Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość ok

Skaza bialkowa czy może egzema jak rozmawiać z lekarzem gp

Polecane posty

Gość Gość ok

Witam bardzo serdecznie. Moj synek ma 11 mc i od 4 tyg meczymy się z angielska "egzema" co wizytę u gp nowe kremy olejki do kąpieli i nic zero poprawy dziecko się męczy okropnie raz wyladowalismy z małym w szpitalu na zapalenie skory antybiotyki maści sterydowe itp, wyglada mi to na skaze bialkowa ale niestety lekarz nie przyjmuje tego do wiadomości i upiera się ze to egzema dając kolejne kremy do wyprobowania bo nic nie pomaga. Synek ma placki czerwone na całym ciele gdzieniegdzie rozdrapane okropnie się męczy, do tej pory nie wiem jak wyglada cała noc przestana. Powiedzie mi może ktoś miał do czynienia z egzema- skaza bialkowa czy da się to wyleczyć? Już straciłam wszelkie nadzieje a jak patrzę na dziecko to płakać mi się chce ze tak biedny się męczy czy ktoś mi Coś polecić może jakiś syrop lub dobry krem który pomoże na swedzaca skórę z góry bardzo dziękuje

Gość Gość ok
Sprostuje od 4 tyg życia pojawiły się pierwsze placki na policzku okropna ciemiemiucha popekane uszy potem rozniosło się na całe ciało i tak zostało przez 10 mc

Gość gość
A probowalas wyeliminowac bialko mleka krowiego?

Gość Gość ok
Tak nie było ani lepiej ani gorzej tak samo są dni kiedy te placki błędna a są dni kiedy są ognisto czerwone i pojawiają się nowe teraz to głownie od pasa w kark i dekolt próbowałam wszystkiego zmiana proszku ubrania tylko bawełna itp i nic :(

Nie masz możliwości iść do polskiej prywatnej przychodni?tam bardziej by ci pomogli.

Gość gość
Ja mialsm tak samo zrob tak jak ja. kup bebilon petpi 2 albo przez internet albo z Polski i stosuj. 3 opakowania i bedzie poprawa. jak bedzie widoczna poprawa do gp. zdjecia zrob przed i po. jak tam wywalczylam darmowe mleko bebilon pepti 2. poprawa bedzie 2 opakowanich juz....

Gość gość
Ja tak* powiedzialsm tez ze bylam u dermatologa i powiedzial ze to skaza

Gość gość
Mój syn tez ostatnio wstal caly w czerwonych plackach,balam sie ze to azs ale twierdzili ze to reakcja alergiczna wywolana wirusem,i oczywiscie co paracetamol..po 2 dniach zeszlo. Dostalam jednak tez krem AQUEOUS BP i jakiś syrop na alergie.

Gość gość
Mój synek też miał okropną ciemieniuche, zwykła oliwka nic nie dawała, dostaliśmy robioną. Synek pije nutramigen. Z kosmetyków to tylko emolienty. Ciemieniucha w uszach, na całej małżowinie usznej, za uszami czerwone ranki, na buzi dodatkowo jakaś wysypka. Dostaliśmy maści, kropelki zyrtec i juz jest ok. Bynajmniej narazie.

Gość gość
My również mieszkamy w Uk i mamy problem ze skórą. W tej chwili syn ma 11 miesięcy ale cała akcja rozgrywa się odkąd skończył 1 miesiąc, lekarz gp również tłumaczył i przekonywał, że to tylko egzema, ja się nie poddałam i o problemie skóry mówiłam gdzie się dało i w ten sposób trafiłam na rozsądną health visitor która dała mi skierowanie do dermatolog, ona z kolei ustaliła, ze syn ma skazę białkową i uczulenie na jajka, co pózniej pokryło się z testami na które nas wysłała. Syn dostaje recepty na darmowe mleko z apteki nutramigen aa, bez recepty jedno takie mleko kosztuje 40f. proponuję skontaktować się ze swoją healt visitor i mówić, mówić i jeszcze raz mówić o problemie!

Gość gość
A jeśli chodzi o kremy to my używamy double base cream, to jest taka galaretka, która dobrze nawilża skórę i maści sterydowe, jesli faktycznie skóra jest mocno czerwona, do kąpieli oilatum junior, poproś od gp niech dadzą receptę, bo te leki są drogie.