Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Australia Emigracja

Polecane posty

Gość gość

Hej, Chcialam ostrzec wszystkich zainteresowanych emigracja do australii przed forum melbourne.pl (czasem to chyba tez jest blog antypody.pl), ja sama przeszlam juz procedure dostania wiz - ale wiele czasu niepotrzebnie sie szarpalam, Jak znacie angieslki i jestescie zaintersowani tematem to proponuje sprawdzac bezposrednio na stronach rzadu australijskiego www.immi.gov.au

Gość gość
tez sie na nich naciolem - niby mile forum, dopoki jestes prawicowcem - zenadaaaa;/

Gość gość
a na drzewach zamiast liści będą wisieć komuniści

Gość gość
nom mniej wiecej cos w tym stylu..... niby wszystko git, sa mili - nie bylo zdanych biznesow - ale dbaja zetaka polonia pt "bog, honor i ojczyzna" nie zginela, troche sie przebierahja w latki - ze sa "nowoczesni" i nawet posylaja dzieci do australisjkich szkol ale dbaja zeby pod czaszka roslo "bog, honor i ojczyzna";/ sa mili dopoki nie napiszesz nic nie po ich mysli - zmierzam do tego ze to jest glownym celem tych portali melbourne.pl czy antypody.pl (to pisze ten sam czlowiek + otoczka chyba)

Gość gość
"dbaja zeby pod czaszka roslo "bog, honor i ojczyzna";/" Lepiej żeby wychowywali dziecko na lewoskrętnego poprawnomyślniaka, nalepiej pedałka. Tak jest przecież nowocześniej.

Gość gość
nie, nie o to chodzi - ale jesli mieszkasz w australii i uwazasz ze twoje dziecko powinno mowic bez akcentu po polsku i maltretujesz je przestarzalymi niedzielnymi szkolkami oraz obowiazkaowa msza w kosciele (oczywiscie w jezyku polskim) podczas gdy rowiesnicy graja w footy (aus. odmiana futbolu) to znaczy ze rodzice moze powinni wrocic do PL bo najwidoczniej czegos brakuje im na obczyznie - o to mi chodzilo. nie o lewacka propoganda ale o takie cos ala "bor, honor i ojczyzna" rodem zlat osiemdziesiatych

Gość gość
dokladnie tak - jak odkryja ze nie chcesz chodzic do kosciola w melbourne do polskiej parafii - to od razu staraja sie ciebie wykluczyc ....;/ oni sa bardzo radykalni

Gość juliaaaa
a mitam rybka i tak nie pojade do australii;///

Gość gość
a czy to nie ejst przypadkiem ten portlalik prowadzony przez takiego goscia pieniacza przemka?

Gość gość
bo to rydzykowa sekta na emigracji :) W stanach to samo

Gość gość
naprawde?;-) calkiem mozliwe - ale wiesz oni wabia na ten portal ze sa nowosczeni, kosmopolici itd. ale sprobuj powiedziec ze nie poslesz dziecka na msze w lokalnej parafii w melbourne - oczywiscie w jezyku polskim i juz uwazaja cie za pieniacza, wyzlosliwiajacego sie - a sami pisza jak im ciezko w tej australii bo do domu daleko i tesknia za poslkim czyms tam - to brzmi jak czysty masochizm, jak dla mnie - jak im zle bo tesknia to moga wrocic czyz nie? smieszne jest to ze oni sie kreuja na tzw. mloda polonie - a mentalnie zatrzymali sie w latach 80-tych pomimo ze maja srednio lata 25-35

Gość gość
melbourne.pl jako takiego biznesu nie prowadzi (moze cos im tam kapie z reklam) ale ten glowny koles (rydzykowy) zalozyl dodatkowy wlasny blog an ktorym niby opisuje zycie swojej rodziny (a probuje udzielac porad co do australii) i kreci ryuch (reklamy itd.) i mowi ze dziala "spolecznie" Ja tez mieszkam w melbourne klimat tutaj relaksacyjny zdecydowanie wiec nie wiem skad w nich tyle zacioetrzewienia - wrecz misje sobie z tego portalu zrobili

Gość gość
a ja chce wyemigrowac do Australii , do melbourne wlasnie - jak to zrobic? mam tam znajomych juz..

Gość mariannnka
a znasz angielski? w internmecie jest mnostwo informacji

Gość gość
jak cos to omijaj tych swirow z melbourne

Gość gość
Lepszy prawicowy swir niz takie niedouczone lewaki jak wy. Jak mozna chciec jechac do australii nie znajac angielskiego? Chcialo sie emigrowac co. A kolejny wpis zenujacy popis braku znajomosci ortografii. Za.granica mozecie nie mowic ze jestescie Polakami,bo tylko wstyd nam przynosicie. Bardzo dobrze,ze tamci krzewia kulture polska. A wam jak sie podoba to probujcie sie skumac z kims innym. A nie sorry wy przeciez nie znacie angielskiego hahah

Gość prawictwo pospolite125
Australia dla mnie za gorąca jest.. Nie lubie temperatur powyzej plus 30 C

Gość gość
to zalezy od regionu australii - wmelbourne czy na tasmanii nie jest goraco, a co do tamtych swirow - to jak im sie nie podoba australia wola Polske to czemu nie wroca? Tak czy siak ostrzegam - bo oni sa bardziej skrajni od rydzyka, i juz nawet mi nie chodzi o poglady tylko o to zacietrzewienie i agresje, albo jestes z nami albo przeciw nam, a tak naprawde chca na tobie zarobic - ja sie w pore wycofalam ale chcialam ostrzec potencjalnych "nabywcow uslug"

Gość gość
ja znam angielski, pracuje w melbourne w zawodzie (inzynier) - bo zeby tutaj wjechac trzeba miec uznane kwalifikacje - inaczej nie dadza ci wizy, wiec nie wiem czemu mowisz ze nie znam angieslkiego...

nie zalezy od regionu . W tasmani nikt nie mieszka poza tubylcami Tam jest dużo węzy itd.. Zdecydowanie wolałbym zamieszkać w Vancouver niz w Australii.. Nie ma węzy i skorpionów .. I temperatura lepsza ..

Gość gość
wlasnie ze zalezy od regionu - na tasmanii mieszka sporo ludzi, w Polsce ludzie mysla ze Australia to Karaiby pod wzgledem pogody, a tak nie jest - w Melbourne sa duze skoki i tempratury od przymroskow do nawet 40 stopni, w lato zmienia sie o 20 stopni w ciagu kilku godzin - wiec nie ejst tak ze masz lato i pogode 30 st plus caly czas, Jeszcze inaczej jest w Perth, relatywnie goraco to moze tylko jest w darwin

Gość gość
przede wszystkim w australii nie ma lasow a jest busz - to zupelknie dwie rozne rzeczy, do buszu sie nie chodzi bo jest tam potwornie goraco - weze nie sa niebezpieczne moze poza queensland, a wiekszym problem sa pajaki czy rekiny (ale tutaj to glownie turysci sa ofiarami) Z reszta skoro Australia cie nie intersuje to po co wchodzi na temat o emigracji do tego kraju?

W nowej Zelandii węze mozna spotkać w Oceanie ( sea snakes) na lądzie nie występują

NA Tasmani mieszkaja głownie tubylcy , emigracja kieruje sie do Sydney , a nie w te rejony .

Gość gość
Ja powiem, że wielu polskich emigrantów ma takie "ałki" jak autorka topiku napisała. Osobiście znam takich, którzy tak zatracili się w swojej polskości, że trudno im się zintegrować. Z moim synem do klasy chodzi chłopczyk, który ledwie mówi w języku kraju, w którym mieszkamy, a mieszkają tu od 15 lat. Jak można tak skrzywdzić dziecko, że rodzi się w obcym kraju, mieszka, a języka nie zna. W klasie jest wyobcowany, nieśmiały, aż żal serce ściska jak się na to dziecko patrzy. Ja lubię polskość, jestem dumna z bycia polką, w domu mówimy po polsku, pielęgnujemy polskie tradycje, ale zasada numer jeden... poza domem rozmawiamy w języku krajan (obcym), czy to w szkole, czy w sklepie, między sobą rozmawiamy w obcym języku, głównie po to, aby nasz syn mógł się właściwie zintegrować. Czasami chodzimy do kościoła ale na msze w jęz. obcym. Po prostu w zachowaniu polskości na emigracji należy mieć umiar, aby nie skrzywdzić choćby własnych dzieci, które przez sztywne ramy tożsamości narodowej stanie się wyobcowane.

Gość gość
nie ma nic zlego w uczeniu dzieci polskiego itd. wszystko z umiarem, po prostu ci ludzie z tego forum i tej nowej polonii niby zaprzaszaja na wspolne grillowanie itd - a jak przychodzi co do czego do sa bardzo chamscy , jak np. w luznej rozmowie wyjdzie ze nie chodzisz do kosciola itd, od razu traktuja cie jako wroga, poza tym kreca swoje male biznesiki - dlatego przed nimi ostrzegam

Gość gość
prawictwo myslisz sie jesli chodz o terndy imigracji do asutralii, australia stara sie sterwoac imigracja od sydney wlasne dajac wizy stanowe - w okregach pozametropolitarnych - duze jest tez w Perth (bardzo rozwijajacym sie obecnie) i zachodniej australii, emigranci tez czesto wybieraja melbourne - nie wiem skad masz te informacje o sydney, bo to zupelna nieprawda. nie wiem tez po co mowisz o wezach z nowej zelandii skoro temat dotyczy australii;-)

Gość malinkaaa1987
a co sadzicie o tym forum antypody? ktosd wczesniej napisal ze to ten sam koles prowadzi co melbourne taak?

Gość jossefff
niezle - jak iwadc polskie piekielko trwa nawet w australii:-)