Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do tych którzy bezmyślnie nazywają córki Lena

Polecane posty

Gość gość

wiecie kto to był len i lena w starożytnym Rzymie? odpowiednik dzisiejszego alfonsa i burdelmamy.

Gość gość
a kogos obchodza jacys statysci ze starozytnego rzymu?? masz choc minimum wlasnego zycia? to sie nim zajmij, bo wychodzisz na smutna, zalosna istote :O

Gość gość
a dzisiejszym ich odpowiednikiem są twoi starzy glupia ciippoooo ps. moja corka nie ma na imię Lena :D

Gość gość
gość a dzisiejszym ich odpowiednikiem są twoi starzy glupia ciippoooo ps. moja corka nie ma na imię Lena xxx ah strach pomyśleć że ty masz dzieci buraku

Gość gość
To nie dziwne że ci pijana wyplyneła. Autorka ma nieco racji- często słyszy się kretyńskie imiona o których pochodzeniu mamusia nie wie bo to zbyt trudne by prześledzić jego watek.Najważniejsze że jest wymyślne :D

Gość gość
To przykre że można zgadywać z dużym prawdopodobieństwem przynależność dziecka do grupy wiekowej po imieniu (do grupy społecznej także). Czy ci rodzice nie mają wyobraźni, że zrobią z dziecka ikonkę mody na imię.? Na dodatek te obmierzłe imiona, często bez sensu, jak ta Lena... To nie imię tylko jakaś końcówka od wielu imion, na dodatek kompletnie bez brzemienia. Gdy słyszę takie imię, to mam wrażenie że tak jak imię jest z przypadku, bo właśnie masowo nadawane, tak i dziecko z przypadku, oraz że tak jak rodzice nie mają inteligencji żeby poszukać czegoś lepszego, tak dziecko dość tępe będzie, bo skąd inne. I to się niestety sprawdza: po Nikolach, Lenach i innych podobnych, wysokiego poziomu trudna się spodziewać. P.S. W grupie mojej córki są aż dwie Julie Kowalczyk. Nawet mogę te dane przytoczyć, tak mało charakterystyczne jest te zestawienie.

Gość TO zestawienie
, nieuku :o :o :o 🖐️

Gość gość
co racja to racja, ludzie bezmyslnie podążają za modą. moja koleżanka urodziła pierwszą córke w 2005, wtedy był szał na imie Oliwia i tak wlasnie jej dała na imie, druga urodziła w tym roku i oczywiscie dała Lena. RZYGI

Skoro chcesz, żeby Twoje dziecko miało oryginalne imię, nazwij je Kunegunda, wtedy może nie spotkasz w przedszkolu dwóch dziewczynek o takim samym imieniu. Komuś się nudzi, skoro zakłada takie posty ;]

Gość gość
Akurat większość dzisiejszych imion, pochodzi ze zdrobnień już istniejących, a nie ze stoarożytności :D Zyskoła poprostu osobne życie, więc nie rób siary publicznie :O Przykładowo: Hanna - Anna Milena, Helena, Elena - Lena

Gość gość
Gościu z 18.19 ciekawa jestem jak niepowtarzalne i rozwojowe imię Ty nadałaś swojemu dziecku, może się podzielisz?

Gość gość
Lena to zdrobnienie od Magdaleny i Heleny, dla mnie jako osobne imie troche dziwne, za krotkie, nijakie.

Gość gość
U mojej corki w zerowce sa 3 Nikole i dwie Nadie na przyklad. Dzieci z rocznika 2008.

Gość gość
Niski poziom,to maja ci zakladajacy takie tematy,oraz ci potakujacy jak bezmyslne kury :/

Gość gość
a ja mam lenkę, a dalam tak bo mi się podobalo i jeszcze nie bylo znane. A tak poza tym - czy znacie jakies imie, ktore jest nieznane??? U nas w miesice sa tylko 3 lenki, w tym moja najstarsza, ma 4lata. Miasto 40tys.

Gość gość
w miescie 40 tys to na pewnoe jest więcej tych lenek. prowadzisz jakis spis ze rzucasz takimi tekstami?? nigdy nie uwierze ze nie ma wiecej sorry, jak to imie jest teraz na 1 miejscu najczesciej adawanych imion w Polsce

Gość żona niedoskonała
znowu kolejny problem zakompleksionych bab...moja przyjaciólka 12 lat temu nazwała swoją córką Lena / nie było wtedy ani jednej takiej wśrod rodziny, znajomych, każdy się dziwił co to za imię. Dzisiaj fakt zrobiło się bardzo popularne, ale co z tego? Dziewczynka ma się pociąć bo imię popularne i wg forumowych mądrości tylko patologia takie daje? Stuknijcie sie w głowy, pewnie same macie bardzo popularne w swoich czasach imię i co z tego????

Gość gość
Moja córka też ma na imię Lena - dałam jej tak na imię 4 lata temu szukałam krótkiego bo mamy długie nazwisko, poza tym i ja i mąż mamy długie imiona których nie da się skrócić przez co wołają na nas inaczej dlatego chcieliśmy jakieś krótkie imię. Wtedy królowało imię Julia Zosia Hania i Zuzia i takich imion spotykam najwięcej w przedszkolu na angielskim czy placu zabaw. Np u nas w przedszkolu są dwie grupy 4 latków i nie ma żadnej Leny na zajęciach dodatkowych rytmika angielski też nie - myślę więc że zdrowo przesadzacie, że tyle tych Lenek jest :) Każdy ma prawo dać imię takie jak mu się podoba i nic Wam do tego a pisanie że komuś się chce rzygać albo że imię jest nijakie - wszystko jest kwestią gustu może podpisujcie się jak Wy macie - ciekawe czy takie oryginalne

Gość gość
Ja mam 32 lata, na imię mam Lena :D

Gość gość
u nas w przedszkolu jest natallen :O

Gość gość
znowu kolejne zakompleksione mamusie które się burzą jak usłyszą parę słów prawdy. nie martwcie się, jest szansa że córeczka odziedziczy "gust" po mamusi.

Gość gość
A ja jestem 35-letnią Magdaleną, a cała rodzina od dziecka woła na mnie "Lena". Koleżanka natomiast dała swojej córce Lena, bo chciała nawiązać do imienia swojej mamy. Helena nie do końca jej pasowało i uznała, że Lena będzie idealne. I uprzedzam - koleżanka nie ma telewizora, seriali nie ogląda :p

Gość gość
lepiej niech odziedziczą gust a nie mały rozumek jak ty koleżanko

Gość gość
do tych którzy bezmyślnie zakładają takie durne tematy - bezmózgowie

Gość gość
moja babcia jest Lenka :D A prababcia patologia nie byla :P

Gość gość
nie prowadze spisow, ale pracuje w jedynej szkole, gdzie nie ma ani jednej Lenki. A uczę logopedii w 3 przedszkolach - gdzie razem z moją są 3 :)

Gość gość
u nas caly czas królują julki, oliwki, nadie, nikole. Kazdy nazywa jak chce - nie rozumiem tematu. Hanek, Helenek, martnek, maj tez jest duzo.

Gość gość
a ja pracuję jako lektor w 4 przedszkolach w mieście wojewódzkim i w 3 latkach najwięcej jest Lenek, Amelek, Majek i Julek.

Gość gość
ja nazwałam córkę Wirginia :)

Gość gość
u nas w przedszkolu jest 7 Lenek :/