Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pierwsze ruchy dziecka

Polecane posty

Gość gość

witajcie, jestem w 18 tygodniu ciazy i chciałabym was zapytać kiedy poczułyscie pierwsze ruchy dziecka i jak one wygladaly? czy czułyscie , ze cos bulgocze, takie motylki? bo ja poczułam 2 dni temu ale tylko gdy przyłożyłam reke bez reki nic nie czuje i nie wiem czy to juz maly sie odzywa czy jelita

Gość gość
Moje pierwsze ruchy dziecka odczułam już w 16tc, było to bardzo bardzo przyjemne, jak łaskotanie małej rybki :)

Gość gość
ja OM miałam 22.05, pierwsze ruchy 3.10 poczułam jak mi się flaki przewracają :) ale ja jestem otyła, dlatego tak późno

Gość gość
17 tydzień takie przemieszczanie albo uderzenie wewnątrz - w drugiej ciąży łatwiej poczuć i trzeba brać pod uwagę to że w taki wczesnej ciąży takie ruchy czuje się dość nisko między spojeniem łonowym a pępkiem. Wyżej to ruchy w żołądku albo jelitach

Gość gość
no własnie miałam bardzo nisko kilka cm nad spojeniem łonowym, czyli już moge pwoiedzieć, ze to dzidzia?:)

Gość gość
Ja żadnych motylków nie czułam. Były od razu mocno kopniaki, które było widać. To był 18 tc.

Gość gość
ja pierwsze ruchy poczułam w 18 t.c. - taki muskanie od środka a w 19 t.c. były już leciutkie kopniaczki