Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do tych którzy bezmyślnie nazywają córki Lena

Polecane posty

Gość zayebala
Moja corka nie nazywa sie Lena. Nie wiem,co trzeba byc za znudzonym bezrobotnym bezmozgiem,zeby sie w*****ac na temat imion cudzych dzieci. Mnie gowno obchodzi,czy czyjas corka to lena,juli,jessica czy stanislawa

Gość gość
Dlaczego ludzie musza byc tacy bezmyslni? To jest twoje dziecko to ty masz zaszczyc nadac mu imie i dasz napewno takie jakie sadzisz ze jest najlepsze. To ty wychowujesz to dziecko. Kazdy niech patrzy na siebie i swoje dzieci bo w niczym jestescie lepsi od innych. Kazdy polak ciagle tylko nazeka i dzwaga na innych a nie spojrzy na siebie. Dlatego nasz kraj upada i sie pograza. Lena to jest piekne imie. To ze w dawnych czasach blah blah blah... Bylo minelo! Co nie dasz dziecku na imie Ryszard, Luis, Herold albo Elzbieta?? Bo to byli seryjni mordercy? I co z tego? Kto bedzie wnikal w imiona ktore kiedys ludzie mieli i cos zlego zrobili? To oni a nie my!!!!

Gość gość
Lena – imię żeńskie, popularne w krajach słowiańskich i skandynawskich; usamodzielnione zdrobnienie od greckiego Ἑλένη (pol. Helena) lub Μαγδαληνή (pol. Magdalena). W Polsce forma o brzmieniu Lena jest notowana od 1418 roku, jako pochodna żeńska imienia Helena lub męska – Lenarda (może także Lenida, Leona). W Polsce można się spotkać również ze zdrabnianiem w ten sposób imion Milena i Marlena, Eleonora i Leonia. W grupie imion żeńskich nadawanych nowo narodzonym dzieciom w 2009 w Polsce Lena zajmowała 9. miejsce, w 2010 – 4. miejsce, w 2011 – 3. miejsce, a w 2012 - 2. miejsce. W Rosji Lena występuje tylko jako zdrobnienie od imienia Jelena, a nie jako samodzielne imię.

Gość gość
Ciekawe jakie autorka i wielkie krytykantki teraźniejszych imion mają imiona. Pewnie Agnieszka, Ania, Kasia, Asia lub Gosia, których jeszcze parę lat temu było zatrzęsienie. Co druga w szkole i na podwórku nosiła jedno z powyższych imion.

Gość gość
Do tych co zakladaja bezmyslne tematy... F**k off

Gość gość
Mam ochotę mojej córeczce dać na imię Hermenegilda, na pewno żadnej dziewczynki o tym imieniu w przedszkolu i klasie szkolnej nie będzie. Chyba dobrze zrobię?

Gość gość
A ja spotkałąm się nawet z imieniem Elena...

Gość gość
"nawet"...?A Elena to tylko Helena :D Lena -po PRZEMYSLENIU -fajne imie.

Gość gość
oja kolezanka Rosjanka to Elena ( czyt. Jelena), oczywiscie mowi sie na nia Lena.

Gość gość
haha a wiecie co znaczy imie Amelia??? Wpiszcie sobie w gooogle 🖐️

Gość gość
No czyli zalezy od miasta, u nas sa tylko 3, ale i tak nie ma to znaczenia - dla mnie jest piękne. Mamy nawet Arwenę, Tyberiusza, Emi, Givi - i co ? jak sie podoba to ok.

Gość gość
mojego psiaka tak nazwałam...

Gość gość
Lena bardzo fajne. A ty wyzej,to masz obsesje z Amelia-nawet tu przynudzasz :D

Gość gość
i co wam do tego. jak kto ma na imię? peło takich głupich tematów, że dać dziecku na imię Julia/Maja/Lena .. itd to wstyd i żenada. A JA SIĘ PYTAM, CO WAS TO OBCHODZI? Pilnujcie swoich dzieci, a nie oglądacie się na czyjeś. Dzieci nie obchodzi w przedszkolu, jak kolezanki i koledzy mają na imię, przyjmuja to po prostu do wiadomosci. A to rodzice bezmyślnie podsycają takie zachowania, żeby poźniej się wyśmiewać.. Już to widzę, jak te wszystkie kafeteryjne dzieci maja piękne brzmiące imiona..achhh jednemu się podoba Kuba, a drugiemu Franek, i co z tego? Kazdy ma swój gust, a dyskutować o innych, bo rzekomo beznadziejnie się nazywa to szczyt głupoty.