Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy warto w wieku 28 lat zacząć pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną

Polecane posty

Gość gość

Od zawsze lubiłam dzieci i kiedyś marzyłam żeby iść na pedagogikę przedszkolną. Skończyłam jednak szkołę ekonomiczną, a na studia poszłam na zarządzanie zrobiłam licencjata. Teraz myślę, że to był jednak zły wybór. Zazdroszczę ludziom, którzy po szkole średniej mają już plan co będą chcieli robić i dążą do tego, ja byłam niezdecydowana. Teraz wiem, że to byłaby praca dla mnie przyjemna, ale też odpowiedzialna jednak lubiłabym to co robię. Czy w tym wieku warto zaczynać od początku studia(zaoczne) i czy podczas robienia licencjata mogę już pracować w przedszkolu? Chciałabym iść na przedszkolną i wczesnoszkolną i dołożyć też z językiem angielskim żebym mogła uczyć też angielskiego.

Gość gość
co sądzicie o tym

Gość gość
a masz znajomości w przedszkolu? bo wiele kobiet marzy o takiej pracy z dziećmi...

Gość gość
nie ma szans, lepiej nie zaczynaj, pracy po tym nie ma, chyba, że twój tata jest dyrektorem przedszkola/szkoły :)

Gość gość
Chyba musisz mieć licencjata, żeby podjąć pracę w przedszkolu. Musisz też kontynuować wtedy studia magisterskie. Na pedagogikę się "najeżdża" ostatnio, taki trend chyba. Sama skończyłam studia licencjackie, właśnie ten kierunek i ciągle słyszę negatywne opinie na temat tego kierunku (że nie ma po nim pracy, że są łatwe i dla leniwych). Konkurencja jest duża, owszem, ale jak się jest zdeterminowanym to pracę się znajdzie. Dodam tylko, że przez te trzy lata na studiach pedagogicznych nauczyłam się niewiele (uprzedzając - nie studiowałam w prywatnej Wyższej Szkole Balowania czy innej takiej, ale na państwowym Uniwersytecie), dużo musisz mieć "wkładu" własnego, dużo czytać. I najważniejsza jest osobowość. Ale życzę Ci szczęścia i powodzenia w znalezieniu wymarzonej pracy po studiach.

Gość gość
Dziękuję ostatniej osobie za miłe słowa i również życzę powodzenia :) Wiem, że musiałabym zacząć od licencjata to tak jakby od początku :( Myślę jednak, że praca przyjemna (choć niezbyt dobrze płatna), robiłabym coś co lubię, uwielbiam dzieci i wolałabym pracować z nimi niż brać udział w tym wyścigu szczurów. Poza tym miałabym też inne zajęcie zarobkowe bardziej hobbystyczne poza pracą. Sporo jest ofert jestem z dużego miasta i myślę, że nie potrzeba wielkich znajomości, wystarczy trochę czasu, porozsyłać CV, bo po jednej rozmowie to byłby fart żeby dostać pracę więc także cierpliwość. Chodzi mi bardziej o to czy na takich studiach w tym wieku nie będę jakąś staruszką czy warto je podjąć w tym wieku na tym kierunku czy lepiej dać sobie spokój. Czy ktoś jeszcze się wypowie?

Gość gość
Nie bo ciężko o pracę, ale na jakiś inny kierunek nigdy nie jest za późno :)

Gość gość
Chciałabym iść na pedagogikę przedszkolną i wczesnoszkolną, potem jeszcze zrobić coś żebym mogła uczyć też angielskiego te dzieci. A Ty jaką pedagogikę skończyłaś na tym licencjacie? Planujesz coś dalej ? W jakim jesteś wieku?

Gość gość
ja siedze na bezrobociu juz 5 rok, mam ukonczone studia mgr + dodatkowo kursy i tez nawet zrobiłam informatyke i kuzwa moje cv maja jzu wszystkie przedszkola i szkoly w okolicy pytam caly czas, dzwonie do uzredu miasta i nie ma nawet polowy etatu dla mnie :O bo nie mam znajomosci w tej "branzy" :O

Gość gość
odpierdo sie od szkół prywatnych lampucero 🖐️ tak właśnie uniwersytety szkolą że nic nie umiesz :D jes dumna bo juniwersytet skończyła :D:D a prawda jest taka że szkoły prywatne mają lepszych wykładowców i dużo praktyk i tak wykładowcy są dla studentów a nie na odwrót. znam wiele osób po szkłach prywatnych które dawno parcują i wiele wyniosły 🖐️

Gość autorkakaaa
może to też zależy od miasta A Ty gdzie jesteś na tym bezrobociu 5 rok? Jakie masz wykształcenie mgr ?

Gość gość
w UP jestem zarejestrowana. edukacja zintegrowana wczesnoszkolna i wychowanie przedszkolne + edukacja informatyczna 4kl-6kl.

Gość autorkakaaa
a przepraszam mgr

Gość gość
Nie warto, nie znajdziesz pracy, przykro mi, taka jest rzeczywistość, szkoda czasu, zajmij się czymś pożytecznym

Gość gość
studia mgr eduk wczesnoszkolna+inf

Gość autorkakaaa
Rozumiem tylko tak mnie ostatnio naszło że fajnie byłoby taką pracę mieć bo o wiele bardziej przyjemna niż w jakiejś korporacji w której tylko stres, plotki i wyścig szczurów mam już dosyć takiej pracy chcę pracować i mieć z tego przyjemność.. tylko czy pracę znajdę ehhh

Gość gość
może najpierw popytaj zalatw sobie a potem idz na studia bo ja załuję, że wybrałam taki kierunek mimo, że bardzo chciałabym pracować z dziećmi :(

Gość autorkakaaa
Może jeszcze nic straconego. A ile masz lat gdzie mieszkasz może warto wyjechać do większego miasta nabyć praktyki może wtedy będzie łatwiej?

Gość ediffffffff
warto! etat babci klozetowej po znajomościach zawsze warto!