Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuuundzia

wynajmuję mieszkanie adres zameldowania problem

Polecane posty

Gość kuuundzia

czy jeśli wyprowadziłam się z miasteczka A (moje rodzinne) do miasteczka B (wynajmuję mieszkanie w bloku jednak właściciel nie wyraża zgody na zameldowanie) to mogę mieć tylko stały adres zameldowania w moim rodzinnym mieście czy muszę mieć zameldowanie tymczasowe, gdzie aktualnie mieszkam?

Gość kuuundzia
pomoze ktos?

Gość gość
Obowiązek meldunkowy i tak ma zostać niedługo zniesiony, olej to.

Gość kuuundzia
dziękuje, a w takim razie co z zameldowaniem dziecka, które niebawem urodzę? czy muszę go zameldować tam gdzie mam stale zameldowanie? i czy to nie będzie utrudnienie, bo wszelkie papiery dziecka będą przychodzily na adres, gdzie mieszkałam?

Gość gość
ja pochodze z centralnej polski a mieszkam na zachodzie. i tez nie mam tu meldunku. Listy odsyla mi rodzina na podany prze ze mnie adres. Nic dziwnego ze wlascicel nie chce Cie zameldowac tymczasowo, przeciez jestes obca osoba!

Gość gość
zawsze mozna podac adres ZAMELDOWANIA i adres ZAMIESZKANIA.

Gość kuuundzia
" zawsze mozna podac adres ZAMELDOWANIA i adres ZAMIESZKANIA" --ale przy rejestracji dziecka po urodzeniu? czyli podać dwa adresy stałe zameldowanie i aktualny adres zamieszkania rozumiem.. czy na pewno mogę w dokumentach podawać aktualny adres zamieszkania jeśli właściciel nie wyraził zgody na zameldowanie?

Gość gość
Dziecko automatycznie ma meldunek tam gdzie matka . Czyli będzie miało tam gdzie masz stały meldunek. podawaj adres do korespondencji po prostu , zamiast adresu zameldowania. Nie ma rejonizacji w opiece medycznej już , więc będziesz mogla spokojnie z dzieckiem chodzić do lekarza/ przychodni tu gdzie wynajmujesz mieszkanie .

Gość kuuundzia
ok dziekuje ale czy ja chodzac z dzieckiem do tutejszej przychodni musze najpierw wymeldowac sie z poprzedniej i zmienic lekarza rodzinnego na tutejszego?