Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam mieszane odczucia

DRUGA CIĄŻA PO 13 LATACH

Polecane posty

co o tym myslicie?

znam taki przypadek :), babka po 13 latach od pierwszego porodu urodziła drugie (uprzedzę głupie komentarze- planowane) dziecko, świetnie sobie radzi :)

moje dziecko ma 13 lat i wlasnie mysle nad drugim, mam 34lata

Gość ewaewelina
moja znajoma urodzila po 15 latach drugie dziecko i swietnie sobie radzi, starsza corka jej pomaga a maz happy:)

Gość gość
Druga młodość-tak powiedziała moja ciocia, która po 19 od poprzedniego porodu urodziła swojego synka, który w tym samym roku został również tatusiem :) Tak się złożyło. Jest bardzo szczęśliwa i mimo, że to była wpadka nie chciałaby tego zmienić za żadne skarby!

Gość matkapolka desperados
A ile masz lat? Jak 33 to nie wiem nad czym się zastanawiasz. Wiesz ile bab rodzi teraz miedzy 30 a 40 stym rokiem zycia? Moja kuzynka urodzila 2 gie dziecko w wieku 36 lat majac już jedno 11 letnie. Starasza corka dużo jej pomaga przy młodszej, nie mowiac już o tym ze sama się sobą zajmie. Moim zdaniem taki układ jest z***bisty. Dwojka małych dzieci pieluchuchowych to jest dopiero dramat.

mam 34 rocznikowo:)

Gość 1234gosc1234
rozumiem,ze odzwyczailas sie od tego wszystkiego, co wiaze sie z malym dzieckiem ale znasz ten temat wiec za drugim razem bedzie tylko latwiej moje dziecko ma 10 lat a drugie planuje za 2 lata, bo teraz rozkrecam firmę:) powodzenia

Gość gość
ja mam o rok starszą siostrę i o 13 lat młodszego brata :) czyli brat od siostry jest młodszy o 14 lat. Pamiętam jak z siostra nie moglysmy sie doczekac az mama urodzi, teraz brat ma juz 16 lat i kochamy go nad zycie :) bardzo fajna roznica wieku, pamietam jak chodzilam z mama po ciuszki dla niego eeeeh

Gość gość
moj maz majac 17 lat zostal bratem. teraz kego siostra jest 1,5 roku starsza od naszej corki

Gość gość
Mam 33 latka, 14 letnią córkę, 20 miesięcznego synka i 4 miesięczną córcię:):):)luuuuzik kochana...teraz dopiero ma się cierpliwość..:)

Ja też mam 13 letnią córcię i chciałabym jeszcze jedno dziecko. Niestety zrobiłam chyba duży błąd biorąc tabletki anty i teraz są problemy. Mam 37 lat i nie wiem czy to wina wieku czy tych tabletek, że nie mogę zajść w ciążę. Staram się jakieś 8-9 m-cy.

Gość ja tak będę miała
mam 12 letnia córkę i dziś na teście dwie krechy. Mam mieszane uczucia ogółem jeszcze jestem w szoku. Miałam problemy z tarczyca i lekarze mówili ze łatwo nie będzie z zajściem ze na pewno będą potrzebne staranka. A tu wpadka w 11 dc. Córce jeszcze nic nie powiedziałam.

Gość gość
ja rodziłam 1 dziecko 18 lat temu, 2 dziecko urodziłam 15 miesięcy temu- tez miałam problem z tarczycą- całą ciąże brałam leki. Syn był spokojny, a to drugie diabełek wcielony- i fakt cierpliwość nabyłam z wiekiem.

Gość gość
moja koleżanka miała syna 18 letniego jak urodziła córkę... dziś on ma 22 lata, ona 4 lata... z taką róznicą wieku to właściwie wychowuje sie dwoje jedynaków...

Gość gość
super różnica starsza pomaga przy małym. z dwoma maluchami chyba bym nie ogarnęła. Córka 15 lat ,syn 2 ;-)

Gość gość
CO TO ZA GADANIE " STARSZE POMAGA PRZY MALYM" starsze jak bedzie chcialo sobie zrobic dzieckoto sobie zrobi,przy dziecku ma robic matka i ojciec a nie rodzenstwo starsze ,co za samolubstwo ze strony rodzicow.Zrobi\las sobie dziecko to sie nim zajmij i starszym i mlodszym,

Gość gość
hahah, chyba ktos ma przykre doswiadczenia z dziecinstwa:D

Gość gość
ha ha mam przykre doswiadczenia z obserwacji,wkurzaja mnie ludzie ktorzy mowia "odchowasz i bedzie spokoj" nigdy nie bedzie spokoju bo dzieci sie ma cale zycie ,a odchowac mozna swinie w chlewiku,dzieci sie wychowuje.Z ta opieka,pomoca rodzenstwa to czasami rodzice przesadzaja ,zrobilas sobie dziecko to licz na siebie i na meza ,a nie na starsze dzieci

Gość gość
moze i mowicie prawde ale moja kuzynka miala 32 lata jak urodzila 2 dziecko (pierwsze mialo 10 lat) i to byla masakra syn byl zazdrosny, mieli z nim bardzo duze problemy ciagle klotnie, zaczal sprawiac im problemy wychowawcze, jej slodkie macierzynstwo zamienilo sie w tragedie mimo tego iz ona radzila sobie swietnie z malym. Zaczelo sie psuć medzy nia a mezem i sie rozstali. Wiec ja bym pomyslala i chyba darowala bym sobie po tym co u nich widzialam

Gość gość
Ja jewstem w szostym tygodniu ciazy, mam synka co ma 8 lat, ciaza nie planaowana ale tak wyszlo...Jestem szczesliwa, synek nie moze sie doczekac , nie zaluje bedzie wspaniale.

Gość gość
a ja sie zgadzam ze stwierdzeniem że w tym wieku to już bardziej jest dwoje jedynaków.. Świadomie bym się nie zdecydowała na to nigdy w życiu a jak by tak było to na pewno obowiązkiem starszej córki nie byłoby zajmowanie się młodszym dzieckiem.. To są już jednak nastolatki i dzisiaj uwielbiają malucha a jutro będą się przed nim barykadować w pokoju i przeżywać nastoletni bunt.

Gość gość
Ja mam 37 lat, syna 8letniego i jestem w ciazy z drugim dzieckiem, porod przewidziany na maj 2014.

Gość gość
Ja drugie dziecko urodzilam gdy starsza corka miala skonczone 18 lat :) Jak dla mnie taka duza roznica wieku jest super.