Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 syzyfowapraca

problem z rodzicami

Polecane posty

Go艣膰 syzyfowapraca

Witam, zastanawiam si臋 czy jest wiele os贸b, kt贸re z jakich艣 powod贸w odsun臋艂y si臋 od swoich rodzic贸w, zmieni艂y do nich nastawienie i nie da si臋 tego naprawi膰. Je艣li tak, to mo偶e zechcecie podzieli膰 si臋 waszymi historiami. Ja od kilku miesi臋cy oddalam si臋 od rodzic贸w, nie potrafi臋 zaakceptowa膰 tego jak si臋 zmienili. Zawiod艂am si臋 zw艂aszcza na mamie, z kt贸r膮 zawsze mia艂am bardzo dobry kontakt. 艁api臋 si臋 na tym, 偶e zaczynam segregowa膰 informacje na te, kt贸re mog臋 jej powiedzie膰 i na te, kt贸re kiedy艣 mog膮 pos艂u偶y膰 przeciwko mnie(np. podczas k艂贸tni), a wcze艣niej m贸wi艂am jej o wszystkim i uwa偶a艂am j膮 za przyjaci贸艂k臋. Jest mi przykro, bo wiem, 偶e ju偶 nigdy nasze relacje nie b臋d膮 takie jak kiedy艣. Pobyt w domu nie jest ju偶 przyjemno艣ci膮, tylko przymusem. Zapraszam do rozmowy

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
A co si臋 sta艂o?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ile masz lat?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 syzyfowapraca
22 Po paru 艂adnych latach odwa偶y艂am si臋 powiedzie膰 co tak szczerze czuj臋. Zawsze by艂am t膮, kt贸ra si臋 uczy艂a i nie sprawia艂a problem贸w, podczas gdy m贸j brat(kilka lat starszy) potrzebowa艂 ci膮g艂ej uwagi i pomocy rodzic贸w- tak jest zreszt膮 do dzisiaj, mimo 偶e ma ju偶 swoj膮 rodzin臋. Cokolwiek zrobi艂 by艂o dobrze. W razie potrzeby oczywi艣cie to ja musia艂am by膰 w pogotowiu(choroba mamy). Czuj臋 si臋 po prostu niedoceniona, zepchni臋ta na drugi plan. Przede wszystkim jednak mam problem z tematem...seksu w moim domu. Dla jednych mo偶e si臋 to wydawa膰 艣mieszne, ale tak rzeczywi艣cie jest. Od kiedy pami臋tam to by艂 najwa偶niejszy problem w domu- tata chcia艂 cz臋sto, mama od seksu stroni艂a. Chc膮c nie chc膮c w tym wszystkim uczestniczy艂am, "ciche dni" by艂y na porz膮dku dziennym. Przez co najmniej 7 lat s艂ysza艂am od mamy, 偶e dla niej seks generalnie m贸g艂by nie istnie膰, 偶e tata przesadza, 偶e nie umie zrozumie膰, 偶e ona nie potrzebuje tak cz臋sto itp.,itd. A偶 tu nagle w tym roku mamie si臋 odmieni艂o. Nasta艂a sielanka- takiego nadskakiwania dawno nie widzia艂am. Wiem, 偶e powinnam si臋 cieszy膰, 偶e w ko艅cu si臋 im u艂o偶y艂o, ale nie potrafi臋, czuj臋 si臋 jak debil, sko艅czona idiotka. Przez tyle lat musia艂am uczestniczy膰 w tej szopce, s艂ucha膰 tego wszystkiego. Dla mnie jest to po prostu 偶a艂osne. Czuj臋 si臋 oszukana, bo w tym wszystkim trzyma艂am zawsze stron臋 mamy. Wystarczy, 偶e ich widz臋 i w艂膮cza mi si臋 agresor. Nie potrafi臋 ju偶 normalnie rozmawia膰 z mam膮 bo mam wra偶enie, 偶e wszystko co m贸wi nie jest prawd膮, albo "nagle" si臋 jej odmieni. Jestem maksymalnie rozgoryczona i wiem, 偶e po tym wszystkim ju偶 nigdy jej nie zaufam.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ediffffffff
a co si臋 dziwisz matka przechodzi klimakterium i takie szopki odstawia a ty g艂upia cii.o poczytaj i postaraj si臋 zrozumie膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 syzyfowapraca
wypraszam sobie z t膮 g艂upi膮... rzeczywi艣cie nie pomy艣la艂am o klimakterium, poniewa偶 na 偶adne dolegliwo艣ci si臋 nie skar偶y艂a,a cz臋sto o takich rzeczach rozmawia艂y艣my- moje przeoczenie jednak nie zmienia to faktu, 偶e zrobi艂a ze mnie sko艅czon膮 idiotk臋 mam po prostu do艣膰 tego, 偶e to zawsze ja mam by膰 t膮, kt贸ra rozumie i wszystko akceptuje, no do jasnej cholery moja wyrozumia艂o艣膰 te偶 ma pewne granice!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
mozesz podac gg?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
kiedy sie wyprowadzilas?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja te偶 segreguje tak informacje, te kt贸re moge powiedziec przerabiaj膮 do minimum i usuwam fakty

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 syzyfowapraca
- gg? po co? - od 3 lat przyje偶d偶am do domu raz na miesi膮c i na ca艂e wakacje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ediffffffff
b臋dzie coraz gorzej coraz gorszy kontakt zapominanie dolegliwo艣ci poczytaj o tym matka ma takie prawo, bo po prostu nadchodzi staro艣膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 syzyfowapraca
ediffffffff o klimakterium wiem sporo, po prostu nawet nie wiem czemu nie skojarzy艂am tego z tym wszystkim

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ediffffffff
je艣li masz rodzic贸w -50, +50..to niestety zaczn膮 si臋 problemy.. wiem, bo to przechodzimy ludzie aktywni, oczytani, towarzyscy...nagle siadaj膮 na kanapie ...i wszystko ich boli, nie maj膮 ochoty na nic...depresja..

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 syzyfowapraca
Tata by艂 dobry dla mnie tylko gdy by艂am nastolatk膮 - cz臋sto kapa艂 si臋 ze mn膮 i przychodzi艂 do mojego pokoju w nocy Ale niestety to ju偶 historia :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ediffffffff
nie zapytamy, co tata robi艂 z tob膮 pod ko艂derk膮 by艂o dobrze?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam mieszane uczucia w stosunku do moich rodzic贸w,bo zostawili mnie w bardzo trudnym dla mnie okresie.Nie wierzyli mi a ja tak bardzo ich wtedy potrzebowa艂am.Po za tym mam wra偶enie,偶e w ich przypadku trzeba''zas艂u偶y膰 sobie na mi艂o艣膰'',dlatego ci膮gle si臋 boje,偶e t膮 mi艂o艣膰 strace.Nie interesuj膮 si臋 te偶 moj膮 edukacj膮 a ja tak bardzo chc臋 co艣 zmieni膰 w swoim 偶yciu,ale si臋 boje,bo gdy s艂yszysz pytanie: A poradzisz tam sobie?,to czuj臋 si臋 jak p贸艂g艂贸wek.

Udost臋pnij ten post

u mnie je艣li chodzi o edukacj臋 to wychodz膮 z za艂o偶enia, 偶e MUSI by膰 dobrze, a ich pierwsze pytanie gdy dzwoni膮 brzmi: uczysz si臋? no bo przecie偶 co innego mog艂abym robi膰 ;/ zdaj臋 sobie spraw臋 z tego jak musisz si臋 czu膰 i wiem, 偶e jak powiem Ci aby艣 zacz臋艂a bardziej wierzy膰 w siebie to pomy艣lisz sobie, 偶e to strasznie banale, ale tak w艂a艣nie jest ja paradoksalnie lepiej radz臋 sobie gdy moich rodzic贸w nie ma w pobli偶u, bo wiem, 偶e wtedy jestem zdana tylko na siebie i musz臋 wzi膮膰 si臋 w gar艣膰 zreszt膮 ostatnimi czasy osobne mieszkanie = komfort psychiczny

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Gdybym si臋 zdecydowa艂a wreszcie postawi膰 na swoim by艂oby inaczej.Nawet boj臋 si臋 by膰 z nimi szczera.Teraz nasze relacje niby nie s膮 najgorsze,ale szczera z nimi nigdy nie b臋de.To jest taki dystans nie do przeskoczenia.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
syzyfowapraca:piszesz,偶e czujesz si臋 gorsza,niedoceniana.Za cholere nie rozumiem jak mo偶e jedno dziecko by膰 wa偶niejsze od drugiego.Albo przenoszenie spraw z sypialni.Jak matka mo偶e gada膰,z c贸rk膮 o intymnych relacjach z ojcem?

Udost臋pnij ten post

widzisz ja dopiero po 7 latach si臋 odwa偶y艂am, nie da艂o to jakich艣 艣wietnych efekt贸w, ale nie 偶a艂uj臋 przynajmniej wyrzuci艂am to z siebie i poczu艂am si臋 lepiej, tak"l偶ej" u mnie ten dystans narasta dopiero od kilku miesi臋cy, a ju偶 nie potrafi臋 z nimi normalnie rozmawia膰, a偶 si臋 boj臋, co b臋dzie za rok, dwa.... jestem strasznie pami臋tliw膮 osob膮 i wiem, 偶e nigdy nie zapomn臋 tego co mi zrobili

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
U mnie mo偶e pomog艂aby rozmowa,ale mam bardzo porywczego ojca tzn kiedy艣 taki by艂.Oni niby mnie kochaj膮,ale ca艂kowicie nie rozumiej膮.Czasem przeb膮kiwa艂am co艣 o studiach,ale zawsze wychodzi艂o,偶e studia s膮 za drogie.Poza tym moi rodzice wychodz膮 z za艂o偶enia,偶e edukacja jest niepotrzebna,bo pracy i tak w Polsce nie ma.A ja si臋 dusze,藕yje w zawieszeniu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja bym powiedzia艂a matce,偶e nie chce tego sluchac.Przecie偶 po tym mo偶na mie膰 jaki艣 uraz do m臋偶czyzn.

Udost臋pnij ten post

powiedzia艂am, ale niestety za p贸藕no- jakie艣 2 tygodnie temu wyrzuci艂am to z siebie na moje s艂owa odpar艂a, 偶e przyj臋艂a to do wiadomo艣ci, ale nie b臋dzie tego komentowa膰, bo....uwaga, uwaga...wstydzi si臋! nie wytrzyma艂am i powiedzia艂am jej, 偶e jako艣 5 lat temu nie mia艂a takich opor贸w, ale ona tylko pokiwa艂a g艂ow膮 i na tym si臋 sko艅czy艂o tak偶e 偶adnego s艂owa wyja艣nienia nie otrzyma艂am co do m臋偶czyzn to rzeczywi艣cie temat seksu mnie odrzuca, za du偶o tego by艂o przez te wszystkie lata

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Bo jak matka ci膮gle demonizuje seks to tak to si臋 ko艅czy.A tw贸j ojciec wiedzia艂,偶e ty wiesz?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
No patrz jaka wstydliwa si臋 zrobila.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
T臋pa durnoto autorko,nie podno艣 tematu bo to 偶enuj膮ce.Nie wiem czy jeste艣 idiotk膮,czy tylko udajesz.

Udost臋pnij ten post

wiecie to za mn膮 chodzi艂o, ja wielokrotnie chcia艂am z ni膮 o tym porozmawia膰, ale mi samej po prostu by艂o wstyd albo w mi臋dzyczasie dzia艂o si臋 co艣 innego i ja pod艣wiadomie odk艂ada艂am to na p贸藕niej i tak na okr膮g艂o nawet nie wiecie jak si臋 trz臋s艂am jak jej o tym wszystkim m贸wi艂am, g艂os mi dr偶a艂, my艣la艂am 偶e nie dam rady

Udost臋pnij ten post