Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość 3333

Problem z byłym mężem

Polecane posty

Gość gość 3333

Tyle lat spokoju, a teraz dzwoni i wyzywa mnie. Straszy,że za miesiąc przyjedzie i zrobi ze mną porządek, że będę mu rentę płacić, bo jest chory itp Nie wiem jak z nim rozmawiać, nie chcę się kłócić ( ze względu na córkę), ale dość mam tych wszystkich jego pretensji, które są po prostu śmieszne. Nie potrafi zrozumieć, że nas już nie ma.

Gość gość 3333
Chce ode mnie pieniędzy i zwrotu alimentów, które kiedyś mu Komornik wziął. Boję się jego wizyty. Czy powinnam zgłosić groźby na Policji, czy czekać co się wydarzy?

Gość gość
żadna renta mu się od ciebie nie należy. Tobie należą się alimenty na dziecko

Gość gość  333
Ewa, normalnie bym z nim nie rozmawiała, ale on coś kombinuje (jakieś sprawy sądowe, czy coś). Nie chcę, aby wyszło na to,ze ja mu kontakty uniemożliwiam, czy coś takiego. On sam kontakt zerwał, a teraz po wielu latach przypomniał sobie nie tyle co o dziecku, a o mnie.

Gość gość
na wszelki wypadek nagrywaj rozmowy jak do ciebie dzwoni

Gość gość 3333
Też tak pomyślałam i ten kawałek o tym,że on chce rentę ode mnie nagrałam. Tłumaczyłam mu,że żaden Sąd mu nie przyzna żadnych pieniędzy ode mnie, bo niby z jakiej racji. Ale on przecież najlepiej wie, bo ma znajomości (tak powiedział).

Gość gość
Na pewno nie ułożyło mu sie w życiu i teraz szuka kozła ofiarnego - d*pek. Oczywiście nagrywaj rozmowy. Możesz mu też powiedzieć że jak będzie dalej wydzwaniał to zgłaszasz sprawę na policję o nękanie. A do mieszkania go nie wpuszczaj. A ile lat ma corka?

Gość gość
Nie daj się autorko zastraszyć. On najwyżej może ci skoczyć na kant pupy.

Gość gość 3333
Córka ma prawie 18.Nie zna go za bardzo, bo rozwiedliśmy się gdy miała rok. Potem niewiele się nią interesował. Może ze 3-4 razy go widziała. Dzwoni od niedawna,ale o nią nie pyta. Tylko o nas mówi , a nas już dawno nie ma.

Gość gość 3333
Oskarża mnie,że mu dziecko zabrałam. Mówię mu,że ja się tylko rozwiodłam, a dziecko mieliśmy nadal wspólnie wychowywać. A moją winą nie jest,że mu się nie chciało

Gość gość
rozwód był z winy męża?

Gość wifigdańsk
a po co z nim wogóle rozmawiasz? odkładaj słuchawke-kiedyś mu sie znudzi.

Gość gość
Do niego starość już puka i teraz przypomniało mu się o żonie. Żałosny. Nie wie z której strony cię ugryżć to straszy sądem. Powiedz mu że będzie jeszcze płacił na córkę do 26-ego roku życia bo ona ma zamiar iść na studia.

Gość gość 3333
Miał być (taki pozew złożyłam), ale na sprawie Sędzina powiedziała,że jeżeli zgodzę się bez orzekania to dziś wychodzę wolna. Zgodziłam się, aby już mieć to wszystko za sobą.

Gość gość 3333
On nie płaci, dług alimentacyjny mu rośnie.

Gość gość
Hehe, dobry jest. Dobrze że dziada pogoniłaś.

Gość gość 3333
wifi dobrze by było nie odbierać, ale nie wiem co on ma w tej głowie. Nie chcę, aby mnie oskarżał,że utrudniam mu kontakty z dzieckiem itp. Więc odbieram i nie wiem,czy mam się śmiać, czy płakać z jego głupoty.

Gość wifigdańsk
ale dziecko ma prawie 18 lat. a czemu wczesniej nie złozylas wniosku o pozbawienie praw?

Gość gość 3333
Jeszcze do Sądu mnie chce podać o to,że dziecko nazwisko nie ma jego. Tak bardzo interesował się losem dziecka,że nawet nie wie jak się nazywa.

Gość wifigdańsk
a przy rozwodzie jak sąd podzielił opiekę nad dzieckiem? jemu nakazał kontakty jak często? bo jak rozwiedliscie się jak mala miala roczek o ile db pamietam z tego co pisalas-to dziecko było małoletnie a wiec sad musiał siłą rzeczy ustalic widzenia meza z dzieckiem.nie wypełniał obowiazku? jak nie interesuje się przez 6 msc i masz na to swiadków to skladasz pozew o pozbawienie praw i masz spokój.

Gość gość 3333
Jest pozbawiony praw , ale on twierdzi,że nie jest. Nie pamięta, że taka sprawa była.

Gość gość 3333
Pozbawiałam go praw, gdy córka szła do szkoły. Nie było z tym problemu, bo nie kontaktował się, nie płacił alimentów. Ale pozbawiając go praw nie pozbawiłam go prawa do widzeń. Zastrzegłam,że przyjeżdżać może, bo to w końcu jego dziecko.

Gość wifigdańsk
no to jak jest pozbawiony praw a przy tym corka ma prawie 18 lat to jakim cudem on miałby cię podac do sądu ze utrudniasz mu kontakty? sąd by nawet takiego wniosku nie przyjął. szantażuje cię i tyle.

Gość gość 3333
W sumie macie rację.Olać i po wszystkim. Przeprowadziłam z córką rozmowę, czy ona chce mieć z nim kontakt ( bo niby za mc się zjawi). Powiedziała,że nie.

Gość gość3333
Ja już nie wiem co on chce, bo dziś mi napisał coś innego. Dokładnie tak: ,,Tak o rente moglem wystapic do 5 lat po rozwodzie,ale mowiac RENTA mam na mysli te rente ktora mi niesprawiedliwie zabieralas!!! Plus odsetki I odszkodowanie za krzywdy moralne Pasi??? A o duchowe uczucie OJCA- CORKA postaram sie zawalczyc jak moje dziecko bedzie pelnoletnie i tego zechce!!!"

Gość gość3333
,,Odszkodowanie za krzywdy moralne" - to jest extra tekst

Gość gość
Jestem ciekawa w jakim wieku tatus przypomina sobie o ojcostwie? ile delikwent ma lat?

Gość gość3333
On ma 41/42. Dziecko za pół roku będzie pełnoletnie. Ale on o dziecku sobie nie przypomniał, bo o dziecko nie pyta wcale.