Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwny śluz

Polecane posty

Gość gość

Witam, Naczytałam się tyle w necie różnych komentarzy, że sama już pogłupiałam. Mam biały taki serkowaty bezwonny śluz w pochwie, nie odczuwam żadnego świadu ani pieczenia. Robiłam test 28.08 (w dniu spodziewanej misiaczki- negatywny oraz 7.09(po okresie) i wyszedł negatywnie, a 28.08 dostałam tak jakby okres (bo 28-plamienia, 29-normalne krwawienie, ale nie jakies super obfite, 30-mniejsze krwawienie, 31-plamienia i koniec okresu). Do powiedzmy ryzykowanego zbliżenia doszło 15tego. Nie odczuwam żadnych innych objawów. Nie kojarzy mi się żebym wcześniej miała taki śluz, więc już sama nie wiem, co to jest...

Gość gość
Było bzykanie jest grzybek

Gość misiamarysiA
przy grzybicy pochwy taki wlaśnie śluz się pojawia i zazwyczj towarzyszą temu objawy swędzenia i pieczenia, jednak nie każdy organizm w ten sam sposób daje znać o problemie - idż do gin. to się dowiesz co i jak. Póki co zastosuj clotrimazol i invag dopochwowy na noc bo przywraca odpwoiednią mikroflorę w pochwie.

Gość Akacja6
Infekcje grzybicze mogą być różne, jest wiele rodzajów grzybów. Najlepiej skonsultuj się z ginekologiem. W trakcie leczenia i po nim zażywaj provag, probiotyk ochrania przed infekcjami okolice intymne oraz układ pokarmowy. Warto go stosować profilaktycznie np. przy antybiotykoterapii, ja tak robię i problemu z infekcjami nie mam.

Gość gość
Na Twoim miejscu jeśli nie odczuwasz żadnego pieczenia czy też swędzenia zakupiłabym provag żel, który zawiera kwas mlekowy, nadtlenek wodoru dzięki czemu pomaga w utrzymaniu właściwego pH pochwy i równowagi mikrobiologicznej. Smaruj się nim codziennie po kąpieli, wszystko powinno wrócić do normy.

Gość gość
powiedz lekarzowi o swoich obawach. tak mogą objawiać się początki grzybicy. mnie poza gęstymi upławami też bardzo swędziała pochwa, ale przypadki są rózne. brałam trioxal na receptę i nie mam już problemów. 3mam kciuki też za cb :)

Gość kopciuszek30
polecalabym ci zastosowanie probiotyku dopochwowoego, bo nie ma juz zbyt wile czasu, trzeba dzialac! sprawdzony i skuteczny jest lactovaginal, szybko dostarczysz korzystnych lactobacilluow i bedzie dobrze:)

Gość gość
tak jak pisze kopciuszek spróbuj z lactovaginalem, ale mimo wszystko idź do ginekologa, bo takie upławy na ogół oznaczają grzybicę. dziwny jest tylko brak swędzenia i pieczenia.

Gość gość
Powtórz test, owulacja mogła się przesunąć.

Gość alazalka
jak dla mnie grudkowaty śluz to zawsze objaw grzybicy - śluz niepłodny wygląda inaczej, nie ma też nieprzyjemnego zapachu. kup sobie lacibios femina probiotyk i idź do ginekologa po coś co zadziała od razu na grzybka - nawet dla kobiet w ciąży są skuteczne leki na grzybicę pochwy.