Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Corida

Rachunki za prąd

Polecane posty

Gość Corida

Kolejny raz dostałam dziwny rachunek za prąd, górna część rachunku jest rozpisana za co się płaci, termin płatności, do zapłaty, słownie ile do zapłaty, a na blankiecie poniżej co płacimy w banku lub na poczcie suma jest wyższa niż ta u góry i to już nie pierwszy taki rachunek gdzie jest doliczane, tym razem o 1,98 zł więcej. Zawsze płace w terminie i nie wiem skąd to się bierze? Moja mama też dostała taki rachunek z różną sumą. Czy ktoś z was też to zauważył?

Gość gość
Jaki dostawca prądu ?

Gość gość
A nie pomyslalaś że jak płacisz na poczcie to płacisz prowizję? :P Chcesz płacic mniej to chodź osobiście do Zakładu energetycznego i stój w kolejkach z emerytami. Albo płać przelewem bankowym. Wtedy opłata jest nizsza - za przelew 0,50 - 1 zł. I nie trzeba nigdzie chodzić :)

Gość gość
znaczy oczywiscie przelewem przez internet :) Banki próbuja zniechęcac ludzi do osobistych płatności i wypłacania kasy w okienku, bo musza zatrudniac kasjerki. Więc aby ciąc koszty wymyslaja prowizje. A jak płacisz przez net a gotówkę wypłacasz w bankomacie to tego nie ma :)

Gość Corida
Tu nie chodzi o prowizje dla banku, tylko o to że do zapłaty mam np. 178.56 zł, słownie tak samo, a na blankiecie do banku jest wydrukowana suma 179,62 zł, tak jakby doliczali sobie nie wiadomo za co? Przyjrzyjcie się dobrze swoim rachunkom, ja właśnie takich mam około dziesięć !

Gość gość
Zadzwoń do dostawcy prądu i spytaj za co to doliczają. Wątpię żeby to była prowizja bo ona np 2.50 wynosi

Gość ewe

No moim zdaniem teraz warto stawiać na energię odnawialną, czekają nas spore podwyzki cen prądu i trzeba pomyslec nad jakimiś oszczędnościami. My już zmieniliśmy dostawcę prądu na Pulsar Energia i jesteśmy bardzo zadowoleni, bo są oszczędności dzięki temu 🙂

Gość wiwi

Dzięki wielkie za polecenie pulsar energia!