Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

wesele

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj dostałam zaproszenie na ślub mojej sąsiadki. Nie spodziewałam się, że mnie zaproszą. Wesele jest już 28 września. Ostatnio na weselu byłam 10 lat temu. Ile teraz daje się w kopertę? Na wesele jestem zaproszona z mężem i z siedmioletnim synem. Podczas składania życzeń chyba tez dawało się kwiaty lub wino… Czy ktoś pomoże?

Gość ulia902
Jeśli na przyjęcie weselne idziecie we trójkę to wypada dać przynamniej 500 zł w kopertę. Wypada- bo powinniście dać tyle, na ile was stać. Naprawdę wiele osób daje także prezenty., ja Parze Młodej zazwyczaj daję zestawy upominkowe eleganckich win z sklep-wina.pl. Nie przypominam sobie sytuacji , aby prezent nie przypadł do gustu Młodym. Podczas składania życzeń nadal daje się kwiaty lub kupony z totolotka.

Gość gość
w koperte daje sie tyle zeby zwrocilo sie (w Twoim przypadku) za 3 osoby. Mozesz dac np.300 - 400zl. Do zyczen jak nie maja napisane ze nie chca kwiatow tylko cos w zamian a wiekszosc teraz tak robi bo kwiaty to lipa, zwiedna i tyle. Mozesz dac wino, cos slodkiego. Mozesz dac np.koszyczek wypelniony cukierkami - moja znajoma tak dala ostatnio mojej siostrze i wlasnie byla z synem tak okolo 6-7lat i on dawał, fajnie przewiązane duza kokarda i efekt jest :)