Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kiedy zauważyłyście że robią wam się rozstępy w ciąży

Polecane posty

Gość gość

kiedy zauważyłyście rozstępy na brzuchu? jeszcze w ciąży czy już po porodzie? stosowałyście jakieś preparaty/masaże żeby uniknąć rozstępów?

Gość gość
Rozstepy zrobily mi sie w... 38 tc. Po prostu siedzialam i zaczelo mnie swedziec przy pepku. Zajrzalam i ujrzalam rozstepy. Smarowalam cala ciaze brzuch balsamem,zeby uelastycznic skore,ale.widac nic to nie dalo:P na szczescie juz ich nie widac,jestem pol roku po porodzie.

Gość gość
a u mnie zauwazylam dopiero kiedy urodzilam mala, tzn jakies pare tyg pozniej,

Gość gość
Mnie skóra na brzuchu swędzi przez całą ciążę, a rozstępu ani jednego. Mam mały brzuch i jestem w 33 tygodniu ciąży.

Gość gość
W 35/36tc

Gość gość
w 7 miesiącu... jeden za drugim

Gość gość
jestem w 39 tyg ciazy i jak narazie nie mam ani jednego rozstepu :) mam nadziej ze tak pozostanie rowniez po porodzie na ktory czekam i sie doczekac nie moge :D dodam ze smarowalam brzuszek od samego poczatku najpierw balsamem a pozniej oliwka dla dzieci bambino

Gość gość
Tak Tak juz pod koniec ciazy tak w 7-8 mies i był jeden za drugim

Gość gość
no to masz szczęście gość z 17:02:02.. to też zależy jak rozciągliwą skórę się ma

Gość gość
opj przepraszam z 16:53

Gość gość
moj lekarz tez osttanio powiedzial ze mam brzuszek to pozazrdoszczenia, ale nie ciesze sie na zapas bo nie wiadomo co bedzie po porodzie,czyli terminowo za 5 dni :D

Gość gość
Hehe, mi się zrobiły 4 rozstępy dokładnie na początku 40 tygodnia. Gdyby moje dziecko urodziło się tydzień przed terminem to pewnie bym ich nie miała :D

Gość gość
Na piersiach miałam od pierwszych tygodni, na brzuchu- pod sam koniec dopiero, jak opadł... ogólnie rozstępów dużo mimo różnych specyfików. Ale i przytyłam sporo- stąd pewnie na udach, tyle że biust i tak rósł i tak, podobnie jak biodra się rozszerzały.

Gość gość
ja niczym brzucha nie smarowałam, dwie ciąże i ani jednego rozstępu (a brzuch miałam spory, dziecko ponad 4 kg)... to chyba genetyka.

Gość gość
W 32tc i od razu zrobiło mi się ich dość sporo niestety :( a już do tego tygodnia myślałam, że w ogóle nie będę miała rozstępów. Ale zaczęłam używać oliwki bio-oil i rozstępy zrobiły się jaśniejsze, teraz jestem w 38tc i smaruję zwykłą oliwką na dzień(bo bio iol mozna stosować przez ok 6tyg) i naturalnym olejkiem jojoba na noc.

Gość gość
w pierwszej ciąży skóra swędziała mnie od 6 miesiąca myślałam że oszaleje - wtedy mi się brzuch zaczął bardzo powiększać, smarowałam się oliwką aż kapało wszystkie bluzki wybrudziłam za każdym razem jak swędziało oliwka + krem gerber - bardzo się bałam bo mam ogromną tendencję do rozstępów. W okresie dojrzewania nabawiłam się już na pośladkach biuście i udach więc tu mi było wszystko jedno ale o brzuch dbałam. Na szczęście żaden nawet najmniejszy się nie zrobił ani w trakcie ani po nie wiem jakim cudem bo miałam ciągle wrażenie że zaraz mi skóra popęka. teraz jestem w drugiej ciąży ciekawe czy uda się też wyjść obronną ręką :)