonczone liceum, komunikatywny angielski (dogaduje sie z nativami, w pismie tez sobie radze dobrze), NIN i referencje, z poprzednich prac w UK z okresu wakacji???

Gość gość
Tak, bo masz nin, konto w banku zapewne, referencje i znasz angielski. Bez tego bym nie jechal

Gość 0 Terenia 0
Jedź i znajdź sobie chłopa - Anglika 🖐️ A Polactwa nie tykaj 🖐️

Gość gość
Tak. Praca sie zawsze jakas znajdzie, tym bardziej, ze masz to, co potrzeba ;) A odnosnie edukacji to tu sa spore mozliwosci.

Gość Polski Robolek z UK
0 Terenia 0 HAHAHAHAHA A który fajny biały Anglik was zechce? Oni wiążą się z dziewczynami z wyższej klasy, a nie z polskimi biednymi głupkowatymi blacharami z Polski, co nawet po angielsku nie potrafią się dobrze przedstawić. Polki to mięsko dla Mudżynków, ciapatych i nieudaczników życiowych, co nie mogli znaleźć żony do 40 roku życia i imigrantka z Europy Wschodniej to dla nich jedyna szansa na posiadanie żony :) Widziałem kilka takich Polek z angielskimi białymi "przystojniakami" co mieli ryje jak Quasimodo albo ważyli po 140 kg :D

Gość 0 Terenia 0
Polski Robolek z UK - Ja znam masę atrakcyjnych Polek z atrakcyjnymi Angolami, Szkotami czy Irolami. Znam Polki z Niemcami i Skandynawami, znam mnóstwo takich par, aż nie chce mi się wymieniać. Z bamberami nie znam 😴

Gość Polski Robolek z UK
G.ówno znasz, Teresko, hehehe Zmyślasz równo.

Gość gość
Chyba nie, bo w UK juz nic nie ma, pracy, zarobkow nic

Gość Polski Robolek z UK
Nie kłam. W UK jest bardzo małe bezrobocie i od groma pracy, przynajmniej w mojej branży - operator CNC. Przyjeżdżajcie Polacy, nie słuchajcie "dobrych rad" rodaków, którzy was zniechęcają. Oni specjalnie tak robią, bo boją się, że więcej was napłynie i mniej pracy będzie do podziału.

Gość gość
a co to za ryzyko? co masz do stracenia?

Gość gość
@Polski Robolek z UK - bardzo male bezrobocie? Dzis w UK jest prawie 8% bezrobocia, wiec to nie jest malo!

Gość gość
To jest malo :) ! W niemczech jest 7 procent, w polsce 14 procent

Gość gość
Jakie malo? A widzicie ile firm pod**adlo? Ile ludzi traci prace? Jak wyglada kwestia ze znalezieniem nowego zatrudnienia? Skonczyly sie dobre czasy w UK juz

Gość gość
Zapraszam w takim wypadku do polski. Porownaj i sprawdzisz czy to napewno tal dużo. Przy 7 procentach uznawane jest ze bezrobocia nie ma. 8 procent to niskie bezrobocie. Przy 14 procentach jestes w czarnej d***e. Moj znajomy wyjechal do uk 2 miesiace temu, prace dostal, domek wynajeli i ha bez referencji. Czyli da sie.

Gość gość
Ciezko bardzo jest z praca w Anglii teraz, nie bujajcie, ze nie

Gość gość
Moja emigracja zaczeła sięw styczniu. Pierwsza praca przez agencje wynajety maly bungalow 2bed. Rodzina to żona i dwojka dzieci. Odlozylismy kase i za 2 tyg przeprowadzamy sie do wiekszego domku. Praca to teraz juz 3 z kolei ale tym razem bez posrednika. Z kazdej pracy odchodzilem sam bo przechodzilem do lepiej platnej. Znam pare ktora przyjechala dwa miesiace temu, obydwoje pracuja i wprowadzaja sie na nasz bungalow bo tam nie trzeba kaucji. Wszyscy jestesmy ze slabym angielskim ale uczymy sie.

Gość gość
No i gdzie pracujecie z tym slabym angielskim i za ile???

Gość gość
Ja i żona dostajemy po 1000 funtów, dodatki na dzieci . Za domek będziemy płacić 600 funtów. Pracujemy w fabryce, okolice Yorku. Cudu nie ma ale jest o wiele lepiej niż Polsce. Córki radzą sobie w szkole, na życie nam nie brakuje a to jest najważniejsze. W Polsce żona zarobiła 1200 zł ja zarobiłem 2000 tys i jakoś było, dopóki nie straciłem roboty. Szukałem 3 miesiące i nic, w końcu wyjechałem do UK do znajomych . Zaczepiłem się u nich i po 2 tyg miałem pracę, po 2 miesiącach załatwiłem bungalow i sprowadziłem rodzinę.

Gość Samantika
Uwazam ze warto. Sama wyjechalam rok temu do Londynu i w 1 dzien po przyjezdzie od razu znalazlam prace. W tym okresie, tj.wrzesniu wyjezdzaja studenci i pelbo ogloszen o pracy jest... Teraz zaczal sie okres busy wiec latwo znajdziesz jakas prace. Nin i referencje Ci na pewno pomoga.

Gość gość
@Samantika chyba za bardzo koloryzujesz rzeczywistosc