Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anielka1992

bol nerek czy to cos innego

Polecane posty

Gość anielka1992

witam mam 21 lat i od kilku lat wciaz mam problem z moczem to z bolem w okolicach nerek... W badaniach moczu wciaz mam liczne bakterie do tego krew co to moze oznaczac? I srednio raz na pol roku dostaje takiego bolu z tylu plecow przy nerkach ze nie umiem sie ruszyc bol jest tak silny ze najmniejszy ruch staje sie meka... Ostatnio taki stan utrzymywal sie tydzien nie umialam lezec na plecach ani na brzuchu po wciaz czulam silne klucie, zasypialam wylacznie na prawym boku (zawsze odczuwam bol z lewej str) nawet leki przeciwbolowe nie pomagaly dopiero jak lykalam 3 nurofeny forte czulam ze moge cos zrobic isc sie umyc czy zasnac. Dopiero po zazyciu amoxicilline disp 500mg teva przepisanego od lekarza sprawa ucichla. Jeszcze wczesniej gdy mialam taki bol jednak o mniejszym naxileniu bylam na usg i wykazalo ze mam piasek i to on mogl powodowac takie bole... Tylko za kazdym razem mam wrazenie ze boli mocniej a napewno dluzej. Kiedys bolalo godzine wzielam tabletke i przeszlo a teraz mecze sie i mecze co mam zrobic skoro badania kgtore robilam nic konkretneko nie pokazaly prosze o pomoc...

Gość anielka1992
lekarz tez tak podejrzewal jednak po usg wykryto tylko piasek w tej lewej nerce co boli. Jednak to bylo robione w tamtym roku. W tym roku co bol trwal tydzien przebywalam w holandii a tam lekarze leczyli by najlepiej wszystko aspiryna eh. Lekarz na wizycie wtedy powiedzial ze to nie nerka a kregoslup to wrecz smiechem parsklam bo to nie pierwszy raz a chyba wiem jak plecy bola a jak cos innego dolega i dopiero gdy sie uparlam to zrobil mi ten holender z wielka laska badanie moczu i odeslal do domu a na drugi dzien wydzwanial do koordynatora ze koniecznie mam wrocic i on mi przepisze antybiotyki i wtedy juz nie twierdzil ze to kregoslup. Glupi holender. Ale czy moglam miec tak silne bole przez zakazenie ukladu moczowego czy powinnam zrobic jakies badania teraz? Znow planuje wyjazd za granice i chce nie martwic sie pozniej przez olewajacych polakow lekarzy