Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy przy takim dochodzie coś się nam będzie należeć z pomocy społecznej

Polecane posty

Gość gość

mamy 1500 zł netto ( ja i moja mama) razem prowadzimy gospodarstwo domowe, z tego: 300zł idzie na dojazd do pracy dla mamy 150 zł na ogrzewanie co miesiąc 130 zł na prąd 100 zł czynsz 70 zł woda 150 media jestem w ciąży biorę leki koszt to ok 300zł na miesiąc. zostaje nam na zycie 300 zł. ojciec dziecka mnie zostawił, mieliśmy wszysko przygotowane do slubu a on się rozmyslil 3 tyg przed i wyjechał z jakąś panna za granicę. Ja byłam na stażu, jednak on mi się skończył 2 miesiące temu. czy możemy się zwrócić do pomocy społecznej o pomoc?

Gość gość
Najlepiej iść lub zadzwonić do mops i się dowiedzieć u źródła.

Gość gość
no i tak wlasnie rozmnaza sie bieda i patologia rece opadaja,kolejne dziecko przyjdzie na swiat w takich warunkach

Gość gość
Nikogo nie obchodza niczyje wydatki tylko ile macie zl na osobe w rodzinie, musisz sie dowiedziec. w MOPSie bo my jako malzenstwo z dzieckiem mieszkamy u moich rodzicow ale w MOPSie za duzo nie mowilam-dostalismy dodatek do becikowego i rodzinne

Gość gość
Na zycie zostaje 700 liczyc nie umiesz? marne prowo

Gość gość
najpierw dała się zalać jakiemuś idiocie a teraz ma pretensje że się zachował jak idiota i do mopsu wydzierać kasę. takich jak wy to się powinno ogórnie kastrować żebyście dzieci nie sprowadzali na świat jak nie macie do tego warunków.

Gość gość
Rozne sytuacje sa w zyciu a tu chyba jakies bezplodne raszple ktore staraja sie a zajsc nie moga psiocza na wszystich ktorym gorzej w zyciu sie ulozylo.

Gość gość
liczą się wyłącznie dochody, a w waszej sytuacji nic wam sie nie należy póki nie urodzisz dziecka bo macie dochody za wysokie, co najwyżej dodatek do czynszu o ile metraż mieszkania jest mały, według MOPS jesteś bogaczką :) po narodzinach dziecka musisz załatwić sprawę z alimentami i ojcem dziecka w przeciwnym razie nadal nikt ci niczego nie przyzna, również rodzinnego a nawet becikowego

Gość gość
600 zł opłaty a ta jęczy jedź do pakistanu lepianke z kartonu zbuduj taniej wyjdzie

Gość gość
gość Na zycie zostaje 700 liczyc nie umiesz? marne prowo policz jeszcze raz debilu zanim coś napiszesz

Gość gość
według mops z dochodu 1500 netto odliczą wam tylko prąd, gaz, woda, czynsz a reszta to kwota na życie i nikogo nie interesuje ile wydajesz na dojazd, czy na leki itd.. minimum socjalne to 356zl i gdybyś miała mniej to mops ci da żywność, ciuchy czy dofinansowanie do leków ale nic więcej

Gość gość
za duży dochód masz 150 media ??/ sporo

Gość gość
urodzisz chlopca czy dziewczynke? mam troche rzeczy do oddania za darmo