Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie wiem jak będzie wyglądała moja przyszłość

Polecane posty

Gość gość

Jestem na 2 roku studiów polonistycznych i sama nie wiem co myśleć. Nie mam w ogóle marzeń co do przyszłej pracy i zawodu. Kiedyś bardzo chciałam studiować anglistykę,ale bardzo ciężko się dostać poza tym z biegiem czasu uważam,że jednak nie byłoby to coś idealnego dla mnie. Dostałam się na polski trochę z braku pomysłu,trochę z ambicji mojej rodziny,jednak mam czasem takie myśli,że marnuję tam czas. Wiem,że łatwo komuś teraz napisać to odejdź i już,ale to nie takie proste dlatego potrzebuję opinii osób,które może mają podobnie. Moja rodzina byłaby zawiedziona i zła gdybym rzuciła te studia,ponieważ dla nich to trochę tak,że po maturze wybiera się kierunek idzie i kończy go bez zmiany. Może dlatego trochę dlatego czuję,że jestem tam nie dla siebie,ale nie zawsze tak mam. Czasem mi się ten kierunek podoba,czasem myślę że może być dobrze. Najgorzej gdy muszę robić tam coś co mnie kompletnie nie interesuje i udawać,że jestem tam z "miłości". Są przedmioty,które mnie wciągnęły,ale i są przedmioty na których po prostu się nudzę. Nie byłam nigdy poetką,nie lubiłam czytać ani pisać wierszy stąd teraz analizy i głębokie wyznania w prozie mnie nie interesują. Ale dla takich detali nie mogę zostawić studiów. Nie miałąbym pojęcia co robić dalej... Czy wy studiowaliście/studiujecie na kierunku przez was kochanym?

Gość gość
teraz zwalniają nauczycieli wiec nie wiem jak u Ciebie będzie z pracą jak skonczysz te studia...

Gość gość1000
mi w zasadzie odpowiadał mój kierunek ale chyba wszedzie sa jakies przedmioty którcy nie lubimy albo nas one nie interesuja:p moja kuzynka skończyła polonistyke, chciala pracowac w szkole ale wbrew temu co niektórym sie wydaje o taka prace dosyc trudno. Kuzynka pare lat pracowała w małej agencji reklamowej gdzie kiesko zarabiała a teraz jest redaktorką w gazecie i nie narzeka. Z tym że ona naprawdę marzyła o tym kierunku studiów🖐️

Gość gość
Wiem,wiem z taką pracą ciężko,w sumie jak z każdą dzisiaj. Praca gazecie to może być jeszcze coś. Ja bym chciała żeby moja praca była ciekawa,nie wyobrażam sobie być nauczycielką,siedzieć w jakimś biurze gdzie tylko wieje nudą. Ja chcę czegoś szczególnego. Dlatego nie wiem co zrobić

Gość gość
zacznij zastanawiać się raczej co będziesz robić po studiach na twoim miejscu już bym czegoś szukała w ramach praktyk, np. korekty w gazecie, itp