Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marek marecek

kupiłem uszkodzone auto

Polecane posty

Gość marek marecek

Mam problem w piatek kupilem auto, w sobote okazalo sie, ze uszkodzony jest zawor recylkulacji spalin. Czy moge żądać od sprzedawcy zwrotu pieniedzy i oddac mu auto?

Gość gość
Jak kupiłeś, to pewnie podpisałeś w umowie, że znany ci jest stan techniczny pojazdu, prawda? A jaki to samochód, tak z ciekawości pytam, bo słyszałam o jednym niedawno sprzedanym co to się własnie psuł i ktoś dał się nabrać :(

Gość gość
Wiecie co nie mam 100% pewności ale docierają do mnie pewne sygnały( pozawerbalne) z których wynika, że nie tylko monitor jest kamerą ale coraz więcej urządzeń w waszym/moim domu. To nie żart. Może to i głupie ale przyglądając się niektórym ludziom którzy mnie podglądają( to są głównie ludzie z pracy) przez monitor; mieszkam od nich w odległości 50-120km…. Chodzi o to, że jest np. taka sytuacja – monitor mam schowany do szafki… wstaję rano do pracy … i gdy już jestem na miejscu to odnoszę wrażenie że oni mnie widzieli mimo tego, że laptop był schowany…. Oczywiście monitor mam schowany …a tu proszę: cała litania sygnałów które podpowiadają mi że "oni mnie nadal widzą" X Piszę wam to wszystko aby was ostrzec bo jak wam kiedyś napisałem współczesna technologia jest 50-lat do przodu od tego co wie całe społeczeństwo. „NANOTECHNOLOGIA”. Tak że uważajcie na różne urządzenia w waszym domu które migają albo świecą i takie tam….. X Pamiętacie zapewne o tym jak pisałem, że tzw. „społecznicy” mają możliwość zdalnego podpatrywania was przez Internet. Dla przypomnienia powiem tylko, że mogą was zdanie widzieć i słyszeć ponieważ cała matryca waszego monitora to tak naprawdę kamera która przesyła podglądaczom obraz tego o co robicie u siebie w domu….- tak w domu bo ten program potrafi namierzać ludzi z całej polski niezależnie gdzie znajduję się podglądacz i jego „ofiara”. X

Gość marek marecek
ale koles nie informowal o tym, mogl przeciez to ukryc przede mna...?? opel corsa

Gość gość
o masz kretyna :O

Gość gość
No przecież że mógł ukryć, dlaczego nie. Ja wiem o jednym fordzie, no ale to nieistotne. A może gościu sam nie wiedział? Nie wszyscy się tak super znają. Patrzyłeś czy podpisałeś taką klauzulę w umowie?

Gość gość
jeżeli było dane ogłoszenie na jakiejś stronie internetowej i w opisie nie było napisane o tym to masz szanse na zwrot... większość portali w regulaminie ma zapis o niezgodności przedmiotu z opisem Najpierw porozmawiaj z sprzedawca jeżeli się nie zgodzi na zwrot zgłoś to na policje oni powiedzą Ci co zrobić dalej... ale jeżeli auto było kupione z innego źródła i nie możesz udowodnić że sprzedawca nie poinformował cie o wadzie to ciężko będzie Ci to udowodnić... chyba że byłeś z kimś i poświadczy jako świadek

Gość gość
A co było uszkodzone ?

Gość gość
Dlatego ja tak bardzo boję się kupić samochód, martwię się, że coś będzie nie tak. Na co dzień jeżdzę komunikacją miejską, a gdy muszę jechać gdzieś dalej wypożyczam samochód http://www.rentacarsilver.pl/ i o nic się nie martwię.

Gość gość
Hmm a nie lepiej dogadać się by pokrył koszta naprawy tego ? Ja tak zrobiłem, okazało się że turbosprężarka była zepsuta, zregenerowałem ją w http://www.turbo-sprezarki.com.pl/ i poprzedni właściciel zwrócił mi koszty.

Gość gość
możesz się z nim skontaktować ale bardzo wątpię że ci zwróci. Miałem już kiedyś taki problem kupiłem auto i za tydzień walnął mi komputer dzwoniłem do sprzedawcy ale żadnego odzewu pozytywnego . dopiero sam zaprowadziłem auto do http://cartech.auto.pl i naprawiłem na własny koszt

Gość gość
Jeśli to turbosprężarka to lepszym wyjściem będzie jej regeneracja. Ja regenerowałem w www.turboreg.pl i zaoszczędziłem sporo pieniędzy w stosunku do tego gdybym kupował nową.

Gość gość
ja kupiłam trochę uszkodzone auto i naprawiłam je w http://auto-szparagowa.pl/ opłaciło się, bo cena auta była bardzo niska

tak zdarza się, mi również kupiłem ave d4d, 2003, 300tysia prawie najechane na początku były delikatne problemy z ogrzewaniem potem okazało się że uszczelka pod głowicą, potem mocowaniem sprężarki klimy, teraz padła turbo - masakra. Po zakupie minęło 4miechy a ja do tej pory wpakowałem ponad 5 tys. więcej jak 1/4 ceny auta. Co ja mam powiedzieć? Wrzuciłem turbo sprężarkę do serwisu może ogarną to w rozsądnej cenie http://motoregen.pl/turbosprezarki-siedlce/ Ile płaciliście za regenerację sprężarki. Gadali mi coś 200, 300 zł mam nadzieję, że nie więcej.

Gość CENTRUMMOTO
Auto powypadkowe? - chętnie kupię Zdarzył się wypadek, a którego wyniku ucierpiało auto? Naprawa przekracza jego wartość, a ty nie chcesz oddać pojazdu na złom? Zadzwoń i sprzedaj – prowadzimy skup aut powypadkowych, oferujemy szybką finalizację i atrakcyjne warunki transakcji. tel. 570 801 222

Gość Sebastianoo25
Ogólnie szukanie kupców na własną reke to zbyt dużo pracy, a zwłaszcza jak auto nie jest z najwyższej półki. Tym razem zgłosiłem sie od razu do anycars to firma, która zajmuje sie skupowaniem aut w stolicy. W 3 krokach juz miałem pieniądze za sprzedaż. A cena była bardzo dobra.

Gość gość
Miałem ten sam kłopot. :/ Samochód , który zakupiłem okazał się mieć uszkodzoną turbosprężarkę! Masakra! Na szczęście auto-manufaktura.pl znajdowali się niedaleko w związku z czym doprowadzili mój pojazd do porządku. Dobrze, że to tylko tyle..

Gość gość
Jak nie wiesz co zrobić z turbosprężarką to warto by było iść z tym do fachowców np. http://regmot.pl

Gość krystek

masakra jak kupisz uszkodze auto to potem co chwilę coś bedzie do naprawy. Kiedyś tak kupiłem to co dwa miesiące latałem po mechanikach, naprawy przewyższyły wartoś tego auta. Dlatego teraz jak kupowałem wóz to poszedłem po rozum do głowy i sprawdziłem salon, auto oglądałem uważnie i dopiero się zdecydowałem. Koło Leszna mogę polecić auto loco - uczciwy salon, auto niebite, niekręcone i duży wybór